ايمان خزاعي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: ايرندگان در خاش از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي سيستان و بلوچستان محسوب مي شود كه تا كنون از اطلاعات پايه هواشناسي بي بهره بوده است.
وي با بيان اينكه در اين منطقه محصولات كشاورزي زيادي نظير برنج، گندم، جو، خرما و غيره توليد مي شود، افزود: با توجه به كوهستاني بودن منطقه و نيازسنجي هاي قبلي اداره كل هواشناسي سيستان و بلوچستان تأسيس ايستگاه اقليم شناسي در دستور كار قرار گرفت.
رئيس اداره فن آوري اطلاعات و ارتباطات هواشناسي سيستان و بلوچستان گفت: اين ايستگاه سنتي داراي جعبه اسكرين، بادنماي پاندولي و باران سنج است كه پارامترهاي اقليمي دما، رطوبت، ميزان باران و سرعت باد به وسيله نيروي انساني برداشت و ثبت مي شود.
وي افزود: اعتبارات اين ايستگاه از محل منابع داخلي اداره كل هواشناسي سيستان و بلوچستان تأمين شده است اما در صورت تأمين اعتبار از محل منابع شهرستان خاش در آينده اين ايستگاه تمام خودكار مي شود.
خزائي با بيان اينكه ايستگاه خودكار هواشناسي به صورت برخط وضعيت هوا را پايش و اطلاعات را در لحظه مخابره مي كند، گفت: افزايش دقت توليد محصولات هواشناسي، افزايش تعداد پارامترهاي قابل اندازه گيري، كاهش خطاي انساني در برداشت اطلاعات و غيره از ويژگي هاي ديگر ايستگاه خودكار است.
وي تصريح كرد: هم اينك هشت ايستگاه اقليم شناسي خودكار و هشت ايستگاه اقليم شناسي سنتي در سيستان و بلوچستان فعال است كه بر اساس طرح جامع توسعه شبكه پايش هواشناسي استان و در صورت تأمين اعتبار پنج ايستگاه اقليم شناسي خودكار جديد تا پايان سال راه اندازي مي شود.
رئيس اداره فن آوري اطلاعات و ارتباطات هواشناسي سيستان و بلوچستان تقويت و توسعه شبكه پايش هواشناسي اين استان را الزامي خواند و ادامه داد: با توجه به اهميت شبكه پايش در برونداد محصولات مختلف هواشناسي اين موضوع به صورت جدي در دستور كار اداره كل هواشناسي استان است.
9908**3213
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۲
زاهدان - ايرنا - رئيس اداره فن آوري اطلاعات و ارتباطات هواشناسي سيستان و بلوچستان گفت: ايستگاه اقليم شناسي «ده رئيس» در دهستان ايرندگان از توابع خاش راه اندازي شد.