بر اساس گزارش ها 14 هزار مزدور سودانی با شروع تجاوز ائتلاف عربی - آمریكایی به یمن در كنار نیروهای متجاوز بوده اند و این تعداد همواره با اعزام نیروهای جایگزین در صورت كشته شدن نیروهای دیگر حفظ شده است؛ باید گفت كه مزدوران سعودی عملا به جای نیروهای ارتش عربستان و امارات در یمن كشته می شوند.
مزدوران سودانی نه به اختیار خود، بلكه به دلیل همراهی مقامات سودانی و بی تدبیری آنها به جنگ یمن وارد شده اند.
روزنامه آمریكایی نیویورك تایمز روز شنبه طی گزارشی به نقل از كمیته حقیقت یاب سازمان ملل در یمن نوشت: در چهارسال گذشته به طور متوسط 14هزار جوان سودانی به عنوان مزدور عربستان در جنگ با یمن شركت داشته اند.
این روزنامه می افزاید، پارلمان سودان سرگرم تحقیق در مورد گزارش هایی است مبنی بر اینكه صدها جوان سودان نیز در جریان درگیری های مسلحانه با نیروهای مخالف دولت یمن كشته شده اند.
سازمان ملل جنگ داخلی یمن را بدترین بحران بشردوستانه جامعه بین الملل خوانده كه بواسطه محاصره گاه و بیگاه این كشور توسط عربستان سعودی و امارات متحده عربی، 13 میلیون نفر از جمعیت 26 میلیونی این كشور در معرض گرسنگی قرار گرفته اند و بیش از یكصد هزار یمنی نیز در این تجاوز جان خود را از دست داده اند.
بنا بر گزارش سازمان ملل از میان یكصد هزار كشته یمنی حدود 90 هزار كودك وجود دارد كه هشتاد و پنج هزار نفر فقط به دلیل سوء تغذیه و بیماری و بیش از پنج هزار كودك یمنی دیگر نیز در اثر بمباران بمب افكن های سعودی - آمریكایی به شهادت رسیده اند.
به گزارش نیویورك تایمز، تقریبا تمامی مزدوران سودانی از منطقه جنگ زده و قحطی زده دارفور سودان به یمن آورده شده اند. طی جنگ های داخلی سال های اخیر در منطقه دارفور سودان در حدود 300 هزار نفر كشته شده اند و یك میلیون و 200 هزار نفر نیز در طول یك دهه این منطقه را ترك كرده اند.
بنابر این گزارش، بیشتر مزدوران سودانی به شبه نظامیان نیروهای پشتیبانی سریع در جنگ یمن پیوسته اند؛ شبه نظامیانی كه پیش تر
'جنجاوید' خوانده می شدند؛ آنها متهم به تجاوز به زنان و دختران و كشتار بدون هدف و سایر جنایت های جنگی در جنگ دارفور سودان هستند؛ آنها در واقع شبه نظامیانی هستند كه در كشتارهای دارفور شركت داشته و امروزه در یمن مستقر شده اند كه البته در مقایسه با سودان، جنگی سازمان یافته تر در یمن برقرار است.
تجاوز ائتلاف عربی - آمریكایی به سركردگی عربستان به یمن ششم فروردین ماه سال 1394 آغاز شده و از حضور مزدوران سودانی به یمن نیز بیش از سه سال می گذرد؛ روزنامه، 'العربی الجدید' چندی پیش طی گزارشی به شمار كشته های مزدوران سودانی در تجاوز به یمن پرداخت و نوشت: با توجه به شدت سانسور اخبار در این زمینه از سوی دولت خارطوم و رسانههای جریان سعودی، یك تحقیق میدانی و مصاحبه با خانواده سربازان و افسران سودانی، آمار تقریبی كشتهشدگان سودانی اعم از افسر و سرباز را تا ماه ژوئن گذشته حداقل 850 نفر برآورد كرده است.
روزنامه نیویورك تایمز در گزارش دیگری به اعزام كودكان سودانی برای جنگ در یمن اشاره كرده و نوشته است: عربستان سعودی كودكان منطقه جنگزده دارفور را برای جنگیدن كنار شبهنظامیان همپیمان با ریاض در جنگ یمن در ازای پرداخت پول بهخدمت گرفته است؛ حضوری كه به قیمت جان كودكان سودانی تمام می شود.
در مقابل حضور و كشته شدن مزدوران سودانی چه كودك و چه بزرگسال، كشته شدن كودكان مظلوم یمنی مطرح است؛ یعنی جنگ آل سعود در یمن به نه تنها به كشته شدن كودكان بی دفاع یمنی منجر شده، بلكه قتلگاهی برای كودكان سودانی می باشد كه به صورت مزدور توسط آل سعود اجیر شده اند.
'خیرت كابالاری' مدیر منطقه ای صندوق یونیسف در خاورمیانه و شمال آفریقا كه چندی پیش از یمن بازگشته، در كنفرانسی خبری در شهر امان پایتخت اردن گفت: نباید تعجب كنیم كه امروز یك كودك (یمنی) در هر 10 دقیقه بر اثر بیماری هایی كه می توان به سادگی از آن پیشگیری كرد، جان می بازد.
اوضاع مردم یمن به ویژه كودكان این كشور آنقدر وخیم شده كه صندوق كودكان ملل متحد (یونیسف) در تازهترین گزارش خود اعلام كرده كه هر ده دقیقه یك كودك در یمن به دلیل بیماریهایی كه قابل پیشگیری هستند، میمیرد.
یونیسف در این گزارش افزوده كه 400 هزار كودك یمنی از سوء تغذیه شدید رنج میبرند و برای زنده ماندن مبارزه میكنند و این در حالی است كه شانس زنده ماندن آنها كم است.
اخبار دریافتی حكایت از آن دارد كه مزدوران سودانی به دلیل كشته های فراوان در حال فرار از یمن می باشند و دلارهای سعودی نیز نتوانسته آنها را در این كشور نگاه دارد.
پایگاه اماراتی عربی21' به نقل از دو منبع یمنی نوشت: تیپ موسوم به 'الحزم الثانی' كه در مناطق 'میدی' و 'حرض' در استان 'حجه' در شمال غرب یمن مستقر بود، به سودان باز میگردد. این تیپ نظامی در طول هشت ماه گذشته در این دو منطقه كه در مرز یمن با عربستان قرار دارد، حضور داشت.
نكته مهمی كه در این میان وجود دارد، برانگیخته شدن حساسیت های مردم و برخی از مردم سودان نسبت به حضور مزدوران و نیروهای ارتش این كشور در جنگ یمن و كشتار مردم مظلوم آن می باشد.
كشور سودان این روزها با مشكلات اقتصادی شدیدی روبه رو شده است و تورم در این كشور به 70 درصد رسیده و بسیاری از شهرها با مشكل كمبود نان و سوخت، دست و پنجه نرم می كنند.
تحلیلگران مسایل منطقه معتقدند كه اعتراضات شدید مردم سودان در روزهای اخیر كه به دلیل مشكلات اقتصادی در این كشور روی داده به دلیل قطع دلارهای سعودی به دولت خارطوم می باشد كه در سال های اخیر از سوی آل سعود به مقامات سودان برای اعزام مزدوران سودانی به جنگ یمن پرداخت می شده، اما با قطع این دلارها، مشكلات نیز در این كشور آفریقایی بروز كرده است.
انتظار می رود مقامات سودانی با جدایی از محور سعودی - اماراتی - آمریكایی در جنگ یمن، مزدوران خود را از این كشور خارج كرده و دست خود را بیش از این به خون مردم مظلوم و مسلمان یمن آغشته نكنند، همچنین بیش از این موجب كشتار سربازان خود كه درگیر خونریزی بن سلمان شده اند، نشوند.
خاورم*1275**1144
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۹
تهران - ایرنا - تجاوز ائتلاف عربی - آمریكایی به یمن به سركردگی آل سعود، نه تنها باتلاقی برای نیروهای این ائتلاف، بلكه قتلگاهی برای مزدوران سودانی كه به این ائتلاف پیوسته اند، شده است.