نیویورك- ایرنا- سیاست متلاطم دولت ترامپ به ویژه در بعد بین المللی آن در نیمه دوم سال 2018 هم ادامه داشت و ناآرامی روحی موجود در شخصیت ترامپ، در عرصه مملكت داری به صورت سیاست پریشی نمود یافت.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ كه از سال 2017 میلادی كار خود را در قامت رئیس جمهوری ایالات متحده آمریكا آغاز كرد، به سرعت با تمام اركان قدرت داخلی و ساختارهای بین المللی درگیر شد و بحران آفرینی را صدر فعالیت ها خود قرار داد به گونه ای كه در كمتر منطقه ای از جهان می توان نمونه ای یافت كه دولت ترامپ نسبت به آن، از سیاست متعادل و مشخصی تبعیت كرده باشد.
در این مجال با نگاهی به اظهارات مقامات ارشد كاخ سفید درباره شبه جزیره كره، آمریكای لاتین، ایران، سیاست مهاجرتی، اقتصاد و تجارت، چین، روسیه، عربستان سعودی، یمن، سوریه، انتخابات میان دوره ای كنگره، تحقیقات انتخابات 2016، برخورد با رسانه ها، حوادث و ناتو خواهیم یافت كه رفتار آن ها در این عرصه ها چگونه بوده است و دستگاه حاكم در واشنگتن چگونه مسایل جهانی را می بیند.

**شبه جزیره كره
- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا دوم تیرماه در یادداشتی به كنگره، كره شمالی را «تهدیدی غیرمعمول و فوق العاده» علیه ایالات متحده خواند و تحریم ها علیه آن كشور را به مدت یك سال دیگر تمدید كرد.
--دوم تیرماه آمریكا چندین برنامه رزمایش نظامی با كره جنوبی را تا مدت نامعلومی به حالت تعلیق درآورد.
- «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا روز 12 تیرماه مذاكرات با كره شمالی را موفقیت آمیز خواند و منتقدان در این زمینه را مورد انتقاد قرار داد.
- وزیر خارجه آمریكا در 16 تیرماه اگرچه كوشید تا مذاكره با كره شمالی را رو به پیشرفت و سازنده توصیف كند اما ناگزیر گفت: مسایل پیچیده ای وجود دارند.
- رئیس جمهوری آمریكا در یادداشت توئیتری 18 تیرماه احتمال داد چین به دلیل وضعیت ناامید كننده تجاری، فشار منفی در توافق با كره شمالی ایجاد كند.
-«مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا 25 تیرماه از موافقت كره شمالی با از سرگیری عملیات جست وجوی اجساد سربازان كشته شده در جریان جنگ دو كره خبر داد.
-سخنگوی كاخ سفید 11 مردادماه اعلام كرد كه در ادامه تحولات اخیر مرتبط با شبه جزیره كره، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا نامه جدیدی از «كیم جونگ اون» رهبر كره شمالی دریافت كرده است.
-آمریكا در تازه ترین اقدام علیه پیونگ یانگ، در 12 مردادماه یك بانك و دو شركت كره شمالی را در فهرست تحریم های وزارت خزانه داری خود قرار داد.
-وزیران خارجه آمریكا و كره جنوبی 24 مردادماه در گفت و گوی تلفنی بر ادامه فشار حداكثری ضد كره شمالی تا غیراتمی شدن این كشور تاكید كردند.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا ششم شهریور ماه سفر «مایك پمپئو» وزیر امور خارجه این كشور به كره شمالی را بعد از دریافت نامه از یك مقام ارشد كره شمالی لغو كرد.
-«مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا چهارم مهرماه دیدار خود با «ری یونگ هو» وزیر امور خارجه كره شمالی را بسیار مثبت ارزیابی كرد.
-وزیر خارجه آمریكا روز پنجم مهرماه در نشست شورای امنیت كه به منظور بررسی مساله كره شمالی برگزار شد، بر اجرای كامل قطعنامه های این شورا تاكید كرد و گفت : عاری سازی از سلاح اتمی تنها راه صلح در شبه جزیره كره است.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 23 مهرماه در خصوص روابطش با رهبر كره شمالی، گفت: كیم جونگ اون دیگر به زبان تهدید با آمریكا صحبت نمی كند.
-وزارت امور خارجه آمریكا 16 آبان ماه در بیانیه ای اعلام كرد كه دیدار مایك پمپئو وزیر امور خارجه این كشور با مقامات كره شمالی كه برای این هفته در نیویورك برنامه ریزی شده بود به تاریخ دیگری موكول شد.
-وزارت خزانه داری آمریكا 19 آذرماه سه مقام بلندپایه كره شمالی از جمله یك مشاور ارشد رهبر این كشور آسیایی را تحریم كرد.
-رئیس جمهوری آمریكا 23 آذرماه درباره روند مذاكرات این كشور با كره شمالی پیرامون عاری سازی هسته ای شبه جزیره كره گفت كه واشنگتن در مذاكرات با پیونگ یانگ عجله ای ندارد.
- دادگاهی در آمریكا چهارم دی ماه، كره شمالی را به پرداخت 501 میلیون دلار خسارت به اتهام شكنجه و قتل یك دانشجوی تبعه این كشور محكوم كرد.

**آمریكای لاتین
- همزمان با ادامه ناآرامی های خشونت آمیز در نیكاراگوئه یك گروه حقوق بشری از افزایش شمار كشته شدگان طی اعتراض های دو ماه اخیر به 212 نفر خبر داد. این در حالی است كه وزیر خارجه نیكاراگوئه نیز گزارش این گروه حقوق بشری را ناقص توصیف كرد.
-معاون رئیس جمهوری آمریكا سوم مردادماه خواستار توقف خشونت ها در نیكاراگوئه و برگزاری انتخابات زودهنگام در این كشور شد. این در حالی است كه رئیس جمهوری نیكاراگوئه پیشتر اعلام كرده بود برگزاری انتخابات زودهنگام موجب بی ثباتی می شود.
-رئیس جمهوری آمریكا در پاسخ به نامه رئیس جمهوری منتخب مكزیك با درخواست تسریع در بازنگری نفتا (توافقنامه تجارت آزاد آمریكای شمالی)، نتیجه این امر را افزایش اشتغال در هر دو كشور خواند و هشدار داد كه در غیر این صورت وی مسیر بسیار متفاوتی را در پیش خواهد گرفت.
-'دانیل اورتگا' رئیس جمهوری نیكاراگوئه كه كشورش هفته هاست با بحران دیپلماتیك و تظاهرات احزاب مخالف روبرو است، ششم مردادماه برگزاری هرگونه انتخابات زودهنگام را رد كرد.
-وزیر دفاع آمریكا 22 مردادماه در حالی سفر خود را به چند كشور آمریكای جنوبی آغاز كرد كه چالش های اقتصادی و سیاسی و احتمال سوءاستفاده گروههای تروریستی از شرایط منطقه آمریكای لاتین، می تواند موجب بی ثباتی در كل منطقه شود.
-سخنگوی وزارت خارجه آمریكا 26 مردادماه با محكوم كردن خشونت های 13 مرداد در ونزوئلا، از دولت مادورو خواست تا زندانیان سیاسی را آزاد كند.
-وزیر دفاع آمریكا در ادامه سفرش به آمریكای جنوبی بر گسترش روابط نظامی كشورش با آرژانتین و شیلی تاكید كرد.
-رئیس جمهوری بولیوی 28 مردادماه اعلام كرد كه آمریكا با ارسال یك كشتی حامل تجهیزات بیمارستانی به كلمبیا با بهانه كمك های بشردوستانه برای مهاجران ونزوئلایی، در پی طراحی 'حمله مخفیانه' علیه ونزوئلا است.
-وزارت خزانه آمریكا سوم مهرماه همسر «نیكلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا و دیگران وابستگان نزدیك به وی را هدف تحریم قرار داد.
-سخنگوی كاخ سفید در هجدهم مهرماه، دولت ونزوئلا را به اتهام دخالت در مرگ یكی از مخالفان این دولت محكوم كرد و گفت: واشنگتن فشار خود را بر رژیم مادورو و اطرافیانش افزایش می دهد.
-رئیس جمهوری آمریكا دهم آبان ماه دستور اجرایی جدیدی را علیه دولت ونزوئلا امضا كرد كه به موجب آن تمام اموال یا منافع موجود در آمریكا كه متعلق به رئیس جمهوری این كشور یا افرادی كه اوفك شناسایی كرده باشد، مسدود خواهد شد.
-وزارت خزانه داری آمریكا 7آذرماه اعلام كرد تحریم هایی را علیه معاون رئیس جمهوری نیكاراگوئه و یك مشاور ارشد ریاست جمهوری این كشور اعمال كرده است.
-جیمز متیس وزیر دفاع آمریكا11 آذرماه در موضع گیری شدید علیه دولت ونزوئلا اعلام كرد كه «رژیم این كشور سرانجام باید برود».

**مهاجرت
- «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا روز سوم تیرماه از دمكرات ها خواست قوانین مهاجرتی را در این كشور اصلاح و قوانینی تصویب كنند كه بر سطح تدابیر امنیتی در مرز جنوبی ایالات متحده شدت بخشد.
- دیوان عالی آمریكا پنجم تیرماه فرمان مهاجرتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده برای جلوگیری از ورود شهروندان چند كشور مسلمان به خاك این كشور را مورد تائید قرار داد.
- یك قاضی آمریكایی ششم تیرماه با هشدار به مقامات این كشور حكمی صادر كرد مبنی براینكه خانواده های مهاجر جدا شده در مرز مكزیك، ظرف 30 روز به هم ملحق شوند.
- صدها نفر از فعالان آمریكایی كه علیه سیاست های مهاجرتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری این كشور تظاهرات كرده بودند، هشتم تیرماه یكی از ساختمان های وابسته به سنا را تصرف كردند و پلیس 575 نفر را دستگیر كرد.
- سازمان بین المللی مهاجرت، نامزد پیشنهادی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا برای احراز ریاست این نهاد را رد كرد.
- سیاست های مهاجرتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا و تصمیم این دولت برای جداسازی كودكان از والدین مهاجر، باعث شد تا دهم تیرماه اعتراض سراسری در ایالت های مختلف این كشور برگزار شود.
- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا ضمن دفاع از عملكرد اداره مهاجرت و گمرك ایالات متحده، از دمكرات ها به دلیل مخالفت با این اداره و باز نگه داشتن مرزها به روی مهاجران انتقاد كرد.
-دولت آمریكا سوم مرداد ماه گفت دست‌كم 450 مهاجر غیرقانونی تاكنون بدون كودكان‌شان خاك آمریكا را ترك كرده‌اند.
-سناتورهای آمریكایی چهارم مردادماه دو طرح موازی را برای پایان دادن به سیاست ضد حقوق بشری جداسازی كودكان از والدین مهاجران غیرقانونی ارائه دادند اما هیچ كدام نتوانست به تصویب برسد.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا هفتم مردادماه در مورد تبعات عبور غیرقانونی از مرز این كشور هشدار داد و از كنگره خواست در جهت تغییر قوانین مهاجرتی اقدام كند.
-«دونالد ترامپ» اعلام كرد در صورتی كه دمكرات ها با مطالبات جمهوریخواهان برای تامین هزینه های احداث دیوار در امتداد مرز آمریكا - مكزیك موافقت نكنند، وی تعطیلی دولت فدرال را مجاز اعلام می كند.
-نهم مردادماه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا نرخ بالای جرم و جنایت در مكزیك را دلیلی مهم برای افزایش امنیت مرزی كشورش برشمرد و دمكرات ها را به دلیل جانبداری از مساله مرزهای باز مورد انتقاد قرار داد.
-گروهی از سناتورهای دموكرات 25 مردادماه در نامه ای از دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا درخواست كردند تا فورا بیش از پانصد كودك مهاجر را به خانواده هایشان بازگرداند.
-«جف سشنز» وزیر دادگستری آمریكا 26 مردادماه در ادامه سیاست های ضد مهاجری دولت این كشور با صدور دستوری خواستار تسریع در اخراج مهاجران غیرقانونی شد.
-وزارت دفاع آمریكا (پنتاگون) سوم آبان ماه در واكنش به حركت كاروانی از پناهجویان به سمت این كشور، تصمیم به افزایش صدها نفری شمار نیروهای مستقر در مرز با مكزیك گرفته است.
-به دنبال طرح لغو اعطای تابعیت به فرزندان مهاجران غیرقانونی در آمریكا و واكنش رئیس مجلس نمایندگان، ترامپ در نهم آبان ماه گفت: پل رایان باید بیشتر بر روی حفظ اكثریت جمهوریخواهان در مجلس تمركز كند.
-دادگاه تجدید نظر در آمریكا 18 آبان ماه علیه تصمیم رئیس جمهوری این كشور برای پایان دادن قانون داكا كه از مهاجران غیرقانونی كه در كودكی به این كشور مهاجرت كرده اند، حمایت می كند، رای داد.
- «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 26آبان ماه تاكید كرد كه اگر انعقاد توافقی برای تامین هزینه های بخش های مختلف دولت، بودجه احداث دیوار مرزی را در برنگیرد، باب تعطیلی بالقوه دولتش را باز نگه خواهد داشت.
-مكزیك و سه كشور دیگر آمریكای لاتین 29 آبان ماه از سیاست جدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در برخورد با پناهجویان، در كمیسیون آمریكایی حقوق بشر شكایت كردند.
-30 آبان اعلام شد وزارت امنیت داخلی آمریكا با استفاده از خبرچین های مزدبگیر در درون كاروان مهاجرانی كه به مرز كالیفرنیا - مكزیك نزدیك می شوند و همچنین نظارت بر گروههای مجازی مهاجران در برنامه های پیام رسان؛ اقدام به كسب اطلاعات درباره آنها می كند.
-رئیس جمهوری آمریكا چهارم آذرماه با تاكید بر اینكه مهاجران مرزهای جنوبی هرگز اجازه نخواهند یافت به آمریكا وارد شوند تهدید كرد در صورت نیاز این مرزها بسته خواهند شد.
- آمریكا پنجم آذرماه یك گذرگاه مرزی مهم را به روی مهاجران بست و به سوی پناهجویانی كه قصد داشتند وارد ایالت متحده شوند، گاز اشك آور شلیك كرد.
-باوجود معافیت دانشجویان ایرانی ازقوانین ضدمهاجرتی آمریكا، دولت ترامپ به بهانه مسائل امنیتی روادید دانشجویی كمتری برای متقاضیان ایرانی صادر می كند.
-یك مسئول پلیس مرزی آمریكا اعلام كرد: 42 مهاجر كه تلاش می كردند با توسل به زور از مرز مكزیك وارد خاك این كشور شوند، در بخش آمریكایی این مرز بازداشت شدند.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 7آذرماه اعلام كرد كه روی هم رفته مایل به تعطیلی دولت فدرال است، مگر اینكه كنگره مجوز تخصیص پنج میلیارد دلار بودجه لازم برای احداث دیوار مرزی در امتداد مرز ایالات متحده و مكزیك را صادر كند.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 12آذرماه اعلان كرد كه در صورت موافقت دمكرات های كنگره با ساخت دیوار در مرزهای جنوبی این كشور با مكزیك، آمریكا میلیاردها دلار صرفه جویی خواهد كرد و جلوی ورود موارد مخدر به این كشور گرفته خواهد شد.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در 20 آذرماه مدعی پیروزی بر كاروان مهاجران آمریكای مركزی شد و گفت كه این افراد پس از ناكام ماندن تلاششان برای ورود به خاك آمریكا، یا راهی زادگاهشان می شوند و یا در مكزیك می مانند.

**تحقیقات انتخابات 2016
- «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا چهارم تیرماه اقدام وزارت دادگستری این كشور و اداره پلیس فدرال (اف بی آی) مبنی بر قرار ندادن اسناد درخواستی در مورد تحقیقات مربوط به پرونده روسیه در اختیار جمهوریخواهان مجلس نمایندگان را زیر سوال برد و از این مساله انتقاد كرد.
- 13 تیرماه كمیته اطلاعات سنا از یافته های جامعه اطلاعاتی درباره حمایت روسیه از «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016آمریكا حمایت كرد.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا كه در معرض انتقادهای شدیدی به دلیل جانبداری از روسیه قرار گرفته است، یكم مردادماه بار دیگر مساله مداخله احتمالی مسكو در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا را «حقه ای بزرگ» خواند.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا روز سوم مردادماه در پیامی كه از سوی برخی رسانه‌های این كشور به «فرار رو به جلو» تعبیر شد، از تاثیرگذاری روسیه در انتخابات آتی كنگره آمریكا، آن هم به سود نامزدهای حزب دمكرات، ابراز نگرانی كرد.
-مایكل كوهن وكیل سابق رئیس جمهوری آمریكا پنج مردادماه فاش ساخت كه دونالد ترامپ در زمان كارزار انتخاباتی ریاست جمهوری سال 2016آمریكا از نشست محرمانه اعضای ستاد خود با طرف روس كه دربرج ترامپ برگزار شد، از قبل خبر داشته است.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در صفحه توییتری خود تبانی با روسیه را رد كرد و تحقیقات 'رابرت مولر' بازپرس ویژه كمیته تحقیق مداخله روسیه در انتخابات2016 ریاست جمهوری را محكوم كرد.
-رئیس جمهوری آمریكا دهم مردادماه از دادگستری كشورش خواست كه پرونده تحقیق درباره ادعای مداخله مسكو در امور سیاسی و به ویژه انتخابات ریاست جمهوری 2016 این كشور را متوقف كند.
-كریس كولینز عضو جمهوریخواه كنگره آمریكا كه از وی به عنوان نخستین حامی دونالد ترامپ یاد می شود، 18 مردادماه به اتهام معامله سهام در بازارهای مالی با استفاده از اطلاعات خصوصی افراد بازداشت شد.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 28 مردادماه خشمگینانه تحقیقات فدرال در مورد مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 كشورش را به عنوان «مك كارتیسم (متهم كردن مخالفان به كمونیست بودن یا خرابكاری یا خیانت) به بدترین نحوش» محكوم كرد.
-دادگاهی در واشنگتن هفدهم شهریورماه یكی از دستیاران دوران انتخابات دونالد ترامپ را به جرم دروغگویی به ماموران پرونده تحقیقات تبانی ستاد ترامپ و روسیه، به 14 روز زندان محكوم كرد.
-هزاران آمریكایی 18 آبان ماه در پی بركناری «جف سشنز» وزیر دادگستری و در راستای حمایت از تحقیقات «رابرت مولر» بازپرس ویژه پرونده دخالت ادعایی روسیه در انتخابات 2016 آمریكاتظاهرات سراسری برگزار كردند.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 26 آبان ماه گفت كه شخصا به پرسش های «رابرت مولر» بازپرس ویژه تحقیقات در خصوص دخالت ادعایی روسیه در انتخابات 2016 ایالات متحده پاسخ داده است.
-دادگاهی در نیویورك سوم آذرماه درخواست رئیس جمهوری آمریكا برای توقف پرونده شكایت علیه او و خانواده اش در ارتباط با سوء استفاده از شركت ترامپ در انتخابات سال 2016 را رد كرد.
-یك گزارش افشاگرایانه جدید حاكی است كه «بیل شاین» معاون رئیس كاركنان كاخ سفید در بخش ارتباطات، بابت همكاری با شبكه فاكس نیوز میلیون ها دلار دریافت كرده و میلیون ها دلار دیگر، مبالغ تسویه نشده دارد.
-«جورج پاپادوپولوس» كه در سال 2016 مشاور ترامپ بود، چهارم آذرماه اعتراف كرد به مقامات فدرال در مورد روابط ستاد انتخاباتی ترامپ و روسیه دروغ گفته بود. به همین دلیل وی به چهارده روز حبس و 9 هزار و پانصد دلار جریمه محكوم شد.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 6 آذرماه در سلسله توییت های انتقادآمیز خود، «رابرت مولر» بازپرس ویژه پرونده مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 ایالات متحده را دادستانی خودسر خواند و وی را متهم كرد به نظام عدالت كیفری این كشور، آسیب می زند.
-مایكل كوهن وكیل دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 8 آذرماه اعتراف كرد كه درباره پروژه ساختمان سازی شركت ترامپ در مسكو به كنگره آمریكا دروغ گفته است.
-10 آذرماه اعلام شد رابرت مولر مسئول تحقیقات دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریكا، نقش ایوانكا ترامپ دختر و دونالد ترامپ جونیور پسر ارشد رئیس جمهوری آمریكا را در پروژه ساخت آسمانخراش ترامپ در مسكو بررسی می كند.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 17 آذرماه اعلام كرد كه بازپرسان پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 ایالات متحده، به هیچ مدركی دال بر تبانی بین ستاد انتخاباتی وی و مسكو دست نیافته اند.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 21 آذرماه گفت: اگر مرا استیضاح كنند، مردم شورش می كنند.
-رئیس جمهوری آمریكا 28 آذرماه بار دیگر وجود تبانی با روسیه در انتخابات سال 2016 را رد كرد و مدعی شد كه بر مایكل فلین مشاور پیشین امنیت ملی او فشار زیادی وجود دارد.

**ایران
- وزیر خارجه آمریكا ششم تیرماه در دیدار وزیر خارجه قطر با تكرار سیاست های ایران هراسانه كاخ سفید، ادامه اختلاف در كشورهای حاشیه خلیج فارس را تنها به نفع تهران دانست و خواستار حل آن شد.
_ در پی ادامه معامله شركت ها با ایران، دولت آمریكا در همین روز با لغو مجوز واردات فرش از جمهوری اسلامی، برای مانع تراشی در اجرای شرایط رهایی از تحریم های ضد ایرانی كه به موجب برجام فراهم شده بود، گام برداشت.
-در ششم تیرماه «مایك پمپئو» وزیر خارجه آمریكا با صدور بیانیه‌ای مداخله‌جویانه از بروز اعتراضات صنفی در تهران ابراز خوشحالی كرد.
- واشنگتن در ادامه اتهام های بی اساس خود علیه تهران، هشتم تیرماه مدعی شد كه ایران جزء كشورهایی است كه بدترین موارد قاچاق انسان در آن روی می دهد.
-برایان هوك مقام بلندپایه وزارت خارجه آمریكا 11 تیرماه گفت كه راهبرد جدید واشنگتن علیه ایران تغییر نظام نیست بلكه تغییر رفتار رهبران این كشور از طریق فشار حداكثری اقتصادی و دیپلماتیك است.
- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در توییت 12 تیرماه خود با سوء استفاده از اظهارات تایید نشده یكی از نمایندگان عضو جبهه پایداری مجلس ایران در مورد اعطای حق شهروندی به شماری از ایرانیان طی مذاكرات هسته ای به دولت اوباما تاخت.
- شماری از مقام‌های دولت پیشین آمریكا در 13 تیرماه اظهارات حجت الاسلام «مجتبی ذوالنور» نماینده جبهه پایداری را كه مدعی اعطای حق شهروندی به دو هزار و 500 ایرانی طی مذاكرات برجام شده بود، رد كردند.
- مایك پمپئو وزیر خارجه آمریكا 15 تیرماه همزمان با نشست كمیسیون مشترك وزرای خارجه عضو برجام در وین و در ادامه سیاست ایران هراسانه كاخ سفید خواستار مقابله اروپا با آنچه كه وی اقدامات تروریستی ایران خوانده است، شد.
- آمریكا كه پیشتر مدعی شده بود تلاش می كند تا صادرات نفت ایران را به «صفر» برساند، 19 تیرماه از مواضع خود عقب نشینی كرده و گفت كه درخواست برخی كشورها برای برخورداری از معافیت از تحریم های نفتی ایران را بررسی می كند.
- 20 تیرماه، مایك پمپئو وزیر امور خارجه آمریكا در ادامه سیاست های ضدایرانی این كشور، رویكردهای ضدامپریالیستی سردار سلیمانی را كه از جمله مقابله كارآمد برای نابودی تروریسم آمریكایی-عربستانی در عراق و سوریه است، دردسر واشنگتن خواند.
- رییس جمهوری آمریكا در كنفرانس خبری 21 تیرماه در حاشیه اجلاس ناتو در بروكسل خاطر نشان كرد كه ایران اكنون با احترام بسیار بیشتری با آمریكا رفتار می كند و وی انتظار دارد تهران به دنبال توافق جدیدی باشد.
-وزیر خارجه آمریكا یكم مردادماه با حضور در جمع معدود مخالفان جمهوری اسلامی ایران كه پیشینه اقدامات تروریستی آنها بر كسی پوشیده نیست، بار دیگر ایران ستیزی خود را به نمایش گذاشت.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا كمتر از دو روز پس از رجزخوانی توئیتری خود علیه ایران، دوم مردادماه برای دستیابی به آنچه كه «توافقی واقعی» با تهران خواند، ابراز آمادگی كرد.
- «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریكا سوم مردادماه تلویحا به ناتوانی واشنگتن درمقابله با سیاست‌های تهران درمنطقه اعتراف كرد و گفت: تنها دلیلی كه امروز بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در راس قدرت حضور دارد، پشتیبانی ایران است.
-وزیر خارجه آمریكا چهارم مردادماه یكی از مسایل مهم مطرح شده در دیدار پوتین و ترامپ را ایران دانست و همچون رئیس جمهوری این كشور مدعی شد كه فشارهای مالی و خروج از برجام، رفتار ایران را تغییر داده است.
-معاون اول رئیس جمهوری آمریكا در نشست 80 وزیر خارجه برای پیشبرد آزادی مذهبی، كشورهای مخالف سیاست های سلطه جویانه واشنگتن از جمله ایران را به نقض آزادی مذهبی متهم كرد.
-نهاد اطلاعاتی امنیتی آمریكا در گزارش خود با متهم كردن چین، روسیه و ایران به جاسوسی اقتصادی از این كشور، آن ها را بزرگترین تهدیدهای سایبری علیه واشنگتن دانست.
-«جیمز متیس» وزیر دفاع آمریكا روز پنج مردادماه ادعای یك رسانه استرالیایی مبنی بر همكاری اطلاعاتی این كشور با واشنگتن برای تدارك اقدام نظامی علیه ایران را تكذیب كرد و آن را «صرفا داستان‌سرایی» دانست.
-«همین حالا تحریم های ایران را متوقف كنید» عنوان دادخواستی است كه در بخش مطالبات مردمی پایگاه اطلاع رسانی كاخ سفید ایجاد شد.
-رئیس جمهوری آمریكا هشتم مردادماه از آمادگی خود برای مذاكره با مقامات ایران خبر داد و گفت: اگر آنها آمادگی داشته باشند حاضرم بدون هیچ پیش شرطی این كار را انجام دهم.
-«مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا نهم مردادماه از اظهارات رئیس كاخ سفید مبنی بر آمادگی برای دیدار و مذاكره بدون پیش شرط با رهبران ایران، حمایت كرد؛ اما برخلاف مقام بالادست خود پیش‌ شرط‌هایی برای انجام این دیدار گذاشت.
-'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا دهم مردادماه در ادعایی گفت: احساس می كنم ایرانی ها خیلی زود با ما صحبت خواهند كرد.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 12 مردادماه در جمع هوادارانش، با انتقاد دوباره از برجام و پافشاری بر درستی تصمیم خود برای خروج از این توافق مدعی شد: امیدوارم همه چیز بین ما و ایران خوب شود.
-آمریكا دور نخست تحریم های یكجانبه علیه ایران را اجرا كرد.
-«جوزف ووتل» فرمانده ستاد مركزی ارتش آمریكا 18 مردادماه با اشاره به رزمایش نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آب‌های خلیج فارس و اذعان به توانمندی‌های نظامی تهران گفت: ایران می تواند تنگه هرمز را مین گذاری كرده و اقدام به استقرار رادار و سامانه های موشكی كند.
-وزیر خارجه آمریكا 25 مردادماه با معرفی برایان هوك، از تشكیل گروه اقدام علیه ایران خبر داد.
-وزارت امور خارجه آمریكا پنجم شهریور ماه اعلام كرد كه واشنگتن درخواست ایران از دیوان بین المللی دادگستری مبنی بر دستور به آمریكا برای لغو تحریم های ضد ایرانی را تلاش برای دست درازی به حقوق ایالات متحده برای اقدام در زمینه های امنیت ملی تلقی می كند.
-مایك پمپئو وزیر خارجه آمریكا 29 شهریورماه بار دیگر با انتقاد از جان كری وزیر امور خارجه دولت سابق این كشور به ریاست باراك اوباما گفت كه كری ضمن تبلیغ توافق هسته ای با ایران، بطور فعالانه برای مخدوش كردن رئیس جمهوری كنونی آمریكا تلاش می كند.
-برایان هوك مشاور ارشد وزیرخارجه آمریكا و رئیس گروه اقدام ایران در این وزارتخانه یكم مهرماه با ادعای اینكه 12شرط ارائه شده از سوی وزیر خارجه آمریكا منعكس كننده اجماع جهانی پیش از برجام علیه تهران بود، گفت: برجام، آن اجماع جهانی را فرسود.
-بیش از 50 نفر از مقام های سابق امنیتی، سیاسی و نظامی آمریكایی دوم مهرماه با تاكید بر لزوم بازگشت واشنگتن به برجام اعلام كردند،سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران و خروج وی ازتوافق هسته ای هیچ یك از اهداف او را محقق نمی كند و حتی تبعاتی برای ایالات متحده نیز خواهد داشت.
-«برایان هوك» رئیس گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریكا روز سوم مهرماه در نشستی به میزبانی نهادی ضد ایرانی و با حضور دیپلمات‌های ارشد از كشورهای متجاوز به خاك یمن، مدعی شد كه ایران به دنبال «تكرار الگوی لبنان» در منطقه است.
-«اریكا تشوسانو» معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریكا پس از سخنرانی رئیس جمهوری این كشور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تكرار ادعاهای بی اساس خود علیه ایران مدعی شد: برای توقف فعالیت های بی ثبات كننده تهران، به دنبال یك كارزار دیپلماتیك هستیم.
-«مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا روز سوم مهرماه در نشستی به میزبانی یك گروه ضدایرانی، با انتقاد از سیاست‌های اروپا گفت: عمیقاً مایه تاسف است كه طرف‌های حاضر در توافق هسته‌ای با ایران در حال برپایی یك نظام پرداختی ویژه برای دور زدن تحریم‌های آمریكا هستند.
-«جان بولتون» مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریكا چهارم مهرماه بار دیگر با ادبیات تهدید علیه ایران سخن گفت و تاكید كرد كه واشنگتن تحریم‌های ظالمانه را «سختگیرانه» اجرا خواهد كرد.
-همزمان با اظهارات ضد ایرانی ' دونالد ترامپ ' رییس جمهوری آمریكا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ؛ وزارت خارجه این كشور نیز در گزارشی 48 صفحه ای با طرح اتهامات و ادعاهای تكراری علیه جمهوری اسلامی ؛ تلاش كرد چهره ای منفی از جمهوری اسلامی ایران به نمایش بگذارد.
-وزیر خارجه آمریكا11 مهرماه با عصبانیت به رای دادگاه بین المللی لاهه اشاره كرد و گفت: می خواهیم از پیمان مودت ایران و آمریكا خارج شویم.
-'مایك پمپئو' وزیر خارجه آمریكا 17 مهرماه، در بیانیه ای شكایت جمهوری اسلامی ایران از كشورش در دیوان دادگستری بین المللی لاهه را اقدامی سیاسی و تبلیغاتی خواند.
-وزیر خارجه آمریكا كه كوشیده است ایران را به هر دلیل اثبات نشده ای به فعالیت های بدخواهانه متهم كند، 18 مهرماه از استرداد دیپلمات ایرانی از آلمان به بلژیك، استقبال و حمایت كرد.
- وزیر خارجه آمریكا اولویت نخست كشورش را در سوریه مبارزه با داعش دانست و در 19 مهرماه گفت: برقراری صلح از طریق سیاسی و خروج تمام نیروهای ایران و نیروهای تحت حمایت آن از سوریه، هدف های دیگر ما را تشكیل می دهند.
-یكم آبان ماه خزانه داری آمریكا در تازه ترین اقدام خود، هشت نفر از اتباع پاكستانی، افغانستانی و ایرانی را به اتهام ارتباط با طالبان تحریم كرد.
-وزیر خارجه آمریكا چهارم آبان ماه با تكرار اتهام حمایت ایران از تروریسم مدعی شد: رفتارهای بدخواهانه تهران در طول مدت برجام افزایش یافت.
-«جان بولتون» مشاور رئیس جمهوری آمریكا دهم آبان ماه با لحنی كه حاكی از ناكامی در باره تحریم ایران است، به عدم همراهی شركای تجاری مهم تهران در وضع تحریم‌های یكجانبه كاخ سفید اذعان كرد.
-14 آبان ماه، آمریكا دور دوم تحریم های یكجانبه و داخلی خود را علیه مردم ایران بازگرداند.
-وزارت امور خارجه آمریكا 16 آبان ماه اعلام كرد كه واشنگتن، پروژه توسعه بندر چابهار ایران را از تحریم‌ها معاف كرده است. همچنین معافیت دیگری هم برای واردات برق عراق از ایران صادر شد.
-عضو ارشد حزب كمونیست چین در نشست مشترك خبری 18 آبان ماه با وزیران خارجه و دفاع آمریكا بر حفظ و ادامه برجام كه تامین كننده صلح و امنیت منطقه است، تاكید كرد.
-«جان بولتون» مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریكا 19 آبان ماه با تكرار ادعاهای گذشته علیه تهران، در پاسخ به سؤالی درخصوص اقدام نظامی علیه ایران گفت: این موضوع جایی در برنامه‌های ما ندارد.
¬-«جان بولتون» مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا كه به خاورمیانه سفر كرده است، 21 آبان ماه اعلام كرد: ایران موضوع دیدار من با «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی بود.
_رئیس گروه ضدایرانی وزارت خارجه آمریكا 24 آّبان ماه اعتراف كرد كه واشنگتن برای كنترل قیمت نفت مجبور شد برخی كشورها را از تحریم های نفتی ایران معاف كند.
-رئیس جمهوری آمریكا 29 آبان ماه با صدور بیانیه ای مطبوعاتی با دفاع بی شرمانه از آل سعود و رد دخالت شاه و ولیعهد عربستان در قتل جمال خاشقچی، ایران را به بی ثباتی در منطقه متهم كرد.
-«جیمز جفری» فرستاده ویژه آمریكا در امور سوریه، دوم آذرماه در اظهاراتی متناقض ادعاهای پیشین مقام های واشنگتن، مدعی شد: حتی در صورتی كه نیروهای ایرانی خاك سوریه را ترك كنند، تحریمها علیه این كشور كاهش نخواهد یافت.
-وزیر خارجه آمریكا 6 آذرماه در واكنش به اظهارات رئیس جمهوری ایران در «غده سرطانی» خواندن رژیم صهیونیستی گفت: روحانی در یك كنفرانس بین المللی پیرامون وحدت اسلامی، مسلمانان سراسر جهان را تشویق به اتحاد علیه آمریكا و اسرائیل كرد.
-خزانه داری آمریكا 7آذرماه دو ایرانی را به دلیل استفاده از ارز دیجیتالی بیت كوین و تبدیل آن به ریال، در فهرست تحریم های خود قرار داد.
-وزیر خارجه آمریكا با حمایت از سعودی ها، ایران را متهم كرد كه علاقه ای به كاهش درد و رنج مردم یمن ندارد.
-رئیس گروه اقدام ایران 8آذرماه در ادامه نمایش تكراری كه از سال گذشته با همكاری امارات و رژیم صهیونیستی با اجرای نماینده آمریكا در سازمان ملل آغاز شد، اتهامات موشكی علیه ایران مطرح كرد و بار دیگر ترس و واهمه خود را از نفوذ ایران در منطقه به اجرا گذاشت.
-وزارت دادگستری آمریكا 9 آذرماه مدعی شد كه دو ایرانی را در حمله سایبری به زیرساخت های برخی شهرها و باجگیری از نهادهای دولتی این كشور به وسیله باج افزار اینترنتی، شناسایی كرده است.
-رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریكا كه به اجرای نمایش های بی وقفه علیه ایران روی آورده است، 13 آذرماه در تازه ترین اظهارات خود ادعا كرد نیروهای انقلابی ایران تقریبا در همه كشورهای همسایه حضور دارند.
- درحالی كه جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام كرده است كه «رابرت لوینسون» در ایران نیست ؛ «مایك پمپئو» وزیر خارجه آمریكا 19 آذرماه با تكرار اتهامات ضدایرانی خود ؛ خواستار آزادی این مامور سابق اف بی ای شده است .
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در حالی كه در حل اختلاف با دمكرات های این كشور در زمینه تامین هزینه احداث دیوار مرزی ناكام مانده و تهدید به تعطیلی دولتش كرده است، 21 آذرماه برای توجیه این مساله، به برجام تاخت و ادعای خود در مورد پرداخت مبالغی پول به ایران را تكرار كرد.
-وزیر خارجه آمریكا كه می كوشید اعضای شورای امنیت سازمان ملل را با سیاست های خود همسو نشان دهد 21 آذرماه ناچار شد اعتراف كند كه این كشورها درباره برجام با واشنگتن اختلاف نظر دارند.
-مایكل پمپئو وزیر خارجه آمریكا در نشست خبری مشترك با وزیران خارجه و دفاع كانادا در فرافكنی وقیحانه گفت علاوه بر كسانی كه در قتل خاشقچی باید مسئول شناخته شوند، عوامل ایران در منطقه هم باید پاسخگو شوند!
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 29 آذرماه از دولت آلبانی بابت اقدام محكوم شده تیرانا در اخراج دو دیپلمات ایرانی تقدیر و تشكر كرد.
- وزیر خارجه آمریكا كه می خواهد از هر وسیله ای برای جنگ رسانه ای و خبری علیه ایران بهره برداری كند، 30 آذرماه به بهانه شب یلدا از شعر نظامی گنجوی شاعر بزرگ ایران زمین سوء استفاده كرد و علیه نظام اسلامی ایران سخن گفت.
- وزیر خارجه آمریكا یكم دی ماه در تماس تلفنی با همتای آلبانی خود در ادامه استراتژی ضد ایرانی و استفاده از عوامل گروهك تروریستی منافقین به عنوان طعمه هایی برای ایجاد ادعاهای واهی علیه ایران، اخراج دو دیپلمات كشورمان را ستود.

**حوادث
- تیراندازی هفتم تیرماه در تحریریه روزنامه «كپیتال گزت» در شهر آناپولیس ایالت مریلند پنج كشته و 2 زخمی برجای گذاشت.
- پلیس محلی آمریكا نهم تیرماه اعلام كرد كه دستكم هشت تن در یك كلوپ شبانه در ایالت جورجیا هدف تیراندازی قرار گرفته اند، اما هیچ كس در جریان این حادثه كشته نشده است.
- در 16 تیرماه، گرمای بی سابقه در مناطق غربی آمریكا موجب بروز ده ها آتش سوزی گسترده و كشته شدن دستكم یك تن در این منطقه شد.
¬_ «تایلر هانیكات» بازیكن سابق تیم های بسكتبال «بروینز یو.سی.ال.ای» و «ساكرامنتو كینگ» هفدهم تیرماه، در جریان درگیری مسلحانه با پلیس آمریكا كشته شد.
-مقام های ایالت میسوری آمریكا در 29 تیرماه اعلام كردند كه دست‌كم 13 نفر بر اثر واژگونی یك قایق تفریحی در دریاچه‌ای در این ایالت جان باختند.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا هفتم مردادماه در پی وقوع آتش سوزی گسترده در كالیفرنیا، در این ایالت وضعیت فوق العاده اعلام كرد.
-سخنگوی پلیس شهر نیواورلئان آمریكا اعلام كرد در تیراندازی هفتم مردادماه دراین شهر سه نفر كشته و هفت نفر دیگر زخمی شدند.
-تیراندازی در فیلادلفیای شمالی در شامگاه 18 مردادماه دو كشته و پنج نفر مجروح برجای گذاشت.
-در پی وقوع توفان سهمگین 'مایكل' در ایالت فلوریدا واقع در جنوب شرق آمریكا تا 19 مهرماه دست كم 6 تن كشته و برق حدود 950 هزار خانه قطع شد.
-شهردار نیویورك در دوم آبان ماه گفت كه ارسال بسته های مشكوك و انفجاری به دفتر شبكه خبری سی ان ان و برخی شخصیت های دمكرات در آمریكا همچون باراك اوباما، جو بایدن و هیلاری كلینتون، اقدامی تروریستی است.
-تیراندازی پنج آبان ماه در كنیسه یهودیان در شهر پیتسبورگ آمریكا هشت كشته و چندین زخمی بر جای گذاشت.
-هفت آبان ماه هم هفت نفر در جریان تیراندازی در باشگاه شبانه در جنوب كالیفرنیا هدف تیراندازی قرار گرفتند و زخمی شدند.
-12 آبان ماه، فردی مسلح در یك باشگاه ورزشی در ایالت فلوریدای آمریكا اقدام به تیراندازی كرد و پس از كشتن دو تن و زخمی كردن چند نفر دیگر، خود را نیز كشت.
- تیراندازی 17 آبان ماه در یك باشگاه شبانه در ایالت كالیفرنیای آمریكا، 13 كشته برجای گذاشت.
-مقام های محلی ایالت كالیفرنیا اعلام كردند: در آتش سوزی در شمال این ایالت كه از 17 آبان آغاز شد، 84 نفر جان باخته، 1000 نفر ناپدید و 60 هزار سكنه این منطقه آواره شدند.
-پلیس فدرال آمریكا (اف بی آی) 23 آبان ماه در تازه ترین گزارش آماری خود اعلام كرد كه در سال 2017 میلادی 7 هزار و 175 فقره جرم ناشی از تنفر در آمریكا رخ داده است كه نسبت به سال قبل از آن (2016) 17 درصد افزایش نشان می دهد.

**اقتصاد و تجارت
- كانادا نهم تیرماه در اقدامی تلافی جویانه علیه جنگ تجاری واشنگتن، كالاهای وارداتی آمریكا به ارزش حدود 13 میلیارد دلار را شامل تعرفه كرد.
-12 تیرماه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا درباره جنگ تجاری كشورش با چین و تهدید متقابل پكن گفت: اتحادیه اروپا به بدی چین اما كوچك تر از آن است.
- نمایندگان بیش از 40 كشور جهان 13 تیرماه در نشست شورای كالای سازمان تجارت جهانی به طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا برای افزایش تعرفه‌ واردات خودرو و قطعات آن معترض شدند.
- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا چهاردهم تیرماه در توئیتی نوشت: «اوپك انحصارطلب» اقدامی برای كاهش نفت نكرده است.
- دولت سوئیس 19 تیرماه به علت تعرفه های سنگینی كه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا بر واردات فولاد و آلومینیوم وضع كرده است، به سازمان تجارت جهانی شكایت كرد.
-28 تیرماه، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در یك حمله لفظی بی سابقه و گزنده از «فدرال رزرو» انتقاد كرد و گفت كه این بانك مركزی ممكن است اقتصاد كشور را دچار اخلال كند.
-رئیس جمهوری آمریكا چهارم مردادماه در نشست مشترك خبری با رئیس كمیسیون اروپا گفت: دو طرف توافق كردند تا مسایل مربوط به تعرفه استیل و آلومینیوم را به خوبی حل كنند.
-دفتر بودجه كنگره آمریكا 20 مردادماه اعلام كرد، كسری بودجه فدرال در 10 ماه نخست سال مالی 2018میلادی 20 درصد افزایش داشته؛ موضوعی كه ظاهرا نتیجه طرح های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در كاهش مالیات ها و افزایش هزینه ها بوده است.
-رئیس جمهوری آمریكا یكم آبان ماه، اعمال تعرفه را برای افزایش درآمد خزانه این كشور مفید دانست و در عین حال تهدید كرد بر هر كشوری كه نخواهد تجارت منصفانه با ایالات متحده داشته باشد، تعرفه اعمال می شود.
- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 21 آبان ماه در پیام های توییتری اعلام كرد كه خطاب به رهبران جهان در فرانسه گفته است كه باید با واشنگتن در زمینه تامین بودجه های نظامی و تجاری به نحوی منصفانه رفتار شود.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در پی گزارش وال استریت ژورنال مبنی بر نارضایتی او از وزیر خزانه داری و هراس از زیر سوال رفتن عملكرد اقتصادی اش، سوم آذرماه نوشت از استیو منوچین وزیر خزانه داری كاملا راضی است.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 7آذرماه طور تلویحی تهدید كرد كه در واكنش به تصمیم شركت خودروسازی «جنرال موتورز» در خصوص تعطیلی كارخانه های خود درآمریكا و اخراج كارگرانش، تعرفه های جدیدی را بر واردات خودرو وضع می كند.
-روسای جمهوری آمریكا و مكزیك و نخست وزیر كانادا پس از ماه ها تنش و مذاكره، 9 آذرماه در حاشیه نشست گروه 20 كه در آرژانتین برگزار شد، توافقنامه تجاری تازه ای را به نام یو اس ام سی ای امضا كردند كه جایگزین پیمان تجارت آزاد آمریكایی شمالی (نفتا) شده است.
-سه بازار مهم سهام آمریكا 24 آذرماه نزدیك به 2 درصد ارزش خود را از دست دادند.
-مقامات فدرال رزرو آمریكا 28 آذرماه اعلام كردند میزان نرخ بهره وام های بانكی در سال جدید بین 2.25 تا 2.5 درصد افزایش می یابد.
- بازار سهام آمریكا كه در چند هفته گذشته حال خوشی نداشت، با اصرار ترامپ برای تعطیلی دولت در صورت تامین نشدن بودجه ساخت دیوار مرزی در 1 دی ماه بیشتر ناخوش شد.
- تعطیلی یك چهارم نهادهای دولتی آمریكا با اتمام جلسه یكم دی ماه مجلس نمایندگان و عدم دستیابی به توافقی برای طرح بودجه اضطراری قطعی شد.
- سنای آمریكا در پی تداوم بن بست بر سر بودجه فدرال، بحث و رای گیری در خصوص بازگشایی بخش های تعطیل شده دولت را به بعد از كریسمس موكول كرد.

**ناتو
- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا نهم تیرماه و كمتر از دو هفته پیش از اجلاس سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) در بروكسل ، شكایت خود را از آلمان و سایر كشورهای اروپایی درباره لزوم هزینه بیشتر آنها در زمینه دفاعی تكرار كرد.
- وزیر دفاع آمریكا 11 تیرماه به همتای انگلیسی خود 'گاوین ویلیامسون' نامه نوشت و بر ضرورت افزایش بودجه نظامی این كشور برای مقابله با شرایط ناپایدار جهان تاكید كرد.
- هوگان گیدلی یكی از مقامات كاخ سفید 13 تیرماه اذعان كرد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در نشست هفته آینده با رهبران ناتو این پیام را مخابره خواهد كرد كه «آمریكا قلك دنیا نیست».
- 20 تیرماه، یك شب قبل از حضور رئیس جمهوری آمریكا در نشست سران ناتو ، سناتورها با تصویب یك طرح و دموكرات های مجلس نمایندگان با صدور یك بیانیه از این سازمان حمایت كرده و با مواضع دونالد ترامپ درقبال آن مخالفت كردند.
- دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریكا 21 تیرماه اعلام كرد كه تعهدات این كشور به پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) همچنان بسیار قوی است.
-گروهی از سناتورهای هر دو حزب اصلی آمریكا هشتم مردادماه تلاش كردند تا از اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا برای خروج از سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) بدون موافقت سنا جلوگیری كنند.

**روسیه
- جان بولتون مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریكا نهم تیرماه در جریان سفر اخیر خود به مسكو در باره جزئیات سومین دیدار قریب الوقوع روسای جمهور روسیه و آمریكا با طرف روس به توافق رسید.
- دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریكا در 16 تیرماه سفر خود به انگلیس را به مدت یك روز دیگر تمدید كرد و قرار شد مستقیماً برای دیدار با رئیس‌جمهوری روسیه به فنلاند سفر كند.
- دو ناو آمریكایی 17 تیرماه برای برگزاری رزمایش مشترك با اوكراین، وارد دریای سیاه شدند.
- مایك پمپئو وزیر امور خارجه آمریكا تاكید كرد: واشنگتن با روسیه توافقی مبنی بر عدم تحرك در جنوب سوریه و در مناطق كاهش تنش دارد اما روس ها این توافق را به شكل واضحی نقض كرده اند.
- آمریكا در 22 تیرماه، 12 مقام اطلاعاتی روسیه را به هك كردن ایمیل های مقام های ارشد حزب دموكرات در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری 2016 متهم كرد.
-نشست «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا و «ولادیمیر پوتین» همتای روسیه ای او در بحبوحه نگرانی متحدان غربی آمریكا در باره توافقات احتمالی دو طرف و تحت الشعاع تحقیقات درباره دخالت احتمالی مسكو در انتخابات سال 2016 آمریكا، 25 تیرماه انجام شد.
-وزارت دادگستری آمریكا 26 تیرماه از بازداشت یك شهروند روس در این كشور به اتهام جاسوسی برای روسیه خبر داد.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 28 تیرماه در ادامه عقب نشینی از مواضع پیشینش در ارتباط با روسیه گفت كه «ولادیمیر پوتین» همتای روسی خود را شخصا مسئول دخالت در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریكا می‌داند.
-وزارت خزانه داری آمریكا 30 مردادماه علیه 6 كشتی با پرچم روسیه، 2 شخص حقیقی و چهار شركت روسی تحریم های جدیدی وضع كرد.
-دولت آمریكا هفتم شهریور از روسیه به سازمان تجارت جهانی شكایت و مسكو را متهم به نقض قوانین این سازمان در وضع تعرفه‌های تجاری كرد.
- در سی و یكم شهریورماه وزارت خزانه داری آمریكا اعلام كرد ضرب الاجلی را برای سرمایه گذاران در شركت های تحریم شده روسی در خصوص خروج تمام دارایی شان از این شركت ها مشخص كرده است.
-دولت «دونالدترامپ» رئیس جمهوری آمریكا سوم مهرماه به روسیه هشدار داد تحویل موشك های پیشرفته اس 300 به سوریه «اشتباهی بزرگ» خواهد بود.
-مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریكا یكم آبانماه تلویحا روسیه را تهدید كرد و گفت كه ایالات متحده مداخله اتباع روسی در انتخابات این كشور را تحمل نخواهد كرد.
-رئیس جمهوری آمریكا دیدار با همتای روس خود را كه قرار بود در حاشیه نشست گروه 20 در آرژانتین برگزار شود، 8 آذرماه به دلیل تنش ها بر سر اوكراین لغو كرد.
-«جیمز متیس» وزیر دفاع آمریكا،11 آذرماه روسیه را به تلاش برای دخالت در انتخابات میاندوره ای ماه گذشته كشورش متهم كرد.
-«سارا هاكبی ساندرز» سخنگوی مطبوعاتی كاخ سفید 11 آذرماه گزارش داد: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا و «ولادیمیر پوتین» همتای روس او در حاشیه اجلاس گروه 20 در آرژانتین «مذاكراتی غیر رسمی» داشته اند.
-«مایك پمپئو» وزیر خارجه آمریكا 13 آذرماه گفت واشنگتن ظرف 60 روز تعهدات خود در پیمان منع موشك های هسته ای میان‌ برد (INF) را تعلیق می كند.
- آمریكا 29 آذرماه چندین فرد روسی به اتهام دخالت در انتخابات ریاست جمهوری 2016 این كشور را تحریم كرد اما گفته كه سه شركت وابسته به «اولگ دریپاسكا» میلیاردر روس را از فهرست تحریم ها خارج می كند.

**استعفا و كناره گیری، تغییر در مقامات
- استعفای نهم تیرماه جیمز ملویل سفیر آمریكا در استونی و اعلام اینكه در مخالفت با سیاست های دونالد ترامپ در قبال اروپا كناره گیری كرده، نشانه تداوم اعتراض وزارت خارجه آمریكا به سیاست های خارجی كاخ سفید است.
- در پانزدهم تیرماه، رئیس جمهوری آمریكا استعفا مدیر اداره حفاظت از محیط زیست این كشور را كه به سوء استفاده از اموال دولتی متهم شده بود، پذیرفت.
- «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 19 تیرماه «بِرِت كاونا» یك قاضی محافظه كار دادگاه استیناف شهر واشنگتن را به عنوان گزینه جایگزینی عضو مستعفی دیوان عالی آمریكامعرفی كرد.
- «جنیفر آرانجیو» یك مقام ارشد شورای امنیت ملی آمریكا، 23 تیرماه به دلیل اختلاف بر سر مسائل مهاجرتی با سایر مدیران این شورا، اخراج شد.
-«كریستوفر شارپلی» بازرس كل موقت سازمان اطلاعات مركزی آمریكا (سیا) كه به اقدام تلافی جویانه علیه افشاگران این نهاد متهم است، 30 تیرماه از سمت خود استعفا داد.
- اداره پلیس فدرال آمریكا (اف بی آی) 22 مردادماه، «پیتر استرزوك» مامور ضد اطلاعات خود را كه به دلیل ارسال پیام های رسوا كننده علیه رئیس جمهوری آمریكا و دیگر چهره های سیاسی در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2016 این كشور تحت انتقاد قرار گرفته بود، اخراج كرد.
-رئیس جمهوری آمریكا 24 مردادماه دسترسی های امنیتی رئیس پیشین سازمان جاسوسی سیا را به دلیل انتقاد به عملكرد ترامپ، لغو كرد.
-سنای آمریكا در 14 مهرماه با اكثریت ضعیف صلاحیت گزینه رئیس جمهوری آمریكا برای تصدی كرسی دیوان عالی این كشور را كه از سوی یك زن به تجاوز جنسی متهم شده بود، تائید كرد.
-نیكی هیلی سفیر آمریكا در سازمان ملل متحد هفدهم مهرماه از سمت خود كناره گیری كرد و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا نیز با استعفای وی موافقت كرد.
-رئیس جمهوری آمریكا كه از ادامه فعالیت تیم تحقیقات مربوط به دخالت روسیه در انتخابات 2016 ناراضی است، 16 آبان ماه با بركناری جف سنشنز، متیو جی ویتاكر رئیس دفتر فعلی وزیر دادگستری را جایگزین او كرد.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 23 آبان ماه جان ابی زید یك ژنرال بازنشسته را به عنوان سفیر واشنگتن در عربستان سعودی معرفی كرد.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 24 آبان ماه«میرا ریكاردل» معاون مشاور امنیت ملی كاخ سفید را به دلیل آنچه كه اختلاف با همسر خود خوانده، اخراج كرد.
-'كرستن فانتنروز' مسئول سیاست آمریكا در عربستان كه خواستار اتخاذ تدابیر شدید علیه دولت عربستان شده و برای بحث درباره تحریم های اعمال شده دولت آمریكا علیه افراد شناسایی شده به عنوان مسئول قتل خاشقچی، به ریاض سفر كرده بود، در 28 آبان ماه استعفا كرد.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 16 آذرماه اعلام كرد كه «ویلیام بار» را به عنوان وزیر دادگستری و دادستان كل آمریكا به كنگره معرفی می كند.
- ترامپ نامزدی «هدر نوئرت» سخنگوی وزارت خارجه آمریكا را برای نمایندگی این كشور در سازمان ملل به طور رسمی اعلام كرد.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 17 آذرماه در توییتی ژنرال «مارك میلی» را به عنوان رئیس جدید ستاد مشترك ارتش ایالات متحده معرفی كرد.
-رئیس جمهوری آمریكا اعلام كرد جان كلی رئیس كاركنان كاخ سفید كه دومین نفر در این سمت در دولت كنونی این كشور است، تا پایان سال جاری میلادی بركنار می شود.
- ترامپ در 24 آذرماه در یك پیام توئیتری «میك مولوانی» رئیس دفتر برنامه و بودجه دولت خود را به عنوان جانشین رئیس موقت كاركنان كاخ سفید معرفی كرد.
-با شدت گرفتن اختلاف بین پنتاگون و رئیس جمهوری آمریكا، جیمز متیس وزیر دفاع این كشور استعفا كرد.
- برت مك گورك نماینده رئیس جمهوری آمریكا در مبارزه با داعش هم یكم دی ماه پس از متیس و تصمیم ترامپ برای خروج از سوریه كناره گیری كرد.
- ترامپ با تسریع در خروج جیمز متیس از پنتاگون، دوم دی ماه«پاتریك شاناهان» را به عنوان سرپرست وزارت دفاع معرفی كرد.

**عربستان
- «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا نهم تیرماه ادعا كرد كه «ملك سلمان» پادشاه عربستان درخواست وی برای افزایش تولید نفت تا دو میلیون بشكه در روز را پذیرفته است.
- وزیر خارجه آمریكا 22 تیرماه در دیدار همتای سعودی خود از آرزوی قلبی ترامپ برای كاهش اختلافات بین كشورهای خلیج فارس و همكاری برای مقابله با ایران خبر داد.
-سخنگوی وزارت خارجه آمریكا 19 مردادماه با خودداری از محكوم كردن حمله ائتلاف سعودی به اتوبوس دانش آموزان یمنی، حق دفاع برای عربستان را محفوظ دانست.
-مقامات كاخ سفید كه در مقطع فعلی حفظ روابط اقتصادی با عربستان سعودی را حیاتی می دانند،در هفدهم مهرماه پس از 6 روز سكوت، واكنش محتاطانه ای نسبت به ناپدید شدن جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستانی بروز دادند.
-18 مهرماه، رئیس جمهوری آمریكا در یك موضع گیری محتاطانه حاضر نشد از تماس تلفنی خود با مقامات سعودی اطلاعاتی ارائه دهد و گفت: موضوع خاشقچی برای ما و كاخ سفید یك وضعیت جدی است.
- 22 سناتور آمریكایی 19 مهرماه در نامه‌ای به «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا خواستار تحقیق درباره سرنوشت «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد آل‌سعود شدند كه از زمان ورود به كنسولگری عربستان در تركیه، ناپدید شده است.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا گفت كه قصد ندارد سرمایه گذاری های عربستان در این كشور را با وجود نگرانی در خصوص سرنوشت «جمال خاشقچی» روزنامه نگار عربستانی متوقف كند.
-وزیر خارجه آمریكا در 23 مهرماه برای برای تبادل نظر درباره روزنامه نگار كشته شده عربستانی به ریاض سفر كرد.
-رئیس جمهوری آمریكا30 مهرماه از تماس تلفنی خود با ولیعهد سعودی خبر داد و گفت: توضیحات ارائه شده درباره مرگ خاشقچی راضی كننده نیست.
-با وجود لغو سفر شمار زیادی از شخصیت‌های سیاسی و تجاری به عربستان سعودی پس از بحران قتل روزنامه‌نگار «جمال خاشقچی»، وزیر خزانه‌داری آمریكا شامگاه یكم آبانماه در سفر به ریاض با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی دیدار و گفت وگو كرد.
-رئیس جمهوری آمریكا همسو با مواضع سعودی ها قتل روزنامه نگار عربستانی با برنامه قبلی را رد كرد و گفت: قتل جمال خاشقچی یك توطئه بوده كه از سر رد شده است.
-'جینا هاسپل' مدیر سازمان اطلاعات مركزی آمریكا (سیا) برای كار در زمینه تحقیقات مربوط به مرگ 'جمال خاشقچی' روزنامه نگار عربستانی به تركیه سفر كرد.
-رئیس جمهوری آمریكا در حالی از قتل روزنامه نگار عربستانی و رفتار سعودی ها در پوشاندن آن ابراز نگرانی كرد كه قاطعانه گفت قطع فروش سلاح به سعودی ضربه به اقتصاد ما خواهد بود.
-جیمز متیس وزیر دفاع آمریكا كه درمنامه پایتخت بحرین به سر می برد،پنجم آبان ماه كشته شدن جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد آل سعود را محكوم و چنین رفتاری را موجب بی ثباتی در منطقه خاورمیانه دانست.
-11 آبان ماه، وزیر خارجه آمریكا، سعودی ها را شركای تجاری و خالق فرصت های فراوان برای رشد كسب و كار و ثروت كشورش توصیف كرد و گفت: نمی توانیم از منافع خود در روابط با آنها چشم پوشی كنیم.
-رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریكا، دوازدهم آبان ماه، دلیل مماشات با سعودی ها در ماجرای قتل خاشقچی را همكاری آنها در عرضه نفت پس از كاهش صادرات نفت ایران دانست و گفت آنها در آنچه او فشار حداكثری بر ایران نامید، كمك كننده بوده اند.
-در ادامه حمایت های گسترده دولتمردان واشنگتن از رژیم آل سعود، مشاور امنیت ملی آمریكا 22 آبان ماه تاكید كرد كه این رژیم هیچ دخالتی در قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستانی نداشته است.
-24 آبان ماه خزانه داری آمریكا، 17 عربستانی را به خاطر دست داشتن در قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی تحریم كرد
-«جیمز جفری» نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریكا در امور سوریه 25 آبان ماه با حمله به سیاست‌های منطقه‌ای تهران گفت كه واشنگتن هیچ «شریك بهتری» از عربستان سعودی برای مقابله با ایران ندارد.
-روزنامه واشنگتن پست 26 آبان ماه خبر داد، آژانس اطلاعات مركزی آمریكا (سیا) به این نتیجه رسیده كه «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی دستور ترور «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد آل سعود را صادر كرده بود.
وزیر خارجه آمریكا29 آبان ماه با تكرار جملاتی كه در بیانیه دونالد ترامپ در حمایت از سعودی ها آمده بود، گفت به روابط خود با آنها ادامه می دهیم.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 30 آبان ماه، یك روز پس از حمایتش از عربستان سعودی در پرونده قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد آل سعود، از این كشور بابت كاهش بهای نفت تشكر كرد.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 7 آذرماه بار دیگردر ادامه لاپوشانی های گذشته از ولیعهد سعودی در پرونده قتل روزنامه‌نگار «جمال خاشقچی» دفاع كرد و مدعی شد كه نهادهای اطلاعاتی آمریكا، قادر به اثبات نقش بن سلمان نیستند.
-وزیران خارجه و دفاع آمریكا هفتم آذرماه به كنگره رفتند و در مقابل فشارهای داخلی و جهانی كه به منظور مجازات عربستان ایجاد شده است، از این متحد عرب خود دفاع كردند اما موضع گیری و عملكرد دولت، سناتورها را راضی نكرد.
-وزارت خارجه آمریكا8آذرماه در حالی كه سناتورها به دنبال قطع حمایت از سعودی در جنگ یمن بودند، اعلام كرد كه این كشور در راستای یك توافق دفاعی با عربستان سعودی، 15 میلیارد دلار تسلیحات به ریاض می فروشد.
-مایك پمپئو وزیر خارجه آمریكا10 آذرماه برخلاف افزایش خشم جهانی از عربستان اعلام كرد كه واشنگتن به حمایت نظامی از تجاوز سعودی ها به یمن ادامه می دهد.
-سناتورهای ارشد آمریكایی 13 آذرماه پس از جلسه با «جینا هاسپیل» مدیر آژانس اطلاعات مركزی آمریكا (سیا) اعلام كردند بیش از پیش اطمینان یافته اند كه «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی عامل قتل «جمال خاشقچی» است.
-رئیس كمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریكا 16 آذرماه گفت كه مشورت هایی برای اخراج «خالد بن سلمان» سفیر عربستان از واشنگتن در حال انجام است.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 21 آذرماه گفت كه برخلاف ارزیابی سازمان سیا مبنی بر دستور قتل خاشقچی توسط بن سلمان و درخواست سنا برای محكوم ساختن ولیعهد عربستان او در كنار بن سلمان می ایستد .
-«مایك پمپئو» وزیر خارجه آمریكا هم در تناقضی آشكار با موضع سازمان اطلاعات مركزی ایالات متحده (سیا) در مورد قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار مقتول و منتقد آل سعود، روز چهارشنبه اعلام كرد كه تحقیقات در مورد این قتل همچنان جریان دارد.
«نیكی هیلی» نماینده مستعفی آمریكا در سازمان ملل متحد هم در باره قتل «جمال خاشقچی» گفت:دولت عربستان و شخص محمد بن سلمان ولیعهد این كشور مسئول قتل روزنامه نگار منتقد هیات حاكمه سعودی است.

**جنگ با رسانه ها
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 23 تیرماه در پیامی توئیتری، مجددا به رسانه ها حمله كرده ورسانه ها را كه شكست دیدار آتی وی در روز 25 تیرماه با ولادیمیر پوتین همتای روسش را پیش بینی كرده بودند، دروغگو خواند.
-رئیس جمهوری آمریكا هشتم مردادماه در حمله ای دوباره به رسانه ها گفت كه آن ها به رغم موفقیت هایی كه دولت او به دست آورده، بیشتر اخبار منفی را منعكس می كنند.
-«زید رعد الحسین» كمیسر حقوق بشر سازمان ملل 29 مرداد ماه نسبت به سیاست و اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا علیه رسانه ها هشدار داد.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا كه تاكنون بارها برای رسانه ها خط و نشان كشیده است، هفتم شهریور ماه در دیدار با «جانی اینفانتینو» رئیس فدراسیون جهانی فوتبال كار را به اخطار كشاند و به خبرنگاران كارت قرمز نشان داد.
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا كه سابقه انتقاد از رسانه ها را در كارنامه خود دارد، سوم آبان ماه و در پی ارسال بسته های مشكوك به چهره های مهم حزب دمكرات، بازیگران و سی ان ان، بار دیگر رسانه های اصلی در كشورش را در انتشار هدفمند گزارش های نادرست و غلطی مقصر دانست كه به زعم وی به فضای نفرت در آمریكا دامن زده است.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا پنجم آبان ماه رسانه های خبری را متهم كرد كه از موضوع دستگیری مظنون بسته های انفجاری مشكوك برای كسب «امتیاز سیاسی» استفاده می كنند.
-ترامپ كه می خواست پیروزی اندك جمهوریخواهان در سنای آمریكا را نشانه ای از تفوق سیاست های خود نشان دهد، 16 آبان ماه در برابر سوالات خبرنگار سی ان ان نسبت به برخی عملكرد دولتش تاب نیاورد و خواستار زمین گذاشتن میكروفون وی شد.
-كاخ سفید 17 آبان ماه مجوز ورود خبرنگار ارشد سی ان ان را تنها به جرم سوالی كه به عصبانیت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا منجر شد، لغو كرد.
-شبكه تلویزیونی سی ان ان 22 آبان ماه در اعتراض به لغو مجوز مطبوعاتی «جیم آكوستا» خبرنگار این شبكه در كاخ سفید، علیه دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا شكایت نامه ای تنظیم كرد.
-منابع خبری آمریكا 25 آبان ماه گزارش دادند دادگاه واشنگتن دستور داده است تا مجوز ورود خبرنگار سی ان ان كه به دستور ترامپ باطل شده بود، بازگردانده شود.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در ادامه انتقاد از رسانه ها، 24 آذرماه در توییتی اعلام كرد هیچ گاه در تاریخ كشورش، مطبوعات فریبكارانه تر از حال حاضرعمل نكرده اند.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 27 آذرماه با انتقاد از شبكه های اجتماعی فیس بوك، توییتر و گوگل ، آنها را به طرفداری از دمكرات های كشورش متهم كرد.
-گروه گزارشگران بدون مرز در گزارش سالانه خود، برای نخستین بار آمریكا را در میان مرگبارترین كشورها برای روزنامه نگاران در سال 2018 رتبه بندی كرد.

**چین
-دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا سوم مردادماه درپیامی توئیتری، چین را متهم كرد كه با فراهم كردن امكان بهره برداری از ایالات متحده، كشاورزان این كشور را هدف قرار داده است.
-وزارت دفاع آمریكا 26 مردادماه مدعی شد كه ارتش چین عملیات بمب افكن های خود را برای تمرین حمله به آمریكا گسترش داده است.
-آمریكا در اوج جنگ تجاری با چین جبهه تازه ای علیه این كشور آسیایی گشود و در سی ام شهریورماه بخشی از ارتش اژدهای زرد را به دلیل خرید تسلیحاتی از روس ها تحریم كرد.
-وزارت خارجه آمریكا به رغم هشدار چین، سوم مهرماه فروش 330 میلیون دلار تجهیزات نظامی به تایوان را تایید كرد.
-«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین و همتای آمریكایی اش «دونالد ترامپ» 11 آذرماه در دیداری حساس در آرژانتین توافق كردند تا پس از ماه ها جنگ تجاری، آتش بسی 90 روزه اعلام كنند اما تا زمانی كه توافق صلح امضا نشود، آرامش واقعی به بازارهای جهانی باز نمی گرداند.
-«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا 13 آذرماه در هشداری آشكار به چین، خود را «مرد تعرفه» خواند و تاكید كرد كه چنانچه چین با تغییری اساسی در زمینه تجاری موافقت نكند، در افزایش تعرفه بر كالاهای چینی تردیدی به دل راه نخواهد داد.
-وزیر خارجه آمریكا در 19 آذرماه، چین را نسبت به روسیه و ایران بزرگترین تهدیدی دانست كه در میان یا بلند مدت، كشورش با آن مواجه خواهد شد.
-به دنبال دستگیری مدیرمالی شركت هوآوی چین در كانادا به اتهام دور زدن تحریم های آمریكا علیه ایران، چین هم سه تبعه كانادایی را به اتهامات مالی بازداشت كرد. در این رابطه پمپئو وزیر خارجه آمریكا 24 آذر از چین خواست تا اتباع كانادایی را آزاد كند.
-آمریكا 29 آذرماه دو فرد مرتبط با دولت چین را به حملات سایبری به سازمان های دولتی آمریكایی برای سرقت اطلاعات محرمانه تجاری و فناوری متهم كرد.
- مشاور امنیت ملی آمریكا مدعی شد كه این كشور با متحدان و شركای خود، تهدید كنندگان رونق جهانی را پاسخگو خواهد بود و گفت: از چین می خواهیم كه با عمل به تعهدات خود، در فضای مجازی مسئولانه عمل كند.
- وزارت خارجه چین 30 آذرماه با «توهین آمیز» خواندن اتهام جاسوسی سایبری كه از سوی آمریكا و متحدانش علیه پكن مطرح شد، از واشنگتن خواست این اتهام ها را پس بگیرد.

**یمن
-در حالیكه حمایت های آشكار آمریكا از ائتلاف عربی به سركردگی عربستان سعودی ؛ تاكنون صدها هزار نفر از مردم بی دفاع یمن را به خاك و خون كشیده و یا آواره كرده است ؛ مایك پمپئو وزیر ضد ایرانی آمریكا روز یكم مهرماه مدعی شد كه اگر ایران حمایت موشكی و تسلیحاتی به حوثی های یمن را پایان دهد ؛ برقراری صلح امكان پذیر است .
-«الیزابت وارن» عضو مجلس سنای آمریكا در روز نخست آبان ماه در نامه‌ای به وزارت دادگستری این كشور، خواستار بررسی گزارش‌های منتشر شده درخصوص بكارگیری بازنشستگان ارتش آمریكا از سوی امارات برای ترور رهبران سیاسی یمن شد.
-وزیر خارجه آمریكا نهم آبان ماه خواستار پایان حملات هوایی ائتلاف عربی به سركردگی عربستان در یمن شد.
-«جیمز متیس» وزیر دفاع آمریكا 19 آبان ماه گفت تصمیم درباره قطع سوخت‌رسانی به جنگنده‌های ائتلاف سعودی از قبل برنامه‌ریزی و درخصوص آن با واشنگتن «مشورت» شده بود.
-«جیمز متیس» وزیر دفاع آمریكا 30 آبان ماه خبر داد كه مذاكرات صلح یمن احتمالا اوایل ماه دسامبر (نیمه نخست آذر) در سوئد برگزار خواهد شد.
-در پی شكست نیروهای ائتلاف عربستان سعودی برای تصرف بندر راهبردی الحدیده یمن، «هدر نوئرت» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا در یكم آذرماه در بیانیه ای خواستار سپردن كنترل این شهر به هیأتی بی‌طرف شد.
-وزیر خارجه آمریكا كه 7آذرماه برای توضیح سیاست های آمریكا درباره سعودی به سنا رفته بود، از پیشبرد قطعنامه ممنوعیت فروش سلاح به سعودی ها كه علیه مردم یمن استفاده می شود، ابراز نگرانی كرد و گفت این كار تلاش دیپلماتیك! ما را تضعیف می كند.
-سناتورهای آمریكایی هشتم آذرماه با پیشبرد قطعنامه ای در صحن سنا در مورد پایان حمایت آمریكا از تجاوز ائتلاف به سركردگی عربستان علیه یمن موافقت كردند؛ تصمیمی كه یك ضربه شدید به دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا به شمار می آید.
-«مایك پمپئو» وزیر خارجه آمریكا 20آذرماه در خصوص مذاكرات صلح یمن در سوئد گفت: این مذاكرات پیشرفت هایی داشته است.


**انتخابات میان دوره ای كنگره
-جو بایدن معاون اول اوباما یكم آبان از هواداران حزب دمكرات خواست با شركت در انتخابات، آمریكا را از جهنمی كه در آن قرار گرفته است، بیرون آورند و گفت: رئیس جمهوری داریم كه منافع شخصی را بر منافع كشور ترجیح می دهد.
-رئیس جمهوری سابق آمریكا از هواداران دمكرات ها خواست تا خانه نشینی را رها كرده و در انتخابات شركت كنند و گفت: با شركت در انتخابات، عقلانیت را به سیاست آمریكابازگردانید.
-آمریكا در آستانه برگزاری انتخابات میان دوره ای كنگره در ماه آینده میلادی، كارزاری سایبری را علیه عوامل روس آغاز كرد تا مانع از اطلاع رسانی غلط در مورد این انتخابات شود.
-در انتخابات كنگره آمریكا كه 15 آبان ماه برگزار شد، برای نخستین بار 2 زن مسلمان به نام های «رشیده طلیب» و «الهان عمر» به ترتیب از ایالت‌های میشیگان و مینه سوتا راهی مجلس نمایندگان آمریكا شدند.
-جمهوریخواهان با كسب 52 كرسی سنا توانستند اكثریت خود را در این مجلس حفظ كنند اما دمكرات ها نیز با كسب 226 كرسی، پس از هشت سال به اقلیت خود پایان دادند و این مجلس را تصاحب كردند.
¬_دمكرات ها در 8 آذرماه نانسی پلوسی كه پیش از این رهبر اقلیت در مجلس نمایندگان بود را برای ریاست این مجلس كه دور جدید خود را در ژانویه آغاز می كند، برگزیدند.
- مسئول هماهنگی نهادهای اطلاعاتی آمریكا یكم دی ماه مدعی شد كه دیگر كشورها از جمله چین، روسیه و ایران، در تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات اخیر كنگره این كشور بوده‌اند.


**سوریه
-«جیمز متیس» وزیر دفاع آمریكا یكم آذرماه اعلام كرد كه كشورش درصدد ساخت پست های دیده بانی در مناطق شمالی سوریه همرز با تركیه است.
-جنگنده های ائتلاف آمریكایی 7آذرماه، در حمله به استان دیر الزور سوریه دستكم 6 غیر نظامی را كشتند.
-وزارت خارجه آمریكا8آذرماه با بیان اینكه نشست آستانه فهرستی مورد توافق از اعضای كمیته قانون اساسی سوریه ارائه نداد، مدعی شد كه این نشست به بن بست رسیده است.
-جنگنده ائتلاف آمریكایی 9آذرماه با حمله به استان دیر الزور سوریه، دستكم 30 غیر نظامی را كشتند.
- آمریكا11 آذرماه پایگاه نظامی خود در روستای 'هیمو' در غرب شهر قامشلی سوریه را توسعه داد.
-«جیمز جفری» نماینده ویژه آمریكا در امور سوریه 13 آذرماه مدعی شد در صورتی كه كمیته تدوین قانون اساسی سوریه در نیمه دسامبر جاری (اواخر آذرماه) تشكیل نشود، باید مذاكرات صلح طرف های سوری در آستانه قزاقستان و سوچی روسیه برچیده شود.
-ائتلاف آمریكایی به اصطلاح مبارزه با گروه تروریستی داعش 24 آذرماه بر ادامه عملیات نظامی خود در خاك سوریه تاكید كرد.
-نماینده ویژه آمریكا در امور سوریه 27 آذرماه اعتراف كرد كه واشنگتن دیگر خواهان براندازی نظام قانونی سوریه و بركناری بشار اسد رئیس جمهوری این كشور نیست.
-ترامپ اعلام كرد 2 هزار نیروی خود را از سوریه خارج می كند.
- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا 29 آذرماه مدعی شد، به رغم آنچه اخبار جعلی می گوید، ایران، روسیه، سوریه و بسیاری كشورهای دیگر از خروج آمریكا از سوریه خوشحال نیستند، زیرا مجبورند بدون كمك واشنگتن با داعش بجنگند.
- وزیر خارجه آمریكا هم گفت تصمیم ترامپ برای خروج از سوریه با مشورت مقامات عالی این كشور گرفته شده و او هم در این زمینه با رئیس جمهوری گفت و گو كرده و با آن موافق است.
- رئیس جمهوری آمریكا 30 آذرماه در واكنش به انتقاد علیه تصمیم وی برای خروج از سوریه مدعی شد بیش از همه رئیس جمهوری های پیشین به داعش آسیب زده است.
- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا یكم دی ماه بار دیگر از تصمیم خود برای خروج از سوریه دفاع كرد و اظهار داشت كه نیروهای آمریكایی قرار بود سه ماه در سوریه بمانند اما حضورشان هفت سال طول كشید.
اروپام*1429 ** 1546