به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، پس از كريسمس معمولا درختان تزئين شده در منازل دور انداخته مي شوند و سر از محل هاي دفن زباله در مي آورند. درختان كريسمس داراي صدها هزار برگ سوزني هستند كه پس از دور انداختن مدت زمان زيادي براي تجزيه آن ها در محيط لازم است و در جريان تجزيه نيز مقادير زيادي از گازهاي گلخانه اي توليد مي شود.
حدود 85 درصد از برگ هاي سوزني درخت كاج از يك پليمر پيچيده موسوم به ليگنوسلولز تشكيل شده است. پيچيدگي اين پليمر مانع استفاده از برگ هاي سوزني كاج براي توليد سوخت از توده زيستي و بسياري از مصارف صنعتي ديگر مي شود.
تا كنون تلاش هاي زيادي براي تجزيه ليگنوسلولز و تبديل آن به مواد مفيد ديگر صورت گرفته است. اكنون محققان انگليسي با استفاده از گرما و حلال هايي مانند گليسيرين كه يك ماده ارزان قيمت و سازگار با محيط زيست است، توانستند ساختار شيميايي برگ هاي سوزني را به مايعي موسوم به روغن زيستي و يك ماده جامد موسوم به بيوچار تبديل كنند.
روغن زيستي معمولا حاوي گلوكز، اسيد استيك و فنول است كه در بسياري از صنايع از جمله شيرين كننده هاي مواد غذايي، توليد رنگ، چسب و حتي سركه كاربرد دارند.
اين فرايند فاقد هرگونه ضايعات است و بيوچار كه نوعي ذغال به دست آمده از توده زيستي است، در صنايع مختلف كاربرد دارد.
بر اساس تخمين محققان سالانه حدود 8 ميليون درخت كاج طبيعي براي مراسم كريسمس مورد استفاده قرار مي گيرد و پس از مراسم حدود 7 ميليون اصله از آن ها سر از زمين هاي دفن زباله در مي آورند.
استفاده از اين شيوه جديد براي بازيافت برگ درختان كريمس موجب كاهش ميزان كربن توليد شده و كاهش مصرف درخت هاي مصنوعي و پلاستيكي و همچنين كاهش دفن توده زيستي در محل هاي دفن زباله مي شود.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه شفيلد انگليس دريافتند با استفاده از برگ سوزني درختان كاج مي توان شيرين كننده هاي خوراكي و رنگ توليد كرد.