به گزارش خبرنگار ایرنا، نشست كارگروه راهبردی پسماند مازندران امروز شنبه در آمل برگزار و و مشخص شد كه همه وعده های داده شده طی دو سال گذشته در باره راه اندازی نیروگاه زباله سوز در این شهرستان برای فروریختن عمارت زباله، تنها در حد حرف باقی مانده است.
شهردار آمل در این نشست گفت: طرح ساخت نیروگاه زباله سوز آمل با ظرفیت 450 تن در روز به دلیل نبود سرمایه گذار در شرایط فعلی منتفی شده است.
احمد امیرسلیمانی افزود: این طرح در ابتدای اعلام اجرایی شدن، 9 سرمایه گذار داشت ولی با نوسانات ارزی پیش آمده 6 سرمایه گذار كنار كشیدند و طرح سه سرمایه گذار دیگر در دست مطالعه قرار دارد كه احتمال اجرایی شدن آن پایین است.
وی گفت: به نظر می رسد اكنون باید محل جدیدی برای دفن زباله جانمایی و همزمان ساخت كارخانه كمپوست در دست اجرا قرار گیرد تا بتوان مشكل فعلی دفن زباله این آمل و شهرهای اطراف را ساماندهی كرد.
اظهارات شهردار آمل در حالی است كه نماینده مردم این شهرستان در مجلس خرداد ماه سال 96 در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مژده داده بود كه ' معضل انباشت زباله در منطقه عمارت به عنوان مهم ترین مشكل بر سر راه تكمیل سد هراز هفته پیش رو تعیین تكلیف می شود' .
عزتالله یوسفیانملا كه در آن زمان به همراه مدیركل آب منطقه ای مازندران از سد هراز بازدید كرده بود، گفته بود كه برای حل این معضل از مدت ها پیش ساخت كارخانه زباله سوز در دستور كار قرار گرفت و مشكل انجام جا به جایی برای در اختیار گرفتن زمین وقفی است كه با مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت و گو شده تا مشكل رفع شود.
وی در عین حال تاكید كرده بود: موضوع وقفی بودن محل ساخت كارخانه زباله سوز آمل با مشاركت شركت خصوصی ژاپنی به تائید وزارت كشور و مقام های ژاپنی رسیده و با واگذاری زمین جدید در مسیرجاده هراز ، تا چند ماه آینده روند اجرایی آن نیز شروع خواهد شد.
نماینده مردم آمل در آن زمان ساخت كارخانه زباله سوز از سوی شركت ژاپنی در آمل را قطعی توصیف كرده و گفته بود: وزارت كشور از میان شهرهائی كه كارشناسان شركت ' جی ای سی ' ژاپن برای ساخت كارخانه زباله سوز در مازندران پیشنهاد كردند ، شهرستان آمل را انتخاب و نهایی كرده است،
** سرنوشت مبهم 2 پروژه ملی
عمارت زباله در آمل علاوه بر مشكلات زیست محیطی به خاطر انباشت بیشتر از ظرفیت زباله، در راه اجرای 2 پروژه ملی شامل طرح چهار خطه كردن جاده هراز و سد خاكی هراز مانع ایجاد كرده است.
شهردار آمل در نشست امروز كارگروه پسماند مازندران گفت: دپو زباله در منطقه عمارت در آمل اجرای دو طرح چهار خطه كرده جاده هراز و بهره برداری از سد هراز را متوقف كرده است و باید هر چه سریع تر برای در اختیار گذاشتن محل جدید پیشنهادی برای دفن زباله آمل اقدام شود.
سلیمانی افزود: شهرداری 34.5 هكتار از اراضی 375 هكتاری منطقه ' پاساكش ' شهرستان را از اوقاف به قیمت 150 میلیارد ریال برای محل جدید دپو زباله خریداری كرد و با تایید قرارداد خرید از سوی بازرسی، این مكان برای حمل زباله آماده سازی خواهد شد.
وی هشدار داد: منطقه عمارت كه اكنون زباله آمل و پنج شهرستان دیگر در آن انباشت می شود تنها تا پایان سال گنجایش دارد.
شهرداری آمل با اعلام این كه محل جدید دفن زباله آمل از سوی محیط زیست مازندران به تایید رسید و مشكل قانونی برای انتقال زباله ندارد، گفت كه در مكان جدید اجازه دفن زباله شهرستان های اطراف را نخواهد داد.
** تعهد 2 ساله ای كه هفت ساله شد
مدیركل محیط زیست مازندران هم در این نشست از آنچه كه تاخیر در اجرای طرح پاكسازی زباله منطقه عمارت در بالادست سد هراز از سوی وزارت نیرو نامید، انتقاد كرد و گفت: بر اساس تعهدی كه وزارت نیرو در سال 90 و پیش از اجرای عملیات ساخت سد هراز داده بود، این منطقه باید حداكثر ظرف 2 سال از زباله پاكسازی می شد.
حسینعلی ابراهیمی كارنامی افزود: با گذشت حدود هفت سال از تعهدسپاری وزارت نیرو و اجرایی شدن سد هراز، هنوز این وزارتخانه هیچ اقدامی برای پاكسازی و یا مناسب سازی فضا برای جلوگیری از شیرایه انجام نداده است.
وی از وزارت نیرو خواست تا نسبت به تعهدش به محیط زیست مطابق با موافقت نامه دو جانبه اقدام كند.
** بن بست زباله به خاطر ضعف اراده مدیران شهری
مدیركل محیط زیست مازندران همچنین در این نشست از مدیریت شهری استان به خاطر بی سامانی زباله انتقاد كرد و گفت: مهم ترین علت عقب ماندگی مازندران در اجرای طرح مدیریت پسماند، نبود اراده جدی مدیریت شهری برای رفع این معضل است.
ابراهیمی گفت: اگر چه كمبود اعتبار هم وجود دارد، ولی بیشتر بهانه ای را برای مدیران شهرداری شده تا بر كم كاریشان در این زمینه سرپوش بگذارند.
مدیركل محیط زیست مازندران از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا با اختصاص اعتبار ویژه برای ساماندهی پسماند در بودجه 98، این بهانه را از مدیران شهری مازندران بگیرند.
ابراهیمی همچنین اعلام شهردار آمل در باره اجازه ندادن برای انتقال زباله شهرستان های دیگر به محل دپوی زباله این شهرستان غیرقابل اجرا و فاقد وجهه قانونی دانست.
وی گفت: بر اساس طرح مدیریت پسماند، 9 منطقه برای دفن بهداشتی زباله و ساخت نیروگاه زباله سوز و كمپوست در استان انتخاب شد و طبق این طرح شهرداری نمی تواند از انتقال زباله شهرهای اطراف به آمل جلوگیری كند.
بر اساس آمار، روزانه در مازندران افزون بر سه هزار تن زباله تولید می شود كه قرار است از طریق ساخت نیروگاه زباله سوز و كمپوست ساماندهی شود.
هم اكنون دو نیروگاه زباله سوز یكی در نوشهر با 80 درصد و دیگری در ساری با كمتر از 50 درصد پیشرفت فیزیكی در دست ساخت است. قرار بود سومین نیروگاه در آمل ساخته شود و شش منطقه دیگر با ساخت كارخانه كمپوست مشكل زباله را ساماندهی كنند.
6982/1654
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱
ساری- ایرنا- یك سال و نیم پس از آن كه نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی مژده شكسته شدن طلسم تعطیلی محل دفن زباله این شهرستان موسوم به ' عمارت ' را به رسانه ها داد، اكنون مشخص شده است عمارت زباله ای حالا حالا بیخ گوش سد در حال ساخت هراز ماندگار است.