به گزارش ایرنا، همچنین بر رعایت شان و منزلت داوران، برگزاری دوره های دانش افزایی، ارتباط قوی با كمیته داوران فدراسیون و حمایت مادی و معنوی مسئولان استان از آنها تاكید شد.
آنها افزایش حق الزحمه داوران، جوان گرایی، تامین امنیت آنها، برگزاری دوره های آموزشی و توجیهی برای دست اندركاران تیم ها و باشگاه ها در خصوص قوانین داوری و حضور فعال برای قضاوت در رقابت های كشوری را خواستار شدند.
**جایگاه داوران باید در كشور ارتقاء یابد
پیشكسوت فوتبال و خبرنگار ورزشی یزد با اشاره به اهمیت و نقش داوران گفت: سال های اخیر برای ارتقای جایگاه داوران یزد در كشور توسط كمیته داوران هیات فوتبال فعالیت های خوبی انجام شده ولی كافی نیست.
علی محمد قادریان افزود: داوران یزد نشان دادند كه از توانایی و ظرفیت خوبی در قضاوت مسابقات مختلف كشوری برخوردار هستند ولی به رغم این توانایی هم اكنون فقط تعداد كمی از آنها رقابت های كشوری را قضاوت می كنند.
این فعال رسانه ای ادامه داد: جایگاه داوران ما باید خیلی فراتر از وضعیت كنونی در میان استان ها باشد و قطعا برای ارتقای آن به همكاری مسئولان و پیگیری كمیته داوران و هیات فوتبال و تلاش خود داوران نیاز است.
این پیشكسوت فوتبال یزد تصریح كرد: رسیدگی به وضعیت مالی داوران و پرداخت مناسب حق الزحمه، برگزاری دوره های آموزشی ، جوان گرایی و رعایت حق و حقوق داوران از جمله مسائلی است كه باید به دقت رعایت شود.
قادریان با اشار به اینكه كار قضاوت مسابقات فوتبال ، فوتسال و فوتبال ساحلی مهم و حساس است و بعضا دیده می شود كه برخی افراد شان داوران را رعایت نمی كنند بر رسیدگی به موقع به موضوع توسط كمیته انضباطی و برخورد با خاطیان تاكید كرد.
** حضور 30 داور یزد در قضاوت های لیگ كشور
همچنین رئیس كمیته داوران هیات فوتبال یزد گفت: هم اكنون در استان حدود 100 داور فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی وجود دارد كه از این تعداد 30 الی 40 نفر آنها با ابلاغ فدراسیون در امر قضاوت لیگ های مختلف كشوری حضور دارند.
محمود میرجلیلی افزود: برای ارتقای دانش مربیان و آمادگی جسمی آنها چند سال اخیر به صورت منظم و مستمر با همكاری فدراسیون نسبت به تشكیل كلاس های ارتقای داوری با حضور مدرسان برجسته اقدام شد.
وی با اشاره به اینكه این دوره ها بر حسب نیاز و با جدیت پیگیری می شود، به اهمیت آمادگی جسمانی داوران اشاره كرد و یادآور شد: در این خصوص نسبت به انجام تست گیری و برگزاری تمرین اقدام می شود.
این مسئول با اشاره به توانایی بالقوه داوران به اهمیت ارتباط با فدراسیون، پیگیری و حمایت آنها توسط مسئولان ورزشی و اجرایی استان و هیات فوتبال تاكید كرد، تاكنون گام های خوبی برداشته شد.
میرجلیلی به ضرورت افزایش حق الزحمه داوران و رعایت جایگاه و منزلت آنها در استان اشاره كرد و در این خصوص از مسئولان و رسانه های گروهی، همكاری و همراهی را خواستار شد.
وی به اهمیت شناسایی داوران جوان و بهره گیری از توان آنها برای قضاوت برخی مسابقات بر حسب ضرورت در استان تاكید كرد كه سال های اخیر در این خصوص فعالیت های خوبی انجام شد و تداوم دارد.
**رشد داوری با رشد فوتبال رابطه دارد
همچنین به گفته كارشناس داوری فوتبال یزد وضعیت داوری فوتبال یزد در مجموع با توجه به اینكه تیمی در لیگ آزادگان، برتر و دسته دوم كشور حضور ندارد، خوب است، چون رشد داوران و ارتقای آنها در كشور قطعا با تعالی فوتبال استان رابطه نزدیك دارد.
عباس انتظاری می گوید: اگر می خواهیم شاهد موفقیت و ارتقای جایگاه داوران استان و حضور بهتر و بیشتر آنها برای قضاوت در لیگ های مطرح كشور باشیم، بدون شك باید كمك كنیم تا فوتبال یزد روز به روز ارتقا پیدا كند.
وی خاطر نشان كرد: پایین بودن حق الزحمه داوران به رغم اهمیت موضوع و همچنین وقت زیادی كه داور برای قضاوت و رفت و آمد ها هزینه می كند، خیلی كم است و برای ایجاد انگیزه و تشویق داوران جوان باید مبلغ افزایش یابد.
ناظر لیگ آزادگان كشور می گوید: به روز بودن داوران و ارتقای علمی و عملی آنها برای دعوت به قضاوت لیگ های كشور نقش مهمی دارد كه باید همواره به آن عنایت شود.
انتظاری با اشاره به اینكه سال های اخیر برای موفقیت داوران كارهای خوبی انجام شد بر تداوم آن تاكید كرد و افزود: همراهی مسئولان و حمایت رسانه ها و برگزاری دوره های آموزشی و ارتباط با فدراسیون نقش مهمی در ارتقای جایگاه آنها دارد.
**حمایت از داوران فقط در شعار باقی نماند
همچنین داور لیگ آزادگان گفت: حمایت مادی و معنوی از داوران به خاطر مسئولیتی كه دارند نباید تنها در حرف و شعار خلاصه شود، بلكه در عمل باید شاهد همراهی باشیم كه موجب ایجاد انگیزه و ارتقای جایگاه در سطح ملی می شود.
محمد علی رضایی افزود: هیات فوتبال استان باید بیش از گذشته ارتباط خود را با فدراسیون و كمیته داوران تقویت كند تا به خاطر توانایی داوران یزد از وجود آنها بیش از گذشته در قضاوت رقابت های مطرح كشور از آنها استفاده شود.
وی تاكید كرد: جوان گرایی، افزایش حق الزحمه بر اساس كاری كه انجام می دهند، رعایت جایگاه و منزلت آنها و تداوم برگزاری دوره های دانش افزایی نقش مهمی در ارتقای دانش داوران یزد در كشور دارد.
**داوران فوتبال ساحلی فراموش نشوند
داور یزدی لیگ برتر فوتبال ساحلی كشور هم اظهار داشت: با توجه به جایگاه این رشته، كمترین توقع از مسئولان این است كه نگاه ویژه به داوران فوتبال ساحلی استان داشته باشند و حمایت كنند.
علی اكبر زارعی مقدم افزود: در یزد زیر ساخت های خوبی برای فوتبال ساحلی داریم و حكم برند را در كشور دارد كه باید به همان میزان با حمایت و همراهی مسئولان شاهد موفقیت داوران این رشته باشیم.
وی ادامه داد: باید دوره های آموزشی برای داوران جوان علاقه مند به قضاوت فوتبال ساحلی پیش بینی شود و حق الزحمه آنها با حمایت هیات فوتبال و فدراسیون افزایش یابد.
**واحد حقوقی هیات فوتبال تشكیل شود
داور یزدی لیگ برتر فوتسال كشور هم اظهار داشت: برخی مواقع شاهد برخی برخوردهای نامناسب با داوران این رشته هستیم كه باید هیات فوتبال استان با راه اندازی واحد حقوقی از آنها بر پایه مقررات حمایت كند.
ولی الله رضایی افزود: برقراری ارتباط با فدراسیون و كمیته فوتسال، برگزاری دوره های دانش افزایی به روز بودن، افزایش تمرین، آمادگی بدنی، حمایت و همراهی مسئولان نباید فراموش شود.
وی عنوان كرد: وجود تیم های فوتسال استان در لیگ های كشور موجب انگیزه در بین داوران می شود كه با حمایت مسئولان شاهد حضور تعدادی تیم در كشور باشیم.
**بانوان داور یزد توانایی قضاوت لیگ های كشور را دارند
داور یزدی لیگ برتر فوتبال ساحلی و فوتسال كشور گفت: خانم های داور توانایی و آمادگی قضاوت مهمترین رقابت های كشوری را دارند كه برای انجام آن به حمایت، همراهی و ارتباط قوی تر با فدراسیون نیاز است .
بنفشه داوری افزود: در حال حاضر تیم فوتسال بانوان یزد در رده بالای لیگ های كشور حضور ندارد، این عاملی است كه موجب بی انگیزگی در بین داوران شده است .
وی خاطر نشان كرد: برای ایجاد انگیزه در میان داوران باید لیگ های فوتسال و فوتبال ساحلی بانوان تقویت و دوره های آموزشی داوری و مربیگری برگزار شود.
استان یزد یا یك میلیون و 138 هزار نفر جمعیت، 30 تیم فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی در لیگ های كشور و حدود 100 تیم در لیگ استان دارد.
هم اكنون حدود 10 هزار نفر از جامعه فوتبال استان یزد زیر پوشش خدمات بیمه ورزشی هستند.
ایرنا، تنها خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران است كه بهعنوان ششمین خبرگزاری جهانی در 19 مرداد 1313 خورشیدی با عنوان « آژانس پارس» و باهدف تولید و بازتاب اخبار و رویدادهای مهم ایران، منطقه و جهان شكل گرفت.
این رسانه ملی در هشتم دی 1360 با تصویب مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری جمهوری اسلامی تغییر نام داد و هماكنون 84 سال از فعالیت آن میگذرد و قدیمیترین خبرگزاری ایران است.
ایرنا دارای شبكهای گسترده از دفاتر و خبرنگاران در داخل و خارج از كشور است بهگونهای كه علاوه بر 54 دفتر در مراكز استانها و شهرهای مهم، شبكه گسترده از خبرنگاران محلی در نقاط مختلف دارد.
ایرنا همچنین در حال حاضر با بهرهگیری از 22 دفتر خارجی، تحولات و رویدادهای جهان را از نزدیك پوشش میدهد و علاوه بر آن، اخبار تحولات ایران را علاوه بر فارسی به 8 زبان زنده و مهم دنیا در اختیار مخاطبان میگذارد.
ایرنا همچنین صاحبامتیازی روزنامههای ایران، ایران ورزشی، روزنامه عربی زبان الوفاق، انگلیسیزبان ایران دیلی و روزنامه ویژه نابینایان - «ایران سپید»- را در اختیار دارد و دانشكده خبر بهعنوان یكی از مهمترین مراكز تربیت خبرنگاران و متصدیان حوزه اطلاعرسانی كشور نیز وابسته به آن است.
7536/ 2047/
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۳
یزد - ایرنا - در میزگردی آسیب شناسی مسائل و مشكلات داوران فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی یزد كه با حضور تعدادی از مسئولان، داوران و پیشكسوتان در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مركز استان برگزار شد، به استفاده از ظرفیت های موجود بر ارتقای جایگاه آنها در كشور تاكید شد.