به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري اسوشيتدپرس، در اين تحقيقات با مطالعه بيش از 3 هزار مرد و زن سياه پوست در «مي سي سي پي» مشخص شد افرادي كه بيشترين ميزان آب ميوه ها و آب شيرين شده با قند را مصرف مي كنند، به ميزان 61 درصد بيش از سايرين در معرض خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن كليوي قرار دارند.
با وجود اين كه محققان توانستند ارتباط بين مصرف نوشيدني هاي حاوي قند را با بيماري هاي كليوي احراز كنند، هيچ ارتباط علي و معلولي بين اين دو شناسايي نشد.
با افزايش ديابت و فشار خون بالا در جهان، بيماري مزمن كليه يا CKD ، يك چالش مهم در بهداشت عمومي قلمداد مي شود. اين عارضه معمولا به كم خوني، ضعف استخواني، آسيب هاي عصبي و در نهايت به نارسايي كليه، بيماري هاي قلبي و مرگ زودرس منجر مي شود.
كليه اندامي لوبيا شكل و تقريبا به اندازه مشت بسته انسان است و درست زير قفسه سينه قرار دارد. عملكرد كليه به زبان ساده، دفع زباله هاي بدن است. اين عضو روزانه حدود 200 ليتر خون تصفيه مي كند و از آن حدود 2 ليتر آب اضافي و مواد زايد غربال مي كند كه از طريق مجاري اداراي دفع مي شود. تنظيم فشار خون، تعادل الكتروليتي و توليد سلول هاي قرمز خون به عهده كليه هاست. چنانچه كليه ها يك روز وظايف خود را به درستي انجام ندهند، عملكرد اكثر ارگان هاي بدن، به ويژه قلب مختل مي شود. شايع ترين علايم نارسايي كليه تهوع و استفراغ، كاهش ميزان ادرار، تورم، به خصوص در ناحيه مچ پا و دور چشم، طعم نامطبوع در دهان و احساس بويي شبيه به ادرار در بازدم، خستگي مزمن، كاهش حافظه، ايجاد ضايعات پوستي، مشاهده كف در ادرار، مشاهده خون در ادرار، تنگي نفس و كاهش اشتها است.
بر اساس گزارش بنياد ملي كليه آمريكا (NKF)، از هر سه آمريكايي بالاي 30 سال، يك نفر در معرض بيماري مزمن كليه قرار دارد. بر اساس پيش بيني اين بنياد، تا سال 2030 ميلادي، حدود 16.7 درصد از افراد بالاي 30 سال، به بيماري مزمن كليه دچار مي شوند. در اين گزارش آمده است كه احتمال بروز بيماري مزمن كليه در گروه سني 30 تا 49 سال بيشتر است.
اين دستاورد علمي گام بزرگي در جهت تشخيص و درمان بيماري هاي كليه و جلوگيري از نارسايي و مرگ بر اثر آن است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Clinical Journal of the American Society of Nephrology منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۰
تهران – ايرنا - تحقيقات جديد محققان دانشگاه جان هاپكينز نشان مي دهد افرادي كه مقادير زيادي نوشيدني هاي حاوي قند مصرف مي كنند، خود را در معرض خطر شديد ابتلا به بيماري هاي كليوي قرار مي دهند.