به گزارش ايرنا، تصرفات غيرقانوني زمينهاي دولتي و عرصههاي طبيعي موضوع تازه اي نيست؛ اما گسترش و تداوم اين موضوع تخريب شديد عرصه هاي ملي را به همراه داشته است.
به اعتقاد كارشناسان، افزايش قيمت زمين ميل افراد براي تصاحب اراضي ملي را افزايش داده است تا جايي كه شاهد شكل گيري پرونده هايي با اين موضوع در مراجع قضايي هستيم.
قطع تدريجي درختان تنومند و سر به فلك كشده و رشد قارچ گونه بناهاي سنگي، ويلاها و برج ها نه تنها زندگي را براي گونه هاي جانوري تنگ كرده، بلكه سلامت جامعه را نيز تهديد كرده است.
همدان كه به داشتن چشم اندازي چشم نواز، طبيعتي بكر و زيبا و اقليمي خوش آب و هوا شهره است، با پديدار شدن ساختمان در قلب آن، نفس كشيدن را براي طبيعت سخت كرده است.
فرمانده يگان حفاظت از اراضي اداره كل راه و شهرسازي استان همدان در اين ارتباط گفت: 28 هكتار از اراضي دولتي همدان از ابتداي سال تا كنون رفع تصرف شده است.
سرهنگ حميد چراغي افزود: از ابتداي سال تا كنون حدود 23 مورد رفع تصرف در شهر همدان، 2 مورد در نهاوند، 2 مورد در تويسركان، يك مورد در ملاير و يك مورد در اسدآباد انجام شده است.
وي با بيان اينكه ارزش تقريبي اين ميزان از اراضي تصرف شده 256 ميليارد ريال تخمين زده مي شود، گفت: تصرفات صورت گرفته شامل نهالكاري، ديواركشي، شخم زني و ساختمان سازي است كه همگي تخريب و رفع تصرف شد.
سرهنگ چراغي يادآورشد: يگان حفاظت از اراضي اين اداره كل به صورت 24 ساعته در 2 شيفت گشت زني داشته و از اراضي ملي محافظت و با افراد فرصت طلب و زياده خواه برخورد قانوني مي كند.
وي عنوان كرد: جلوگيري از اخلال، تصرف، تجاوز، تخريب و دخالت در اراضي عمومي، تشكيل پرونده قضايي براي متخلفان، متصرفان و متجاوزان از وظايف و اختيارات يگان حفاظت از اراضي است.
سرهنگ چراغي خاطرنشان كرد: اميدواريم هر شهروند براي برخورد با افراد سودجو و حفظ منابع ملي و دولتي به عنوان اموالي كه متعلق به همه مردم است يك نيروي حفاظت از اراضي باشد.
گفتني است هموطنان در صورت مشاهده هر گونه تعرض به منابع ملي و دولتي مي توانند با شماره تلفن 38261140 تماس گرفته و موضوع را به مسئولان امر اطلاع دهند.
مدير امور اراضي سازمان جهاد كشاورزي همدان نيز در اين زمينه گفت: ستاد نيروهاي مسلح با فعال شدن يگان ويژه حفاظت از اراضي كشاورزي به عنوان چهارمين يگان ويژه دستگاهي موافقت كرده است.
محمدمهدي نيكمرادي افزود: از كل مساحت كشور تنها 14 درصد معادل يك ميليون هكتار قابليت كشاورزي دارد كه طي سالهاي اخير بخشي از اين اراضي مورد تملك و ساخت و سازهاي غير قانوني افراد قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه نميتوان از گسترش و توسعه شهرها ممانعت كرد، اظهار داشت: اين توسعه بايد در قالب ضوابط و قوانين باشد تا به بافت سبز شهر و اراضي كشاورزي آسيب وارد نشود.
مدير امور اراضي سازمان جهاد كشاورزي همدان اضافه كرد: در استانهايي همچون همدان علاوه بر فضاي تنفسي شهر، بخش مهمي از درآمد استان نيز تحت تاثير بخش كشاورزي است.
وي بيان كرد: با اجراي طرح كاداستر كه شناسنامهدار كردن اراضي را مورد هدف قرار داده است، بيش از 168 هزار هكتار از اراضي استان از سال 94 تاكنون داراي سند و ثبت شدهاند.
مدير امور اراضي سازمان جهاد كشاورزي همدان بيان كرد: از سال 94 تاكنون در سطح 84 هزار هكتار از اراضي استان رفع تداخل انجام شده است.
نيك مرادي مجموع هزينههاي رفع تداخل و اجراي طرح كاداستر را حدود 40 ميليارد ريال اعلام و اضافه كرد: 6 هزار و 750 هكتار از اراضي به عنوان اراضي مردم در سرفصل رفع تداخلات در 42 پلاك (42 روستا) تثبيت شده است.
وي با اشاره به پيگيري و برخورد با ساخت و سازهاي غيرمجاز و تغيير كاربري در محدوده اراضي كشاورزي تبيين كرد: در اين راستا 136 فقره دعواي كيفري در مراجع قضايي مطرح شده و از ابتداي سال تاكنون 68 فقره صدور راي و 49 فقره قلع و قمع بر اساس آراء صادره، انجام شده است.
7523/2090
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲
همدان-ايرنا- سود بالاي تصرف غيرقانوني اراضي ملي روند رو به رشد زمين خواري را در همدان رقم زده است و انتظار مي رود با اتخاذ تدابير ويژه، اشتهاي سيري ناپذير سودجويان براي دست اندازي به زمين هاي ملي كور شود.