تهران - ايرنا - پنتاگون به رغم آگاهي بر حق مالكيت و تماميت ارضي چين در درياي چين جنوبي، از متحدانش در اقيانوس آرام درخواست كرد تا حضور نظامي خود را در اين دريا، براي مقابله با چين افزايش دهند.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از نشريه استريپس، «رندي شريور» معاون وزير دفاع امور آسيا و اقيانوسه، اين درخواست را طي مصاحبه با يك روزنامه استراليايي عنوان كرد و گفت: 'نفوذ عملياتي چين در جنوب اقيانوس آرام كه شامل كمك به سياستمداران و تامين مالي و سرمايه گذاري در پروژه هاي زيربنايي جزاير كوچك است، افزايش يافته است و اين موضوع توجه مقامات استراليا و نيوزلند را به خود جلب كرده است.'
«شريور» همچنين درباره تاسيس پايگاه هاي نظامي چين در جزاير درياي چين جنوبي هشدار داد و افزود: به عقيده من، آنچه كه به طور بالقوه فشار بيشتري بر چين وارد مي آورد، حضور هرچه بيشتر ساير شركا و متحدان ما به فعاليت هاي درياي چين جنوبي است.
استراليا و ديگر متحدان ايالات متحده از جمله بريتانيا، فرانسه و كانادا فعاليت هاي نظامي خود را در درياي جنوب چين افزايش داده اند و بنا به درخواست آمريكا، موضع سختگيرانه تري نسبت به چين اتخاذ خواهند كرد.
اما با اين وجود، روابط دوجانبه چين و ژاپن بهبود يافته است؛ نخست وزير ژاپن طي توافقي با رئيس جمهوري چين اعلام كرد، بازبيني هاي دريايي دو جانبه با چين را از سر خواهند گرفت. يك روزنامه ژاپني نيز در گزارشي، از امكان ملحق شدن نيروي دفاع دريايي ژاپن به ناوگان بازرسي نيروي دريايي چين خبر داد.
عمليات آزادسازي ناوگان ايالات متحده، چالشي براي جاه طلبي هاي منطقه اي چين است كه كشورهاي همسايه اطراف درياي چين جنوبي ادعا مي كنند تجهيزات نظامي مانند هواپيما و موشك هايي را در جزاير مصنوعي ساخته شده توسط چين، ديده اند.
بارها در ماه هاي گذشته ناوهاي آمريكايي وارد مناطقي از درياي جنوبي شده اند كه چين آنها را متعلق به خود مي داند و پكن براي دور كردن كشتي هاي آمريكايي ناوهاي خود را به تعقيب آنها فرستاده است. در دو مورد ناوهاي چيني نزديك بود كه با كشتي هاي جنگي آمريكايي برخورد كنند و همين موضوع باعث شد تا پنتاگون بهچين هشدار دهد كه تعقيب هايي كه ناوهاي اين كشور به طور غيرحرفه اي انجام مي دهند مي تواند باعث برخورد اين كشتي ها با يكديگر شود.
چين بر 85 درصد از درياي چين جنوبي ادعاي مالكيت دارد كه اين ادعا بارها از طرف كشورهاي همسايه چين رد شده است. با اين حال پكن از سال 2013 ساخت جزاير مصنوعي در اين دريا را آغاز كرده است و اين جزاير به پايگاه هاي نظامي و تسليحاتي چين تبديل شده است. به رغم مخالفت كشورهاي همسايه چين و رد ادعاي مالكيت پكن بر اين جزاير توسط دادگاه ديوان عالي بين المللي، چين همچنان به گسترش جزاير مصنوعي و پايگاه هاي نظامي خود در اين مناطق ادامه مي دهد.
به گفته كارشناسان نظامي چين، آمريكا علي رغم آگاهي از حق مالكيت پكن در درياي چين جنوبي، به بهانه كشتيراني آزاد، هواپيماهاي جنگي و ناوشكن هايش را راهي درياي جنوبي مي كند و اين موضوع مي تواند تنش ها ميان آمريكا و چين را افزايش داده و موجبات جنگي را فراهم سازد كه ابعاد وسيعتري از منطقه درياي چين جنوبي را در بر بگيرد.
**آساق**9470**1663**