به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «رضا رحمانی» در نشست مشترك با اتحادیه ها و تشكل های فرش دستباف از آنان درخواست كرد تا برای ارتقای جایگاه این هنر- صنعت همكاری كنند و از مرحله مقدماتی تا محصول نهایی فرش، برنامه ارایه نمایند.
وی خاطرنشان كرد: هرگونه تصمیمی كه اهل فن در این زمینه اتخاذ كنند، مورد حمایت وزارت صنعت، معدن وتجارت است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار آن شد تا اتحادیه ها و تشكل های فرش دستباف برای رونق این صنعت نیز پیشنهادات عملیاتی به مجلس شورای اسلامی ارایه بدهند.
وی پیرامون پیمان سپاری ارزی در این صنعت گفت: فرآیند صادرات فرش با سایر مواد و محصولات تفاوت دارد و نیز بر اصلاح این تعهد در حوزه فرش دستباف تاكید داریم.
به گزارش ایرنا، دولت در شرایط بازگشت تحریم ها، با هدف صیانت از منابع ارزی و تامین كالاها و خدمات مورد نیاز كشور بر پیمان سپاری ارزی صادركنندگان تاكید دارد تا اطمینان یابد ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی كشور باز خواهد گشت، اما صادركنندگان بر این باورند كه این رویه در روند صادرات اخلال ایجاد كرده و در عین حال صادركننده ناگزیر به بازگرداندن ارز به كشور است.
به گفته وزیر صنعت، با وجود برخی مشكلات موجود در اشتغال آفرینی و تولید، حوزه فرش می تواند با بالا بردن سهم صادرات در رونق اشتغال و تولید عملكردی موفقیت آمیز داشته باشد.
همچنین در این نشست، محسن صالحی نیا مدیرعامل سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی به تشریح اهداف و برنامه های مرتبط با حوزه فرش دستباف این سازمان پرداخت و توسعه بازارهای هدف صادرات ، حمایت قانونی از استادكاران، برگزاری دوره های آموزشی، تدارك زمین برای برگزاری نمایشگاه های دائمی در استان ها، ساماندهی كارخانه های مرتبط و به روز سازی آنها را از جمله اقدام ها و اهداف این بخش برشمرد.
شركت كنندگان در این نشست درباره تقویت بازارهای داخلی وخارجی، كمك به حل مشكل بیمه قالیبافان و حمایت از تولید تبادل نظر كردند.
به گزارش ایرنا، سال 1394، با اجرای برجام و رفع بخشی از تحریمهای اقتصادی علیه ایران، صادرات فرش توسط بخش خصوصی بهبود یافت و از رقم 290 به 426 میلیون دلار در سال 1396 رسید.
اقتصام**3065** 1559
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۱
تهران- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارتقای هنر- صنعت فرش دستباف با هدف افزایش ظرفیت اشتغال آفرینی و صادرات، نیازمند تدوین برنامه عملیاتی است و در این زمینه تشكل ها و اتحادیه های مرتبط با فرش بهترین گروه برای تصمیم گیری و توسعه محسوب می شوند.