به گزارش ايرنا، در هفته هاي گذشته بازار گوشت كهگيلويه و بويراحمد روزهاي متلاطمي را پشت سر گذاشت. دامداران از ارايه دام زنده به قيمت تعيين شده در ستاد تنظيم بازار خودداري مي كنند. در اين شرايط دو راه بيشتر پيش پاي مراكز عرضه گوشت و صنف قصابان نماند.
برخي از مراكز عرضه گوشت، كه دام زنده را به قيمتي بالاتر از دامداران خريداري كرده بودند قيمت گوشت را بالا بردند كه با ورود واحد بازرسي صنعت و معدن و تجارت 28 قصابي و واحد عرضه گوشت گرانفروش پلمپ شد.
همين باعث شد قصابي هاي شهر ياسوج از گوشت خالي شود . در واقع نه مصرف كننده توان خريد گوشت با قيمت مورد نظر قصابي ها را داشتند و نه قصابي ها توانستند گوشت با قيمت مصوب ستاد تنظيم بازار پيدا كنند.
در عوض دام زنده استان در استانهاي مجاور با قيمتي به مراتب بالاتر و به ازاي هر كيلوگرم با حدود 30 درصد افزايش به فروش رفت. برخي مسئولان از جمله استاندار پيشنهاد جلوگيري از خروج دام استان را دادند كه اين تصميم نيز به دليل قرار گرفتن استان كهگيلويه و بويراحمد در كريدور عشايري نتوانست منجر به نتيجه شود.
در اين ميان اتفاق ديگري رخ داد و مردم استان كهگيلويه و بويراحمد كه هميشه بنا به دلايل اقليمي گرايشي به استفاده از گوشت و مرغ منجمد نداشتند به سمت استفاده از گوشت منجمد گوساله رفتند كه همين هم باعث شد گوشت منجمدي كه در ادوار گذشته به ندرت مورد استقبال قرار مي گرفت،به ناگاه در بازار كمياب شود.
همين موضوع باعث شد سازمان صنعت معدن و تجارت استان با حضور اعضاي ستاد تنظيم بازار استان براي ساماندهي بازار گوشت و مرغ منجمد جمع شوند.
در اين نشست اما حاضران اتفاق نظر داشتند كه بازار گوشت قرمز و مرغ منجمد زماني قابل كنترل و تنظيم مي شود كه بازار از گوشت گرم خالي نشود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت گفت: در اين نشست مصوب شد كه سازمان جهاد كشاورزي و اتحاديه مرغ برنامه ريزي كند كه جوجه ريزي در مرغداري ها به گونه اي انجام شود كه آخز سال و نوروز در استان مشكلي نداشته باشيم .
داريوش ديوديده ادامه داد: قرار است طي فراخواني يك مباشر و عاملين توزيع از بخش خصوصي براي تامين گوشت قرمز منجمد در استان اعلام آمادگي كنند.
وي افزود: گوشت منجمد استان از طريق مباشرين در اختيار عاملين توزيع قرار خواهد گرفت كه براي بخش ها يك تا دو عامل ، براي شهرستان ها بر حسب جمعيت يك تا سه عامل و براي شهر ياسوج و حومه 10 عامل با اولويت فروشگاه هاي زنجيره اي انتخاب مي شود.
وي ادامه داد: عاملين توزيع گوشت منجمد را با قيمت حداكثر 29 هزار تومان به دست مصرف كننده مي رسانند.
ديوديده يادآوري كرد:دولت هيچ محدوديتي در زمينه تامين گوشت و مرغ منجمد مورد نياز بازار ندارد با اين حال براي حمايت از توليد كننده هاي داخلي اقدام به اشباع بازار نمي كند.
در اين نشست رئيس اتاق بازرگاني استان كهگيلويه و بويراحمد به عنوان نماينده بخش خصوصي نسبت به دخالت دولت در بازار گلايه كرد و گفت:نبايد به بهانه تامين معيشت مردم بازار را با قوانين دستوري سركوب كنيم.
جبار كياني افزود: بازار استان با روش هاي دستوري نه تنها تنظيم نمي شود كه دخالت دولت باعث به هم ريختگي اقتصاد استان مي شود و تجار استان انگيزه فعاليت را از دست خواهند داد.
وي تاكيد كرد:هيچ كس نمي تواند به دامدار تكليف كند كه دام زنده را كجا بفروشد و دولت حتي اگر بخواهد به موضوع ورود كند چند هزار مامور بايد در كوه ها بگذارد تا دام استان خارج نشود.
ستاد تنظيم بازار كهگيلويه و بويراحمد قيمت دام زنده را هر كيلوگرم 230 هزار ريال و گوشت قرمز گرم را 540 هزار ريال تعيين كرده است.
از ابتداي سال جاري تاكنون يك هزار و 400 تن گوشت قرمز منجمد در استان توزيع شده است.
سالانه در كهگيلويه و بويراحمد 14 هزار و 800 تن گوشت قرمز توليد مي شود در حالي كه ميزان مصرف سالانه استان 8 هزار و 600 تن است.
عشاير استان نيز اين ظرفيت را دارد كه روزانه 500 راس دام به بازار عرضه كند كه اين تعداد دام مازاد بر نياز استان است.
9929
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۲
ياسوج- ايرنا- رئيس سازمان صنعت ، معدن و تجارت از ساماندهي بازار گوشت و مرغ منجمد و انتخاب عوامل توزيع آن در بازار كهگيلويه و بويراحمد در هفته آينده خبر داد.