تهران – ایرنا – روزنامه نیویورك تایمز روز شنبه به نقل از كمیته حقیقت یاب سازمان ملل در یمن نوشت: در چهارسال گذشته به طور متوسط 14هزار جوان سودانی به عنوان مزدور عربستان در جنگ با یمن شركت داشتند.

به گزارش ایرنا، این روزنامه افزود: پارلمان سودان سرگرم تحقیق در مورد گزارش هایی است مبنی بر اینكه صدها نفر از جوانان سودان در جریان درگیری های مسلحانه با نیروهای مخالف دولت یمن كشته شده اند.
سازمان ملل جنگ داخلی یمن را بدترین بحران بشردوستانه جامعه بین الملل خوانده كه به واسطه محاصره گاه و بیگاه این كشور توسط عربستان سعودی و امارات متحده عربی، 12 میلیون جمعیت این كشور در معرض گرسنگی قرار گرفته اند و 85هزار كودك یمنی جان خودرا از دست داده اند.
نیویورك تایمز نوشت: سعودی ها می گویند نیروهای اجیر شده سودانی برای خلاص كردن یمن از دست نیروهای مورد حمایت ایران می جنگند و برای این كار آنها بخش بزرگی از درآمدهای نفتی خود را برای اجیر كردن دهها هزار سودانی كه از جنگ دارفور جان سالم به در برده اند، هزینه می كنند.
تقریبا تمامی مزدوران سودانی از منطقه جنگ زده و قحطی زده دارفور سودان به یمن آمده اند. در منطقه دارفور سودان در حدود 300هزار نفر كشته شده اند و یك میلیون و دویست هزار نفر در طول یك دهه جنگ سرزمین های بی آب و علف دارفور را ترك كرده اند.
بیشتر این مزدوران به شبه نظامیان نیروهای پشتیبانی سریع پیوسته اند. شبه نظامیانی كه قبلا 'جنجاوید' خوانده می شدند. آنها متهم به تجاوز به زنان و دختران و كشتار بدون هدف و سایر جنایت های جنگی در جنگ دارفور سودان هستند.آنها در واقع شبه نظامیانی هستند كه در كشتار های دارفور شركت داشته اند و امروزه در یمن مستقر شده اند كه البته در مقایسه با سودان، جنگی سازمان یافته تر در یمن برقرار است.
عربستان در سال 2016 به اتباع سودانی پیشنهاد كرد تا به ازای دریافت 10 هزار دلار در یمن بجنگند. نیروهای سودانی بی تردید استمرار جنگ را برای اماراتی ها و سعودی ها آسان تر كرده و آنها را از تلفات احتمالی جنگ كه می تواند موجب نارضایتی دركشورهایشان شود، در امان داشته اند.
دو دهه است كه آمریكا دولت عمر البشیر را در فهرست دولت های حامی تروریسم قرار داده و دیوان كیفری بین المللی نیز حكم جلب وی را به اتهام جنایات جنگی در منطقه دارفور صادر كرده است.
با این حال جنگ یمن البشیر را قادر ساخته تا حمایت دیپلماتیك كشورهای عربی خلیج فارس را به دست آورد و وی به شخصه از عربستانی ها و اماراتی ها بابت فشار به واشنگتن در زمینه ارتقاء روابط فیمابین تشكر كرده است.
پرداخت های سعودی به سربازان سودانی نیز برای این كشور بسیار اهمیت دارد چرا كه تورم به 70درصد رسیده و حتی پایتخت نشین ها نیز برای برداشت از حساب های بانكی و خرید نان و سوخت صف می كشند. این ماه دست كم 9 معترض به دست نیروهای امنیتی كشته شدند.
سعودی ها برای سربازان سودانی یونیفورم و سلاح آمریكایی فراهم می كنند و سپس در قالب دو تا چهار هفته آموزش نظامی، نظافت و باز و بسته كردن اسلحه را به آنان آموزش می دهند.
تمامی سودانی ها می گفتند كه برای پول می جنگند و پرداخت هایشان به ریال سعودی است كه معادل 480 دلار در ماه برای یك سرباز مبتدی 14ساله و حدود 530 دلار در ماه برای یك مامور جنجاوید مجرب است. ماهانه 185 تا 285 دلار پرداخت فوق العاده نیز شامل ایام درگیری می شد.
این پرداخت ها به صورت مستقیم به بانك اسلامی سعودی - سودانی فیصل واریز می شد و هر سرباز در پایان هر دوره شش ماهه 10 هزار دلار دریافت می كرد. یك پزشك سودانی در مقایسه، با اضافه كار و مشاغل دیگر شاید بتواند ماهی 500 دلار درآمد داشته باشد.
نیویورك تایمز در ادامه این گزارش خبر داد كه ارتش پاكستان با وجود منع قانونی پارلمان، بی سر و صدا یك هزار سرباز برای تقویت توان سعودی ها به این كشور اعزام كرده است. اردن نیز مستشاران و هواپیماهای نظامی به عربستان فرستاده است. این دو كشور به شدت محتاج كمك های اقتصادی شیخ نشین های خلیج فارس هستند.
به گزارش ایرنا، تجاوز عربستان به یمن از فروردین 1394 آغاز و تاكنون بیش از 16 هزار كشته از خود برجای گذاشته است، این جنگ همچنین باعث شد تا میلیون‌ها یمنی با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبرو شوند به گونه ای كه سازمان ملل متحد در گزارشی قحطی در این كشور را«'بزرگ‌ ترین فاجعه انسانی» نامید.
اروپام **1416**2040