نبی احسنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 25 مورد از پژوهش های انجام شده در سطوح مختلف شرح وظایف سازمانی بویژه حوزه طبیعی و انسانی مربوط به سال های 80 تاكنون است.
وی اضافه كرد: پژوهش های مذكور انجام شده موضوعات متعددی از جمله حیات وحش، مدیریت زیستگاه، گرد و غبار و آلودگی و پسماند را شامل می شود.
دبیر شورای پژوهش اداره كل حفاظت محیط زیست كردستان موانع و مشكلات پژوهش در محیط زیست اشاره كرد و افزود: عدم اعتبار كافی، عدم تخصیص به موقع اعتبارات، كم توجهی به امر پژوهش از جمله مشكلات این حوزه است.
احسنی یادآور شد: مسایل مالی و اعتباری پژوهش، نبود متخصص لازم برای پژوهش مالی زیست محیطی و كافی نبودن ابزار و تجهیزات پژوهش زیست محیطی از دیگر مشكلات پیش روی حوزه پژوهش است.
وی به اهمیت پژوهش در محیط زیست اشاره كرد و گفت: هر روز و هر سال شاهد شكل گیری موضوعات و كشفیات جدیدی در كره زمین هستیم و همواره مواد و منابع مصرف نیز افزایش می یابد.
دبیر شورای پژوهش اداره كل حفاظت محیط زیست كردستان اضافه كرد: بررسی و انجام پژوهش های زیست محیطی در خصوص آلودگی های متعدد و تاثیرات آن، نابودی تنوع زیستی و تخریب زیستگاه ها، مواد شیمیایی تولید شده و موارد مصرف و تاثیر آن بر كره زمین، تغییرات اقلیمی، پسماندها، پساب ها و انرژی در اشكال مختلف در عصر كنونی نیازی اساسی است.
به گزارش ایرنا، استان كردستان دارای چهار منطقه حفاظت شده و یك پناهگاه حیات وحش شامل منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت 32 هزار هكتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت 43 هزار هكتار، منطقه حفاظت شده شاهو و كوسالان با وسعت 57 هزار هكتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت 39 هزار هكتار، پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هكتار و چندین منطقه شكار ممنوع است كه این استان را در زمره منحصر به فرد ترین نقاط كشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.
9936/9102
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۸
سنندج - ایرنا - دبیر شورای پژوهش اداره كل حفاظت محیط زیست كردستان گفت: از دهه هفتاد تاكنون بیش از 40 طرح پژوهشی و مطالعاتی در این اداره كل انجام شده است.