ساری-ایرنا- طرح برخورد با شكارچیان غیرمجاز كه از ابتدای فصل كوچ پرندگان زمستان گذران با حمایت دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و محیط زیست در مازندران شدت گرفت، در روزهای اخیر به نظر می رسد به علت برخی مصلحت اندیشی ها رو به كندی نهاد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، كند شدن لبه تیز برخورد با شكارچیان غیرمجاز در روزهای اخیر به علت برخی فشارهای بیرونی و نیز دست تنهایی محیط زیست برای برخورد با این معضل باعث شد تا ادوات دست جمعی شكار غیر مجاز شامل تور هوایی، كرس و گذر بار دیگر به تالاب ها و آببندان های فریدونكنار و بابلسر به عنوان قتلگاه پرندگان وحشی برگردد.
این درحالیست كه محیط زیست در ماه گذشته با همكاری مدعی العموم و نیروی انتظامی افزون بر یك هزار تور هوایی، كرس و گذر به عنوان ادوات كشتار دست جمعی پرندگان زمستان گذران را از تالاب و آببندان های سطح استان به خصوص فریدونكنار، محمودآباد و بابلسر جمع آوری كرد.
بر اساس آمار رسمی سالانه حدود 300 تا 500 هزار بال پرندگان مهاجر زمستان گذران در استان های مهاجر پذیر پرندگان زمستان گذران تلف می شوند كه نیمی از این شكار در مازندران انجام می شود.
*** تداوم برخورد با شكارچیان غیرمجاز
مدیركل محیط زیست مازندران كند شدن طرح برخورد با شكارچیان غیرمجاز و جمع آوری ادوات شكار را در فریدونكنار به عنوان منطقه اصلی شكار كشتارجمعی زمستان گذران را به دلیل آنچه كه عدم همراهی برخی دستگاه های مسوول اعلام كرده مورد تایید قرار داد.
حسینعلی ابراهیمی گفت: در سال جاری برخورد با شكارچی و جمع آوری ادوات غیرمجاز شكارچیان با پا به میدان شدن دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و یگان حفاظت محیط زیست پیشرفت خوبی داشت به طوری كه حداقل یك هزار رشته از ادوات شكار از جمله تور هوایی از منطقه جمع شد.
وی اضافه كرد: مردم منطقه به خصوص فریدونكنار ، تشكل های زیست محیطی نیز با این طرح محیط زیست و همراهی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی استقبال كردند و امید زیادی به جمع شدن تمام ادوات غیر مجاز شكار در منطقه ایجاد شد.
مدیركل محیط زیست مازندران اظهار داشت: محیط زیست برای برخورد با متخلفان زیست محیطی به خصوص شكارچیان غیرمجاز به همراهی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی نیاز دارد و امیدواریم این همراهی همچنان برای برخورد با این تخلف ادامه داشته باشد.
ابراهیمی در مورد برخی فشارهای بیرونی برای كند شدن طرح برخورد با شكارچیان غیرمجاز با تایید این فشارها گفت كه محیط زیست با وجود این فشارها به وظیفه قانونی خود برای برخورد با معارضان محیط زیست به خصوص شكارچیان غیرمجاز و ادوات غیرمجاز شكار ادامه می دهد.
**** كند شدن طرح به دلیل مصلحت اندیشی خارج از دستگاه قضا
دادستان عمومی و انقلاب مركز مازندران با تایید كند شدن طرح برخورد با شكارچیان غیرمجاز نسبت به ابتدای شروع طرح برخی مصلحت اندیشی خارج از دستگاه قضا را عامل اصلی آن دانست و گفت: اگرچه دستگاه قضا این مصلحت اندیشی كه از سوی دستگاه سیاسی و اطلاعاتی بیان شده را قبول ندارد ولی نیاز بود تا طرح با هماهنگی بیشتری اجرایی شود.
سید یونس حسینی عالمی افزود : طرح برخورد با شكارچیان و ادوات غیرمجازشان با حمایت دستگاه قضا ( دادگستری كل و دادستانی ) همانند گذشته با شدت ادامه خواهد داشت و در این ارتباط به دادستانی فریدونكنار نیز دستور شروع اجرای طرح داده شد.
وی اضافه كرد: دستگاه قضایی تا پایان طرح پای كار خواهد ایستاد و فرمانداری، نیروی انتظامی و سایر دستگاه ها نیز باید به وظایفشان در این ارتباط عمل كنند.
دادستان عمومی و انقلاب مركز مازندران اظهار داشت: محیط زیست برای اجرای این طرح با نیروی اندكی كه دارد به نظر می رسد خیلی جدی نیست و هر بار با 60 نیرو وارد گود می شود و برای تسهیل در این كار باید محیط زیست به جای رفع مسوولیت گام جدی تری بردارد.
براساس گزارش اداره حیات وحش محیط زیست مازندران درفصل جاری مهاجرت پرندگان زمستان گذران، 700 هزار بال پرنده با 70 گونه به تالاب و آببندان های این استان كوچ كردند.
مازندران با داشتن 800 تالاب و آببندان و آبگیر یكی از 10 استان مقصد برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر است كه بیش از نیمی از پرندگان مهاجر به كشور مقصد زمستان گذرانی خود را این خطه شمال كشور انتخاب می كنند.
6982/1899