به گزارش ایرنا، مقام های سودانی هیچ گاه شمار دقیق جنگجویان و همچنین شمار كشته های خود در جنگ یمن را اعلام نكرده اند و پیوسته تلاش كرده اند جزئیات این امر پنهان بماند.
تارنمای «العربی الجدید» اوایل مرداد گذشته در گزارشی در خصوص مشاركت مزدوران سودانی در تجاوز به یمن نوشت: شمار دقیق نیروهای سودانی در این جنگ مشخص نیست، اما بر اساس آمارهای موجود، بیش از 850 افسر و سرباز سودانی تاكنون در این جنگ كشته شده اند .
این تارنمای خبری افزود: مقام های سودانی معمولا بسیار دیر خبر كشته شدن سربازان و افسران این كشور در یمن را به خانواده هایشان اعلام می كنند و بیشتر خانواده ها از طریق دوستان و نزدیكان خود در عربستان و همچنین از طریق شبكه های اجتماعی از كشته شدن فرزندانشان مطلع می شوند.
** افشاگری روزنامه آمریكایی از جنایت سعودی ها
روزنامه آمریكایی «نیویورك تایمز» جمعه گذشته ابعاد تازه ای از جنایت سعودی ها در جنگ یمن را فاش كرد كه در این میان هم كودكان و غیر نظامیان یمنی قربانی می شوند و هم كودكان سودانی.
این روزنامه نوشت: عربستان افراد مسلح در سودان از جمله هزاران كودك را برای جنگ در یمن به خدمت گرفته است و از چهار سال پیش ، 14 هزار شبه نظامی سودانی را كه بیشتر آن ها از شبه نظامیان «جنجوید» هستند، در جنگ یمن به عربستان كمك می كنند.
شبه نظامیان جنجوید همان كسانی هستند كه به ارتكاب جنایت ضد مردم منطقه «دارفور» سودان متهم شده اند و البته خود «عمر البشیر » رئیس جمهوری كنونی سودان نیز به دلیل حوادث این منطقه به اتهام جنایت جنگی و نسل كشی از سوی دادگاه های بین المللی تحت تعقیب است. در جریان جنگ در دارفور طی حدود 10 سال ، حدود 300 هزار نفر كشته و 1.2میلیون نفر آواره شدند.
بر اساس گزارش نیویورك تایمز، بین 20 تا 40 درصد این شبه نظامیان و جنگجویان سودانی كه حقوق ماهیانه بین 480 تا 530 دلار دریافت می كنند، 15 یا 16 ساله هستند .
** سوء استفاده سعودی ها و اماراتی ها از شرایط بد سودان
سازمان ملل در سال 2014 میلادی اعلام كرد كه نیمی از شهروندان سودان زیر خط فقر زندگی می كنند و بیش از 70 درصد مردم این كشور نیازهای ضروری خود را به سختی تهیه می كنند . اوضاع اقتصادی این كشور از سال 2014 تاكنون دچار تحول خاصی نشده و حتی اوضاع مردم سودان بدتر هم شده و تورم 70 درصدی و كمبود كالاهای اساسی در این كشور خود شاهد این مساله است.
«مارك لوكوك» مسئول امور بشردوستانه و كمك های اضطراری سازمان ملل، 26 اردیبهشت گذشته خواستار 1.4میلیار دلار برای كمك به بیش از هفت میلیون سودانی نیازمند شد.
اكثریت سودانی های شركت كننده در جنگ یمن چیز زیادی از اهداف این جنگ و علل آن و همچنین یمنی ها نمی دانند، آن ها به دلیل شرایط سخت زندگی خود و برای زنده ماندن ناچار شده اند جلای وطن كنند و به سوی سرنوشتی نامخشص بروند شاید در این راه پولی به دست بیاورند و خانواده خود را از نابودی نجات دهند.
طی روزهای گذشته اخباری از تظاهرات مردم سودان در شهرهای مختلف این كشور از جمله خارطوم در اعتراض به كمبود نان و سوخت و كالاهای دیگر و افزایش لجام گسیخته قیمت ها منتشر شده است . بنا بر اعلام مقام های سودان، نرخ تورم در این كشور به حدود 70 درصد رسیده است. وقتی اوضاع در شهرهای بزرگ اینگونه است، مشخص است در مناطق دورافتاده مردم چه وضعیتی دارند.
نوجوان 16 ساله سودانی كه در جنگ یمن حضور داشته، در این خصوص گفت، بسیاری از خانواده ها می دانند تنها راه پیش روی آن ها برای تغییر دادن وضعیت زندگیشان این است كه فرزندانشان به جنگ یمن بروند و برای آن ها پول بیاورند.
«عادل علی صالح» كارشناس سیاسی سودانی نیز گفت: حمایت سودان از سیاست های عربستان به دلیل نیاز خارطوم به كمك های مالی به دلیل اوضاع بد اقتصادی در داخل بود. خارطوم پس از آنكه 75درصد درآمدهای نفتی اش را با استقلال سودان جنوبی از دست داد و با توجه به تحریم های بین المللی و خودداری بانك های جهانی از همكاری با آن، به پول سعودی ها نیاز داشت و این در حالی بود كه عربستان در سال 2013 اجاره عبور هواپیمای حامل البشیر از آسمان خود برای رفتن به تهران را نداده بود.
** خودداری سعودی ها و اماراتی ها از حضور در خط مقدم
در حالی سعودی ها خود را مرد جنگ و نجات بخش یمنی ها معرفی می كنند كه شواهد و قرائن حاكی از آن است كه آن ها از رویارویی با یمنی ها هراس و وحشت زیادی دارند . «محمد سلیمان الفضیل» جنگجوی 28 ساله سودانی در یمن می گوید، سعودی ها و اماراتی ها از طریق تلفن یا دستگاه ها ارتباطی دیگر به آن ها اطلاع می دادند باید چه كارهایی انجام دهند و هیچ گاه همراه با آن ها نجنگیدند.
احمد 25 ساله نیز كه در جنگ الحدیده مشاركت داشته است، می گوید، سعودی ها از راه دور با نیروهای سودانی در ارتباط بودند و از آن ها به عنوان هیزم آتش استفاده می كردند.
رسانه های سودانی نیز پیش از این نوشته بودند سعودی ها به سودانی ها به چشم مزدور می نگرند و نه متحد و بر خلاف تبلیغات ،آن ها در رسانه ها ، برخورد بد و تحقیر آمیزی با سودانی ها دارند.
** مخالفت سودانی ها با مشاركت فرزندانشان در جنگ یمن
«عبدالرحمن الفضیل» نماینده مجلس سودان فروردین گذشته گفت، سودان وارد ائتلافی شده كه این ائتلاف هیچ گاه از آن حمایت نكرده و در آینده نیز حمایت نخواهد كرد، جدا از این به دلایل سیاسی نمی توان در امور داخلی دیگر كشورها دخالت كرد و به همین دلیل سودان باید نیروهای نظامی خود را از یمن خارج كند.
«الصادق المهدی» رئیس «حزب الامه سودان» نیز خرداد ماه گذشته گفت: سودان با مشاركت در جنگ یمن و همراهی با كشورهای عضو ائتلاف ضد یمن، مرتكب اشتباه بزرگی شد.
حزب كمونیست سودان نیز این اقدام را غیر قانونی دانست و مخالفت خود را با ادامه اعزام نیرو به یمن اعلام و تاكید كرد: این اقدام دولت سودان برخلاف خواسته مردم است.
«صدیق یوسف» عضو كمیته اجرایی این حزب گفت: این اقدام دولت سودان از نظر قوانین و منشورهای بین المللی غیر قانونی است و پذیرش این اقدام به معنای آن است كه سودانی ها نیز با دخالت نظامی خارجی در كشورشان موافقت می كنند.
حزب «كنگره مردمی» سودان نیز اعلام كرد: جنگ در یمن هیچ معنایی ندارد، دخالت در آن در حقیقت باعث نقض حاكمیت این كشور می شود. «ابوبكر عبدالرزاق» یكی از مسئولان این حزب گفت: دولت سودان با وارد شدن به جنگ یمن، اشتباهی تاریخی مرتكب شد و با این كار باعث شد مردم یمن از سودانی ها نفرت داشته باشند و این در حالی است كه نه پیروزی در این جنگ به دست آمده و نه دولت «عبدربه منصور هادی» به قدرت بازگشته است.
تارنمای «سودان تریبون » نیز نوشت، 17 روزنامه نگار و نخبه سودانی خواستار عقب نشینی نیروهای این كشور از یمن شده و حضور آن ها در این كشور را مایه ننگ و شرمساری مردم سودان دانست .
این گروه در بیانیه ای تاكید كرد: حوادث وحشتناكی در یمن روی داده و قوانین جنگ زیر پا گذاشته شده است، شرایط این جنگ به گونه ای شده كه همه مردم سودان به دلیل مشاركت نیروهای كشورشان در آن احساس شرمساری می كنند، این جنگ هیچ توجیه اخلاقی، دینی و قانونی ندارد و صلح جهانی را به خطر می اندازد .
سعودی ها با تجاوز به یمن و تحمیل كردن یك جنگ نابرابر به مردم این كشور مرتكب اشتباهات راهبردی زیادی شده اند و كار به جایی رسیده كه متحدان این كشور در غرب نیز علنا از عملكرد عربستان در یمن و كشتار زنان و كودكان این كشور انتقاد می كنند.
سعودی ها با سیاست های نادرستشان خود را وارد باتلاقی كرده اند كه خروج از آن به سادگی امكانپذیر نیست و در این میان سعی كرده اند برخی كشورها و مردم نیازمند را همراه خود كنند اما همین نیروهای نظامی شركت كننده در این جنگ نیز از نوع رفتار سعودی ها با خود شكایت دارند.
مقام های عربستان در جنگ یمن مرتكب اشتباهات زیادی شده و هر از چندگاهی ابعادی از این جنایت آن ها فاش می شود، قطعا خون بیگناهان دامن سعودی ها را می گیرد و دیر یا زود آن ها باید پاسخ این جنایت ها را بدهند زیرا بنابر اعلام سازمان های حقوق بشری، اقدامات سعودی ها و متحدانشان در یمن در حد جنایت جنگی است.
«كریستین بكرلی» محقق دیدهبان حقوق بشر، مردادماه گذشته از ثبت حدود 90 حمله ائتلاف سعودی در یمن كه اكثر آنها مصداق جنایت جنگی هستند خبر داد و گفت نزدیك به 24 مورد از این حملات با بمبهای آمریكایی انجام شدهاند.
كارشناسان سازمان ملل نیز اعلام كرده اند، این روزها بزرگترین بحران بشری در جهان در یمن وجود دارد؛ 22 میلیون نفر كه 75 درصد جمعیت این كشور را تشكیل میدهند، نیازمند كمك های بشردوستانه هستند.
جنگ در یمن كه از فروردین سال 94 با حمله ائتلاف به سركردگی عربستان آغاز شده، تاكنون بیش از یكصد هزار یمنی از جمله 85 هزار كودك یمنی شده و شمار زیادی از مردم این كشور بر اثر بمباران یا گرسنگی و قحطی جان باخته اند.
خاورم **2041**1651
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۹
الجزیره - ایرنا - مقام های سودانی از سال 1394 شمسی به طمع دریافت كمك های مالی از سعودی ها، شمار زیادی نیرو برای كمك به عربستان در تجاوز به یمن اعزام كردند، ولی رسانه ها به تازگی فاش كردند كه شمار زیادی از مزدوران سودانی، نوجوانانی از خانواده های نیازمند هستند.