«غلامرضا گودرزي» روز دوشنبه در آيين تجليل از پژوهشگران برتر مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي، افزود: بخش مرتع و جنگل با 25 طرح بيشترين مطالعات در دست اجراي امسال اين مركز به خود اختصاص داده است.
وي ادامه داد: مطالعه 81 طرح نيز سال گذشته در مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي انجام شد كه بخش جنگل ها و مراتع با 18 طرح بيشترين طرح در دست اجرا را به خود اختصاص داد.
رئيس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي خاطرنشان كرد: اين طرح ها در راستاي دستيابي به اهداف اقتصاد مقاومتي و استفاده بهينه از نهاده هاي كشاورزي، آب و معرفي ارقام با بهره وري بالا، مقاوم در برابر كم آبي و تنش هاي محيطي در بخش هاي مختلف انجام شده است.
گودرزي گفت: هفت گزارش نهايي در سال جاري در بخش جنگل و مرتع ارايه شده و اين بخش رتبه نخست را در سطح اين مركز دارد.
وي ادامه داد: مقاله هاي متعددي در حوزه هاي مختلف آب و خاك، آبخيزداري، علوم دامي، جنگل و مراتع در مجله هاي داخلي و خارجي به چاپ رسيده است كه بخش گياه پزشكي، جنگل و مراتع بيشترين تعداد مقالات به چاپ رسيده در سال جاري را به خود اختصاص داده اند.
رئيس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي افزود: در زمينه انتقال يافته ها و روز مزرعه نيز بخش گياهپزشكي با 14 عنوان طرح بيشترين تعداد را در اين بخش داشته است.
گودرزي يادآور شد: ارقام جديد صنوبر، گندم صدرا، لوبيا قرمز ياقوت و لوبيا چيتي صالح سال گذشته در مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي رونمايي شد و رقم گندم زرينه، جو مهتاب، لوبيا قرمز دادفر و معرفي لوبيا قرمز افق نيز در دهه فجر امسال رونمايي مي شود.
وي افزود: انجام تحقيقات هدفمند در راستاي اقتصاد مقاومتي، مهارت آموزي به فعالان حوزه كشاورزي، افزايش درآمد، كاهش فقر در جامعه و تجاري سازي تحقيقات از ديگر اهداف مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي در استان مركزي است.
مركز تحقيقات كشاورزي استان مركزي در سال 62 و مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سال 72 به بهره برداري رسيده است كه با ادغام وارتخانه هاي كشاورزي و جهاد سازندگي در سال 79 با عنوان مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي سپس در سال 94 با ادغام مراكز آموزش جهاد كشاورزي استان ها اين مركز با نام مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان فعاليت كند.
اين مركز داراي بخش هاي تخصصي پژوهشي مشتمل بر گياه پزشكي، منابع طبيعي، آبخيزداري، زراعي و باغي، فني و مهندسي است.
مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي داراي هفت ايستگاه تحقيقاتي است كه بستر مناسبي براي اجراي طرح هاي تحقيقاتي فراهم كرده است.
2 ايستگاه از اين ايستگاه ها به صورت ملي (پرديس تحقيقات و آموزش ملي لوبياي خمين و پرديس تحقيقات و آموزش انار ساوه) و پنج ايستگاه ديگر (ايستگاه منابع طبيعي مهندس يونسي خسبيجان، گياهان دارويي علي آباد، علوم دامي فدك، آبخوانداري خشكرود و ايستگاه تحقيقات كشاورزي اراك) بصورت استاني فعاليت مي كنند.
1955/6013/
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰
اراك - ايرنا - رئيس مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي گفت: مطالعه 82 طرح پژوهشي در حوزه آب و معرفي محصولات سازگار با كم آبي امسال در مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي اين استان آغاز شده است.