تهران – ایرنا - دبیركارگروه ساماندهی مد ولباس كشور با اشاره به اینكه مد و لباس به پوشش ظاهری افراد محدود نیست و باید به شكلی جدی و اساسی به این موضوع پرداخته شود، گفت: طراحان لباس در سراسر كشور باید در مسیر رسالت‌ و اهداف انقلاب اسلامی منطبق با شرایط روز حاكم بر جامعه حركت كنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، حمید قبادی روز چهارشنبه در دومین همایش كارشناسان مد و لباس استان‌ها و رؤسای اداره هنری ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر كشور، در تالار اجتماعات وزارت ارشاد با اشاره و تشریح آخرین اقدامات و ضعیت كارگروه ساماندهی مد ولباس هدف از این نشست را در راستای طرح مشكلات ، كاستی‌ها و ارائه راهكارهای برای مرتفع ساختن موانع موجود بر سر راه رشد و توسعه فرهنگ پوشش اسلامی ایرانی و احیای لباس اقوام ایرانی عنوان كرد.
وی اضافه كرد: طراحی، نحوه ارائه طراحی، ترویج و توسعه فعالیت‌های عرصه مد و لباس و توجه به بهره‌برداران از مهمترین عناصر این حوزه محسوب می شوند.
قبادی ادامه داد: همزمان با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نه تنها آنگونه كه باید به تبلیغ و ترویج مد اسلامی ایرانی به شكل اصولی از مسیر رسانه‌ها نپرداخته‌ایم كه در مواردی نسبت به فعالیت رسانه‌های خارجی پس‌رفت هم داشته‌ایم.
دبیر كارگروه ساماندهی مد و لباس كشور با تأكید بر اینكه روایتگری در مد یك تكنیك جهانی است اظهار داشت: مد باید روایت شود.
وی افزود: در حال حاضر در بهترین شرایط به گزارش و تفسیر یك اتفاق می‌پردازیم اما زیباترین، بهترین و اصلی‌ترین نشریات دنیا توان روایتگری را در خود ایجاد كرده‌اند و تأسف می‌خورم اگر كه ما نتوانیم اندیشه خود را در زبان و گفتار بیان كنیم. مفهوم‌سازی در مد یك اصل است و صاحبان مد به شرطی صاحبان اندیشه هستند كه بتوانند آن را بیان كنند.
قبادی اظهار داشت:: اگر ما ایران اسلامی را دوست داریم طبیعی است كه باید به ارزش‌های آن نیز پایبند باشیم چرا كه توجه به ارزش‌ها یك اصل است. ما در این عرصه كار فوق‌العاده‌ای نكردیم و تنها فعالیت‌ها را ریل‌گذاری كرده و با ظرفیت‌سازی ارتباطی منطقی بین اصحاب مد و رسانه ایجاد كرده‌ایم.
در ادامه این نشست هریك از نمایندگان و روسای امورهنری ادارات كل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان استانهای سراسر كشور، درباره مشكلات حوزه مد و لباس در استانهای مختلف كشور و ارائه راهكارهای كاربردی و اساسی در جهت مرتفع ساختن موانع موجود بر سر راه رشد و توسعه فرهنگ پوشش اسلامی ایرانی و احیای لباس اقوام ایرانی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
مالكیت معنوی آثارطراحان، تعامل و همكاری مركز سیمای استانها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، مشكلات موجود در حوزه تولیدات نمایشی و ترویج لباس های اقوام ایرانی در مراكز سیمای استانها، چگونگی رونق بخشیدن به كسب و كارهای روستایی، ایجاد رسته ها و فرصت های شغلی در حوزه مد ولباس، اهمیت حضور تشكل های صنف اتحادیه پوشاك در برنامه های مناسبتی مختلف استانها، برگزاری جشنواره های مد ولباس استانی همگام باهشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر، بررسی و مرور اسناد و آیین نامه های موجود در حوزه مد و لباس، برگزاری كارگاه های آموزشی و توجیهی مرتبط با موضوع جشنواره فجر(مكران) از مهمترین محورهای مورد بحث در دومین همایش تخصصی كارشناسان مد و لباس استانهای سراسر كشور بود.
همچنین اجرای طرح پوشیدن لباس‌های محلی در میان كارمندان استان‌های مختلف ،مد و لباس در جریان اقتصاد فرهنگ و هنر ، بررسی وضعیت استخدام كارشناسان امورهنری در ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها، موضوع تبیین و تثبیت جایگاه كارشناسان مد و لباس استان‌ها با پست‌های استخدامی و سازمانی، بخشنامه ای و دستوری نبودن مد و لباس ،توجه ویژه به ظرفیت‌های فرهنگی و هنری كشور، پیشنهاد ایجاد انجمن طراحان مد و لباس استان‌ها نیز از دیگر محورها و مواردی بود كه در این نشست بیان و بعضا مصوب شد.
درحاشیه برگزاری این مراسم، از منشور مد و لباس ، پوستر و اپلیكیشن مد و لباس كه توسط متخصصان استان فارس،بوشهر و گلستان طراحی شده است رونمایی شد.
دومین همایش تخصصی كارشناسان مد و لباس و روسای اداره هنری كل فرهنگ و ارشاد اسلامی باحضور سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حامد سهرابی مدیر كل حوزه حقوقی و مالكیت معنوی، قاسم خسروی مدیركل امور اداری و منابع انسانی، خسروی مدیر كل امور استانها ،افسر موندی مدیركل مطالعات راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا یوسفی فررییس كارگروه تخصصی مد و پوشاك ، سید عباس فاطمی مدیركل مركز سیمای استان های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ونمایندگانی از32 استان كشور،روز چهارشنبه پنجم دی ماه در تالار اجتماعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
فراهنگ ** 1355 ** 1418