تهران - ایرنا - تلویزیون 'دویچ شوله' آلمان روز دوشنبه گزارش داد كه با وجود تصمیم واشنگتن برای خروج نیروهای آمریكایی از افغانستان، برلین نیز نیروهای خود را این كشور خارج می كند.

براساس این گزارش، ژنرال هارالد كوجات، بازرس كل ارتش آلمان روز دوشنبه گفت كه اگرچه خروج نیروهای آمریكایی از افغانستان یك 'گسست بزرگ' در ماموریت های بین المللی است، با این وجود آلمان هم ترجیح می دهد نیروهای خود را از آن كشور بیرون بكشد.
وی كه بازرس ویژه ارتش آلمان در سال های 2000 تا 2002 بود در این خصوص افزود: از آنجایی كه نیروهای آلمان از این پس حامی خود را در افغانستان از دست خواهند داد و هیچ ضمانتی برای بقای آنها از افغانستان وجود ندارد، دولت آلمان ترجیح می دهد این نیروها را بیش از این در افغانستان نگه ندارد.
'نیل آنِن'یك مقام وزارت خارجه آلمان نیز در گفت وگو با روزنامه 'تاگ اشپیگل' این كشور گفت كه خروج عمده نیروهای آمریكا از افغانستان عواقب زیادی در پی دارد، بنابراین آلمان دیگر ضرورتی نمی بیند تا قبل از اقدام عملی آمریكا، نیروهای خود را در آن كشور حفظ كند یعنی نیروهایش را زودتر از آمریكا خارج می كند.
وی با انتقاد از این تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا، وی را شریك غیرقابل اعتمادی برای ادامه ماموریت های جمعی توصیف كرد و گفت: 'متاسفانه تاكنون هیچ اطلاعات موثقی از سوی آمریكا دریافت نكردیم، به همین دلیل معتقدیم كه آمریكا هیچ ارزشی برای همكاری های نزدیك با همپیمانان خود قائل نیست، لذا چاره ای نداریم تا با دولت افغانستان برای خروج نیروهای خود از آن كشور گفت وگو كنیم'.
'نوربرت روتگِن' رئیس كمیته سیاست خارجی پارلمان آلمان نیز از تحولات در افغانستان ابراز نگرانی كرد و گفت كه آمریكا به عنوان ژاندارم جهان با عقب نشینی از ماموریت های بین المللی خود، جهان را به مكانی ناامن و بی ثبات تبدیل می كند.
وی در گفت وگو با شبكه تلویزیون 'اِی آر دی' كشورش گفت كه این اقدام آمریكا بیش از هر چیز به موضوع نظم جهانی، ثبات، توازن قدرت و دیپلماسی مربوط می شود.
براساس این گزارش، حتی مخالفان دولت آلمان نیز در پارلمان این كشور به سیاست های یكجانبه گرایانه آمریكا شدیدا انتقاد كردند و خواستار تعیین تكلیف دولت شان با سیاست های آمریكا در این خصوص خروج نیروها از افغانستان و تنظیم مناسبات با آمریكا شدند.
به گزارش رویترز از فرانكفورت، 'خانم اورزولا فوندِر لایِن' وزیر دفاع آلمان نیز جمعه گذشته با صدور بیانیه ای خواستار شفافیت آمریكا بعد از استعفای ناگهانی جیمز متیس وزیر دفاع آن كشور شد.
وی در این بیانیه با اشاره به آنچه كه از آن به عنوان نقش برجسته امریكا در ساختار امنیت جهانی نام برد، افزود ، برای همگان بسیار مهم است كه بدانند این كشور در باره طرح ها و برنامه های امنیتی آینده خود چگونه شفاف سازی می كند.
به گزارش ایرنا، چهارشنبه گذشته بود كه این وزیر آلمانی در سفری به افغانستان از پایگاه نیروهای آلمانی در مزار شریف بازدید كرد.
وزارت دفاع آلمان حتی به تازگی در ترسیم راهبرد امنیتی خود در افغانستان، استفاده از پهپادهای رژیم صهیونیستی در افغانستان را تا سال 2020 تمدید كرده بود.
هایكو ماس وزیر خارجه این كشور بعد از اعلام تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای آمریكایی از افغانستان گفته بود كه این تصمیم ترامپ یك سورپرایز است.
وی تاكید كرد كه این خطر وجود دارد كه این تصمیم ترامپ به مبارزه با داعش لطمه بزند و دستاوردهای گذشته را نیز به خطر اندازد.
آلمان دارای یك هزار 100 نیرو در افغانستان است كه عمدتا در پایگاهی در شمال آن كشور در شهر مزار شریف مستقر هستند و به آموزش نیروهای افغان، عملیات شناسایی و گشت زنی و پشتیبانی از نیروهای افغانستان می پردازند.
آساق**1378**1337