تهران- ايرنا- قائم مقام سازمان هواپيمايي كشوري گفت: اين سازمان اقدام هاي حقوقي بسياري را براي رفع تحريم هاي آمريكا عليه صنعت هوانوردي كشورمان انجام داده و از منظر حقوقي دست بالا را دارد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از پايگاه خبري وزارت راه وشهرسازي، «آرش خدايي» اعنال اين تحريم ها را غيرقانوني توصيف كرد و گفت: ابعاد پيگيري هاي انجام شده محدود به پذيرش تحريم و اقدامات جبراني نيست، بلكه ما تحريم را نمي‌پذيريم و براي حذف آن اقدام مي‌كنيم.
وي ادامه داد: از منظر تخصصي اين كار غيرقانوني و يك‌جانبه بوده و با مقررات بين‌المللي، حقوق بين‌الملل و كنوانسيون‌هاي جهاني هوانوردي در تعارض است.
خدايي اظهار داشت: براي حذف تحريم ها اقدام هاي وسيعي انجام داديم كه شامل اعلام موضع رسمي كشور در خصوص اين تحريم‌ها، مكاتبه و مذاكره با مسئولان هوانوردي بسياري از كشورها و قالب كشورهاي عضو پيمان شيكاگو، مقام هاي كميسيون حمل ‌و نقل اروپا و دبيركل و رييس شوراي ايكائو مي‌شود.
وي افزود: تاكنون بازخوردهاي خوبي از اين رايزني ها گرفتيم و از نظر قواعد حقوق بين‌المللي همه موضع ايران را تاييد كرده‌اند.
وي سپس به راي دادگاه لاهه به نفع ايران و محكوميت تحريم هوانوردي ايران در اين دادگاه اشاره كرد و افزود: راي دادگاه لاهه بر حل اين مشكل اثرگذار است و موضع ايران را در مجامع حقوقي بين‌المللي هوانوردي تقويت مي‌كند.
قائم مقام سازمان هواپيمايي كشوري ادامه داد: كمترين تغيير رفتاري كه اين راي در ايالات متحده آمريكا ايجاد كرده، اين بوده كه موضوع را انكار كرده است يعني مي گويد در حوزه ايمني، هوايي، دارو و غذا تحريم اعمال نكرده است.
خدايي موقعيت ژئوپولوتيك ايران را در كاهش اثربخشي تحريم‌ها تاثيرگذار دانست و گفت: مهم‌ترين نكته‌اي كه در مقابله با تحريم‌ها اثر دارد، ويژگي‌ها و فرصت‌هاي ذاتي حمل ‌و نقلي كشورمان است ضمن آنكه بازار داخلي نيز امكان اثربخشي تحريم‌هاي هوانوردي را كاهش مي‌دهد.
وي به تحريم قطر توسط كشورهاي عربي در سال گذشته اشاره كرد و افزود: اگر تدبير جمهوري اسلامي در كمك به اين كشور نبود، ابعاد اين مشكل بسيار بزرگتر مي‌شد. اما ايران به خاطر مولفه‌هاي ذاتي كمتر با اين دست مشكلات مواجه است و تحريم‌هاي هوانوردي روي تقاضاي سفر داخلي و حتي بين‌المللي ما چندان تاثيرگذار نيست.
خدايي درباره كاهش تقاضاي سفرهاي هوايي در كشور نيز گفت: اين موضوع بيشتر متاثر از وضعيت اقتصادي مردم بوده است و تحريم صنعت هوانوردي همچنان نتوانسته آنچنان اثرگذار باشد.
قائم مقام سازمان هواپيمايي كشوري استفاده از توان داخلي براي گذر از تحريم را مهم توصيف كرد و گفت: در اين شرايط بايد توان داخلي را در زمينه مسائل مرتبط با امور عملياتي و بهره‌برداري نيز دانش فني ‌و مهندسي هواپيما افزايش داد.
خدايي به موضوع توقف سوخت‌رساني به شركت هاي هواپيمايي ايراني در برخي كشورها اشاره كرد و افزود: قطع سوخت‌رساني تاكنون مشكلي را براي مسيرهاي پروازي ايران پيش نياورده است به طوري كه باعث توقف پروازها در اين مسيرها شود.
اقتصام**1108*2025