تهران- ایرنا- رئیس كانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: حقوقی كه بازنشستگان تامین اجتماعی به عنوان مستمری دریافت می كنند، فقط كفاف 30درصد هزینه های زندگی شان را می دهد و حداكثر هزینه های 10 روز یك ماه را پوشش می دهد.

اصغر بیات روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: حقوقی كه در حال حاضر بازنشستگان تامین اجتماعی می گیرند با توجه به نوسانات ارز و گرانی كالاها، كفاف 10 روز زندگی آنها را می دهد، اكنون ارزش درآمد بازنشستگان30 درصد پایین آمده است، در واقع می توان گفت كه قدرت خرید بازنشستگان به شدت كاهش یافته است.
وی خاطرنشان كرد: حقوقی كه بازنشستگان دریافت می كنند، هزینه زندگی آنها را تامین نمی كند و 70 درصد هزینه های زندگی آنها در این شرایط زمین مانده است و باید برای آنها چاره ای اساسی اندیشید.
وی تصریح كرد: از آنجا كه حقوق بازنشستگان به طور كلی ارتباطی با بودجه دولت ندارد، سازمان تامین اجتماعی دو نوع افزایش حقوق سالانه برای بازنشستگان در نظر دارد، یكی مطابق ماده 41 قانون كار و دیگری ماده 111 قانون تامین اجتماعی. در ماده 41 آمده است حداقل حقوق بازنشسته نباید از حداقل حقوق كارگران كمتر باشد.
بیات ادامه داد: در شورای عالی كار كه هر ساله جلسه ای در پایان سال برگزار می كند. در این جلسه افزایش حقوق كارگران- را كه حدود 14 میلیون نفر هستند- تعین می شود. هر سال به هر درصدی كه درباره رشد مستمری بازنشستان به توافق برسند، میزان حداقل مستمری تعیین می شود و این موضوع حداقل بگیران تامین اجتماعی را نیز شامل می شود.
وی با بیان اینكه حداقل بگیران سازمان تامین اجتماعی حدود 60 درصد كل بازنشستگان تامین اجتماعی را شامل می شوند، اظهار داشت: اكنون سه میلیون و 200 هزار نفر بازنشسته از خدمات تامین اجتماعی بهره مند هستند، به همین منظور شورای عالی كار، منابعی برای سازمان تامین اجتماعی از طریق گرفتن حق بیمه ایجاد كرده است، در كنار این منابع تامین اجتماعی موظف است هر درصدی كه شورای عالی كار برای رشد حقوق و مستمری به نتیجه رسید، شامل حداقل بگیران تامین اجتماعی نیز می شود.
رئیس كانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: برای افرادی كه بالاتر از حداقل بگیران حقوق دریافت می كنند نیز براساس ماده 96 تامین اجتماعی مكلف است براساس هزینه زندگی، اعلام تورم بانك مركزی و مركز آمار ایران حقوق بازنشستگان را افزایش دهد این موضوع با پیگیری های كانون عالی بازنشستگان محقق می شود.
وی اضافه كرد: به همین منظور رقم پیشنهادی شورای عالی كار و ماده 96 قانون تامین اجتماعی، با پیگیری این كانون و پیشنهاد تامین اجتماعی به وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی، ارائه می شود، پس از تصویب هیات وزیران، این رقم نیز اعلام می شود.

* مطالبه بازنشستگان همسان سازی حقوق
بیات ادامه داد: با توجه به اینكه بازنشستگان تامین اجتماعی، گروهی هستند كه حقوقشان از همه گروه های بازنشستگی پایین تر است تنها راهكاری كه به نظر می رسد و در برنامه ششم تصویب شده است همسان سازی حقوق مطابق قانون رده است.
وی تصریح كرد: قرار است موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با دیگر بازنشستگان تا سال دوم برنامه ششم توسعه اجرایی شود، اكنون این موضوع درخواست بازنشستگان، همه مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است كه امیدواریم به نتیجه خوبی در این زمینه برسیم.
رئیس كانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: با توجه به اینكه این حقوق بازنشستگان، هزینه های زندگی آنان را پوشش نمی دهد، انتظار می رود قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان به عنوان یك درخواست و مطالبه مهم از سوی بازنشستگان زمینه اجرایی پیدا كند.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا اعتبار مورد نیاز برای همسان سازی حقوق بازنشستگان مشخص است، اظهار داشت: در زمان دكترنوربخش مدیرعامل فقید سازمان تامین اجتماعی، كمیته ای برای این همسان سازی با حضور نمایندگان كانون عالی بازنشستگان و نماینده سازمان تشكیل شد اما هنوز رقم مورد نیاز از سوی این كمیته اعلام نشده است و یكی از مطالباتی كه مدام بازنشستگان دارند، همین موضوع است.
به گفته وی، اكنون 330 كانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در رده های شهرستانی و استانی فعالیت دارند كه سه میلیون و 200 هزار بازنشسته عضو این كانون ها هستند.
اجتمام * 7268 * 3063