آزاده وحيدي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از اين تعداد يكهزار و 800 نفر به صورت تلفني و 2 هزار و 100 نفر نيز با مراجعه به صورت حضوري از خدمات اين مراكز بهرمند شدند.
وي با بيان اينكه پنج مركز خدمات جامع سلامت شهري و روستايي در مهاباد فعال است، ادامه داد: مراكز مشاوره بيماري هاي رفتاري مراكزي هستند كه قابليت ارايه خدمات آموزشي، مشاوره، درمان و پيشگيري و كاهش آسيب را به افراد در معرض خطر ابتلا به «اچ اي وي» و مبتلايان به ايدز و بيماري هاي آميزشي را فراهم ميكند.
وحيدي اضافه كرد: تمامي افراد جامعه مي توانند با حضور در اين مراكز از خدمات اطلاع رساني و انجام تست هاي اوليه تشخيص ايدز بهره مند شوند و روانشناسان و متخصصان حاضر در اين مراكز و پايگاه ها هم آگاهي هاي لازم را در خصوص بيماري ايدز و راه هاي انتقال و مقابله به افراد ارايه مي دهند.
وحيدي بيان كرد: در اين مدت داروي «پروفيلاكسي» براي تعداد محدودي از بيماران ايدز و اجراي آزمايش هاي تشخيص سريع اچ آي وي براي بيش از يكهزار نفر از مادران باردار در قالب طرح PMTCT (پيشگيري از انتقال HIV و سفليس از مادر به كودك) انجام شده است.
به گزارش ايرنا ايدز كه عامل آن ويروس اچ آي وي است سبب تحليل رفتن قدرت دفاعي بدن شده و فرد بيمار را در برابر هر نوع ميكروب مضري آسيب پذير مي سازد و سرانجام به مرگ فرد مبتلا مي انجامد.
تماس جنسي، تزريق خون آلوده و بند ناف جنين از شناخته شده ترين راه هاي انتقال ويروس بيماري ايدز هستند.
مهاباد با 237 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي قرار دارد و داراي يك بيمارستان، 68 خانه بهداشت، 18 مركز سلامت روستايي و شهري، 10 پايگاه سلامت و بيش از 200 مطب خصوصي است.
9903/6185/7129
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۳
مهاباد- ايرنا- مسوول واحد مشاوره بيماري هاي رفتاري شبكه بهداشت و درمان مهاباد گفت: چهار هزار نفر از ابتداي امسال تاكنون از خدمات مراكز مشاوره اي بيماري هاي رفتاري اين شهرستان استفاده كردند كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد افزايش نشان مي دهد.