تهران- ايرنا- رئيس شوراي عالي استان ها، به نيابت از نمايندگان شوراي عالي استان‌ها در نامه‌اي به رهبر معظم انقلاب اسلامي خواستار دستور رسيدگي هرچه سريعتر به وضعيت ورود فاضلاب صنعتي و خانگي به خليج‌فارس و ارجاع اين موضوع به كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي شد.

به گزارش روز شنبه ايرنا از شوراي عالي استان ها، پس از آنكه با پيگيري كيانوش جهانبخش عضو هرمزگاني شوراي عالي استان ‌ها، نامه‌اي از سوي شوراي عالي استان‌ها به علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي، ارسال و درخواست رسيدگي به موضوع وضعيت ورود فاضلاب صنعتي و خانگي به خليج‌ فارس در كميسيون اصل 90 مجلس مطرح شد، اين بار مرتضي الويري رئيس شوراي عالي استان‌ ها به نمايندگي از ساير نمايندگان در پي استمرار پيگيري‌ هاي عضو شوراي شهر بندرعباس در نامه‌اي به رهبر معظم انقلاب اسلامي خواستار دستور رسيدگي به درخواست نمايندگان شوراي عالي استان‌ها شده است.
در متن اين نامه آمده است: خليج ‌فارس براي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران داراي شأن و حرمتي خاص و جايگاهي ارزشمند و ويژه و در عرصه بين‌المللي موجب افتخار و اعتبار كشور است و پذيرش مالكيت و استيلاي كشور بر اين آبراه، آن ‌قدر براي بيگانگان سخت و صعب است كه چون در سايه تفضل و عنايت الهي و با حضور مقتدرانه و پايمردي نيروهاي مسلح كشور، از تعرض و دست‌اندازي به حدود و ثغور جغرافيايي و جزاير سوق‌الجيشي آن نااميد شده‌اند، سوداي خام مصادره نام آن به نفع خود را در سر مي‌پرورانند.
در ادامه اين نامه آمده است: شهر بندرعباس نيز كه در ساحل اين خليج پربركت واقع ‌شده است، جايگاه شايسته‌اي در ميان شهرهاي جنوبي به لحاظ ظرفيت بالقوه استقرار شيلات و صنايع مرتبط و توسعه صنعت گردشگري دارد. چند سالي است كه اين دو كانون ارزشمند اقتصادي و گردشگري از سوي برخي دستگاه‌هاي اجرايي مورد بي ‌مهري واقع ‌شده‌ است.
در اين نامه تصريح شده است: مدت‌ ها است كه شاهد ورود پساب ‌هاي خانگي و پسماندها و فاضلاب ‌هاي صنعتي شهر بندرعباس داخل خورها و انتقال آن به خليج‌ فارس و آلودگي محيط دريايي و سواحل آن هستيم و علاوه بر اينكه بخش وسيعي از مناطق شهري تحت پوشش شبكه فاضلاب قرار ندارند، پساب خروجي تصفيه ‌خانه نيز داخل دريا سرازير مي‌شود.
رئيس شوراي عالي استان ها در ادامه اين نامه آورده است: اين امر موجب آلودگي محيط ‌زيست، شيوع بيماري‌ هاي پوستي و عفوني و كاهش حضور گردشگران در محدوده شهر و ساحل شده است. در حالي كه در سياست‌ هاي كلي نظام در حوزه‌ هاي سلامت و محيط‌ زيست-ابلاغي جناب عالي- بر «مديريت جامع، هماهنگ و نظام ‌مند منابع حياني از قبيل هوا، آب، خاك و تنوع زيستي، اصلاح شرايط زيستي به ‌منظور برخوردار ساختن جامعه از محيط زيست سالم و رعايت عدالت و حقوق بين نسلي، پيشگيري و ممانعت از انتشار انواع آلودگي‌ هاي غيرمجاز و جرم انگاري تخريب محيط ‌زيست و مجازات مؤثر و بازدارنده آلوده‌ كنندگان و تخريب ‌كنندگان محيط ‌زيست و الزام آنان به جبران خسارت و پايش مستمر و كنترل منابع و عوامل آلاينده هوا، آب‌ و خاك» تأكيد شده است.
اين نامه مي افزايد: با عنايت به وظايف مصرحه و تكاليف قانوني وزارت نيرو (شركت آب و فاضلاب) در اين خصوص و لاينحل ماندن مشكلات مذكور، موضوع از طريق اعضاي شوراي اسلامي شهر بندرعباس و نمايندگان شوراي عالي استان ‌ها مورد پيگيري قرار گرفت و پس از بررسي در كميسيون ‌هاي تخصصي شوراي عالي استان ‌ها، درخواست رسيدگي و لزوم حل اين معضل به كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي ارجاع شد كه در حال پيگيري است.
الويري در اين نامه تاكيد كرده است: اينك با عنايت به اهميت و حساسيت موضوع، از محضر ارجمند حضرتعالي استدعا داريم در خصوص رسيدگي به درخواست نمايندگان شوراي عالي استان‌ها دستور اقدام مقتضي، صادر و ارشادات و رهنمودهاي عالي را امر به ابلاغ فرماييد.
اجتمام *2181*1834