تهران - ايرنا - رئيس شوراي عالي انقلاب يمن گفت: ادامه محاصره مردم يمن با توجه به حضور سازمان ملل در بندر الحديده، جنايت به شمار مي رود.

به گزارش بامداد يكشنبه ايرنا به نقل از شبكه خبري المسيره، «محمد علي الحوثي» در حساب توئيتري خود نوشت: تحويل بندر الحديده به گارد ساحلي با حضور تيم ناظر سازمان ملل مهمترين اقدامي است كه ديگر هيچ بهانه اي را براي كارشكني كشورهاي متجاوز در ارتباط با توافق نامه صلح باقي نمي گذارد.
وي گفت: اجراي اين توافق در ارتباط با بندر الحديده يك موفقيت به شمار مي رود و بيانگر اعتبار و انسجام ميان رهبران سياسي و نظامي است كه تاكنون لحظه اي در تصميم گيري به نفع ملت درنگ نكرده اند.
رئيس شوراي عالي انقلاب يمن تاكيد كرد كه حضور سازمان ملل در بندر الحديده از طريق نماينده خود (ژنرال پاتريك كامائرت) نشان مي دهد كه ادعاهاي مطرح شده درباره قاچاق سلاح و غيره، بهانه و شايعاتي است كه ائتلاف آمريكايي-سعودي و اماراتي و هم پيمانان آنها درباره بندر غيرنظامي الحديده ترويج مي كنند.
سخنگوي رسمي نيروهاي مسلح يمن روز گذشته از آغاز مرحله نخست توافق سوئد و تغيير آرايش نيروهاي يمني در بندر الحديده خبر داد.
سرتيپ يحيي سريع گفت: طبق توافق نامه صلح سوئد، نيروهاي ارتش و كميته هاي مردمي از جمعه شب مرحله نخست تغيير آرايش استقرار در بندر الحديده را آغاز كرده اند.
وي ابراز اميدواري كرد كه كميته ناظر بر آتش بس طرف هاي مقابل را هم ملزم به اجراي تعهداتشان در مرحله اول توافق نامه صلح سوئد كند و آنها از بخش شرقي شهر و باقي مناطق خارج شوند.
سليم المغلس عضو هيات صنعا در مذاكرات سوئد هم، آغاز مرحله نخست تغيير آرايش استقرار نيروها و عقب نشيني آنها از الحديده را اقدامي براي كاستن نگراني طرف مقابل در خصوص اجراي توافق هاي موجود دانست و افزود: اميدواريم نيروهاي طرف مقابل از بخش شرقي الحديده عقب نشيني كنند تا مرحله دوم توافق را آغاز كنيم.
طرف هاي يمني به تازگي در مذاكرات صلح يمن كه با نظارت سازمان ملل در پايتخت سوئد برگزار شد، درباره آتش بس به توافق رسيدند.
در پي مذاكرات طرف هاي يمني و اعلام مارتين گريفيتس نماينده ويژه سازمان ملل، آتش بس در يمن از بامداد سه شنبه (27 آذر) آغاز شد. اما با اين حال مقام هاي يمني تاكنون از نقض مكرر آتش بس از سوي نيروهاي متجاوز و مزدوران سعودي خبر داده اند.
چهارمين دور مذاكرات صلح يمن 15 آذرماه با ميانجيگري گريفيتس نماينده ويژه سازمان ملل متحد در استكهلم سوئد آغاز شد و نمايندگان دولت نجات ملي و دولت فراري يمن پنجشنبه (22آذر) پس از يك هفته مذاكره، درباره آتش بس در شهر و بندر الحديده و بنادرالصليف و عين عيسي به توافق رسيدند و براي عقب نشيني نيروهاي نظامي دو طرف از شهر و بندر الحديده نيز مهلت14 روزه تعيين شد.
رياست هيات مذاكره كننده انصارالله (هيات صنعا) را محمد عبدالسلام و رياست هيات دولت مستعفي (هيأت رياض) را خالد اليماني وزير امور خارجه دولت عبدربه منصورهادي رئيس جمهوري مستعفي و فراري برعهده داشتند.
تاكنون چندين بار براي پايان دادن به جنگ يمن تحركاتي صورت گرفته اما هر بار با كارشكني عربستان و متحدان آن به بن بست رسيده است. نخستين نشست صلح دي سال 1394 در ژنو بدون هيچ نتيجه اي پايان يافت.
دومين دور مذاكرات صلح نيز پس از چندين ماه وقفه، در ارديبهشت سال 1395 در كويت به جريان افتاد كه با كارشكني ائتلاف سعودي به بن بست رسيد.
عربستان و امارات از ششم فروردين سال 94 در قالب ائتلافي از چند كشور عربي و با كمك و چراغ سبز آمريكا، حملات گسترده اي را عليه يمن فقيرترين كشور عربي آغاز كردند تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادي رئيس جمهوري مستعفي اين كشور به قدرت، به اهداف و زيادخواهي هاي سياسي خود جامه عمل بپوشانند.
شبد**1480**1379