به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، باشگاه نوآوری نیترو دانشگاه علم و صنعت ایران با همكاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری با هدف توسعه و ایجاد فضای نوآوری و راه اندازی كسب و كارهای نوین مبتنی بر دانش و ابتكار یا همان استارتاپ در فضایی به مساحت 700 متر مربع در دانشگاه علم و صنعت ها ایجاد شده است.
شركت ها و هسته های فناور كه ایده محوری و محصول آنها تجاری شده است و جایگاه خود را در بازار به طور نسبی تثبیت كرده اند می توانند با اجاره فضاهای كاری نیترو از خدمات این مركز بهره مند شوند. همچنین تیم های نوآوری كه در مرحله طراحی مدل كسب و كار هستند و به دنبال ساخت نمونه اولیه و تعامل با بازار هستند، می توانند در ارتباط با شتابدهنده مستقر در نیترو، فرصت حضور در فضای كاری اشتراكی را برای خود فراهم كنند.
باشگاه نوآوری نیترو زیرساخت و ظرفیت لازم برای حمایت از 20 تیم با حداقل 100 نفر را دارا می باشد.
بر اساس این گزارش، مجموعه فن راه دانشگاه نیز به عنوان مركز فعالیت برخی استارتاپ های موفق دانشگاه علم و صنعت كه از چهار بخش اصلی كارگاه نمونه سازی سریع، ایستگاه خلاقیت، بازارچه فناوری و كارگزار تجاری سازی تشكیل شده است، افتتاح شد.
هدف از راه اندازی فن راه دانشگاه علم و صنعت نیز حمایت از تمام فعالیت های مربوط به خلق ایده های نوآورانه برای تولید فناوری بصورت حرفه ای و همچنین بازارسنجی، ایده پردازی، پژوهش علمی، طراحی مهندسی، نمونه سازی، طراحی صنعتی، استاندارد سازی، تدوین دانش فنی، ثبت مالكیت فكری، فروش و عملیات مستشاری بعدی برای تحقق محصولات فناور در عرصه تولید صنعتی و همچنین عرضه سایر خدمات تخصصی است.
**در آینده نزدیك شاهد ظهور كارآفرینان بزرگی خواهیم بود
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در حاشیه این آیین در حمع خبرنگاران در خصوص اینكه چه تعداد ار دانشگاه های كشور از باشگاه های فناور برحوردارند، اظهار كرد:در حال حاضر دهها دانشگاه كشور دارای چنین مجموعه هایی شده اند.
وی ضمن تقدیر از مسولان دانشگاه علم و صنعت برای راه اندازی باشگاه نیترو و همچنین فن راه در این دانشگاه گفت: به طور حتم با چنین بستری در آینده نزدیك شاهد اتفاقات بسیار مهمی در حوزه فناوری و كسب و كارهای نو از جمله ظهور كارآفرینان بزرگ خواهیم بود.
ستاری همچنین در ارتباط با چگونگی حمایت سرمایه ای از ایده های نوآورانه بعنوان یكی از دغدغه ها اصلی فعالان این حوزه نیز شكل گیری شتاب دهنده ها را در رفع این مشكل بسیار ضروری دانست.
وی افزود: استقرار شتاب دهنده در مراكز نوآور تنها با هدف تامین سرمایه و امكانات لازم از جمله حمایت حقوفی از افراد خلاق و استارتاپ ها است كه امیدواریم مشكل فعالان مجموعه علم و صنعت نیز با وجود شتاب دهنده ای كه قرار است مستقر شود رفع گردد.
**پیشبرد بهتر كار در گرو پیوند با مراكز فناور
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران در خصوص اینكه چه تعداد از دانشگاه های كشور دارای مراكز حمایتی در عرصه نوآوری هستند، گفت: هم اكنون محموعه های حمایتی از فعالان ایده پرداز و نوآور در بسیاری از دانشگاه ها از جنوب شرق، دانشگاه زاهدان گرفته تا شمال غرب، دانشگاه تبریز و در اقصی نقاط كشورمان ایجاد شده است.
دكتر برومند در عین حال، راه اندازی چنین مراكزی در دانشگاه ها را گام نخست برای ایجاد انگیزه در بین دانشجویان و اساتید دانشگاه ها برای انجام پروژه های فناورانه مشترك عنوان كرد و افزود: البته بسیاری از حلقه های دیگر نیز بایستی به این مراكز نوآور پیوند داده شود.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم ادامه داد: امروز بسیاری از بخش ها و دستگاه های اجرایی نیازمند پیوند با مراكز نوآور برای پیشبرد بهتر امور هستند.
وی ضمن تقدیر از كمك و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راه اندازی چنین فضاهایی افزود: البته سیاست معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز بر حمایت از ایجاد چنین مراكزی استوار است.
برومند همچنین تصریح كرد: در بحث تامین مالی نیز دانشگاه علم و صنعت در یك صندوق پژوهش و فناوری مشاركت دارد كه می تواند مورد استفاده فعالان عرصه فناوری و نوآوری این دانشگاه قرار گیرد.
علمی 1836*2017
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۳
تهران– ایرنا– باشگاه نوآوری«نیترو» و «فن راه» دانشگاه علم و صنعت ایران عصر امروز چهار شنبه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و دكتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.