تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۷

یاسوج- ایرنا- خورشید 150 میلیون كیلومتر از زمین فاصله دارد اما با وجود مسافت زیاد این گنج بی پایان، جوانان خلاق بسیاری تلاش می كنند روزی خود را در این گوی آتشین كه قلب منظومه شمسی است پیدا كنند.

ایران در كمربند تابشی خورشید قرارد دارد و در شرایطی كه تجدید منابع فسیلی میلیون ها سال طول خواهد كشید می توان از خورشید به عنوان یك منبع جایگزین برای تولید انرژی و درآمد استفاده كرد.
متوسط فاصله زمین از خورشید حدود 150 میلیون كیلومتر است و نور این فاصله را تنها در هشت ثانیه می پیماید تا به زمین برسد.
در دهه های اخیر تلاش های زیادی در سراسر جهان برای عملی كردن استفاده از نور خورشید به عنوان انرژی صورت گرفته است.

** مزایای استفاده از انرژی خورشیدی
یكی از دغدغه های امروزه بشر تامین انرژی است و استفاده از پنل های خورشیدی با توجه به مزایای فراوان آن می تواند بخشی از این نیاز را برطرف كند.
كارشناسان معتقدند انرژی خورشیدی بدون ایجاد آلودگی با عمر زیاد، استهلاك كم، بی نیاز از نیروی متخصص و فناوری بالا، رایگان و در دسترس همگان قرار دارد.
این كارشناسان مهمترین مزیت استفاده از انرژی خورشیدی را سازگار بودن آن با محیط زیست می دانند.
همچنین نیروگاه‌های خورشیدی به صورت شبكه‌های كوچك و ناحیه‌ای در پشت بام خانه ها و هر جای دیگری امكان نصب دارند و به دلیل نزدیكی به محل مصرف هزینه و تلفات شبكه‌های انتقال و توزیع سنتی را ندارند.
به تازگی كمیته امداد امام خمینی (ره) در كهگیلویه و بویراحمد برای ایجاد اشتغال با پرداخت تسهیلاتی به مددجویان زیرپوشش به توسعه پنل های خورشیدی در سطح استان اقدام كرده است.
پنل های خورشیدی با تولید روزانه انرژی و فروش آن به شركت برق برای این مددجویان تولید درآمد می كنند.

** تحول اقتصادی با انرژی خورشیدی
در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی سرمایه گذاری بر روی انرژی‌های تجدید پذیر به‌عنوان ظرفیتی تحول آفرین در آینده صنعت برق كشور محسوب می شود.
استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر به‌عنوان ظرفیتی فراموش شده در سالهای قبل در كنار سایر طرح‌های نوآورانه و امیدبخش دولت فصل جدیدی را در عرصه تحول صنعتی، اقتصادی، رفاهی و اجتماعی كشور ایجاد كرده است.
كارشناسان معتقدند كه این صنعت پاك جایگزین قابل اطمینانی برای سوخت‌های فسیلی و گره گشای بسیاری از چالش‌های منابع حیاتی و زیست محیطی در آینده خواهد بود.
بررسی های كارشناسان نشان می‌دهد كه ایران در زمینه برخورداری از منابع مختلف انرژی، یكی از ثروتمندترین كشورهای جهان به حساب می آید و علاوه بر وجود منابع گسترده سوخت‌های فسیلی و تجدیدناپذیر نظیر نفت و گاز دارای قابلیت فراوان انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله باد، خورشید، زیست توده و زمین گرمایی است.
ایران در منطقه‌ای واقع شده كه با داشتن میانگین 300 روز آفتابی از نظر دریافت انرژی خورشیدی در بالاترین رده‌ها قرار دارد و این امر ظرفیت خوبی را برای استفاده از گنج خدادادی فراهم می كند.
استفاده از انرژی خورشیدی به دلیل دسترسی آسان و سهولت تبدیل به انرژی الكتریكی، سازگاری با محیط زیست و تجدیدپذیری، بسیار مطلوب است.
به گفته كارشناسان و براساس تحلیل‌های انجام شده تا سال ٢٠٢٥ سهم انرژی‌های تجدیدپذیر به ١٠ درصد مصرف انرژی جهانی خواهد رسید.
دولت تدبیر و امید در راستای توسعه و فرهنگ سازی استفاده بهینه و بهره‌وری صحیح از انرژی‌های تجدیدپذیر، خرید تضمینی برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر را در دستور كار خود قرار داده و با انعقاد تفاهم نامه‌های 20 ساله با اشخاص حقیقی و حقوقی و سایر متقاضیان زمینه فعالیت‌های اقتصادی و توسعه این فناوری جدید را حتی در دورترین و سخت گذرترین مناطق روستایی و عشایری فراهم كرده است.

** قانون دستگاه های اجرایی را موظف به نصب نیروگاه خورشیدی می كند
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق كهگیلویه و بویراحمد گفت: براساس قانون تمامی دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان باید تا شهریور 97 نسبت به اجرای این مهم اقدام كنند.
داوود راهزادی تصریح كرد: بر اساس بند 2 این تصویب نامه هر دستگاهی كه نسبت به انجام این مهم تا تاریخ 31 شهریور سال 97 اقدام نكند تعرفه 20 درصد برق مصرفی آن بر اساس میانگین نرخ تضمینی برق از تجدیدپذیر محاسبه می‌شود.
وی افزود : از سال گذشته تاكنون برای نخستین بار 71 نیروگاه خورشیدی یك كیلوواتی روستایی به روستا نشینانی كه در مناطق بسیار سخت گذر و كوهستانی ساكن هستند واگذار شده است.

** اجرا و نصب پنل‌های خورشیدی نویدی برای اشتغال مددجویان كمیته امداد
با هدف اشتغال و درآمدزایی مددجویان كمیته امداد، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) نیروگاه خورشیدی پشت بامی را در منازل مددجویان كهگیلویه و بویراحمد نصب و راه اندازی می‌كند.
رئیس اداره طرح‌های اشتغال كمیته امداد امام خمینی (ره) استان گفت: با هدف ایجاد اشتغال و خودكفایی برای مددجویان زیر پوشش، طرح تولید برق خورشیدی توسط مددجویان كهگیلویه وبویراحمد اجرا می‌شود.
لطف الله شهبازی پور افزود: با اجرای طرح پنل‌های خورشیدی هر خانوار ماهانه بین هفت تا 9 میلیون ریال درآمدزایی دارد كه بخشی از این درآمد بابت پرداخت اقساط تسهیلات اجرای طرح كسر و بقیه درآمد به حساب خانوار واریز می‌شود.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون 10 پنل خورشیدی در روستای وزگ با اعتبار 2 هزار و 700 میلیون ریال در منازل مسكونی مددجویان این روستا به بهره برداری رسیده است افزود: در صورت رضایت مددجویان و تخصیص اعتبار در این زمینه تا پایان امسال 137 طرح پنل خورشیدی در منازل مددجویان امداد استان نصب و وارد مدار می‌شود.
شهبازی پور با تاكید بر اینكه برق تولید شده انرژی خورشیدی توسط اداره برق از مددجویان خریداری می‌شود اضافه كرد: مددجویان متقاضی به زودی از این طرح برخوردار می‌شوند و از این طریق می‌توانند منبع درآمدی پایدار كسب كنند.
رئیس كمیته امداد منطقه یك شهر یاسوج هم با اشاره به اینكه نصب پنل‌های خورشیدی فرصتی مناسب برای اشتغال‌زایی نیازمندان است گفت: با اجرای این طرح در روستای وزگ برای 10 نفر به صورت مستقیم و 15 نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد شده است.
احمد قبادپور افزود: برای اجرای این طرح، به مددجویان متقاضی واجد شرایط مبلغ 250 میلیون ریال وام قرض الحسنه از محل منابع بانكی و صندوق قرض الحسنه امداد ولایت با بازپرداخت 60 ماهه پرداخت می‌شود.
وی با بیان اینكه طرح نیروگاه خورشیدی به طور كامل بومی است ادامه داد: این طرح دارای بازدهی مناسبی برای تولید برق است كه می‌تواند به عنوان یك فرصت استثنایی برای اشتغال و توانمندسازی خانوار‌های تحت حمایت از آن بهره برد.
رئیس گروه مدیریت مصرف برق شركت توزیع برق استان تولید و استفاده از انرژی پاك، جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر‌ها و تأمین معیشت مددجویان تحت حمایت را از مزایای اجرای این طرح تولید برق خورشیدی برشمرد و گفت: هر پنل خورشیدی توانایی تولید پنج كیلو وات در ساعت برق را دارد كه در مجموع 9 هزار كیلو وات ساعت برق به صورت سالانه تولید می‌شود.
پیمان پورمعرفت میزان برق هر پنل را یك كیلووات عنوان كرد و افزود: هر پنل به راحتی می‌تواند برق سه خانوار را در روز‌های آفتابی تأمین كند و پنل‌های خورشیدی كنونی توان تأمین برق وسایلی مانند كولر آبی، یخچال، تلویزیون، لامپ‌ها و سایر وسایل برق كوچك‌تر را دارد.
وی با اشاره به مصوبه هیات دولت مبنی بر استفاده 20 درصدی دستگاه‌های اداری و خصوصی استان از انرژی‌های نو گفت: هم اكنون برخی ادارات استان از این ظرفیت استفاده می‌كنند.
32 هزار و 687 خانوار با جمعیتی افزون بر 80 هزار نفر زیر پوشش كمیته امداد امام خمینی (ره) كهگیلویه و بویراحمد هستند.
240 هزار اشتراك برق در كهگیلویه و بویراحمد وجود دارد كه حدود 190 هزار اشتراك آن خانگی است.
مردم می‌توانند با نصب نیروگاه خورشیدی هم یك منبع درآمد مطمئن و خوب برای 20 سال آینده خود ایجاد كنند و علاوه بر داشتن درآمد پایدار از آلودگی هوا بكاهند و موجب توسعه ملی شوند.
روی آوردن به این همسایه پرنعمت خدادادی در مواقع اوج مصرف و قطع شبكه انتقال برق و همچنین مواقع بحرانی مانند سیل و زلزله می تواند ضرورت استفاده از آن را برای همه پر رنگ تر كند.
9928/6110