تهران – ایرنا - فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران امروز در بیست و نهمین گزارش سالانه خود از تعداد جانباختگان حوزه رسانه اعلام كرد كه تا 27 دسامبر سال 2018 تعداد 94 روزنامه نگار و فعال این حوزه در سال 2018 كشته شده و 3 روزنامه نگار دیگر نیز قربانی حوادث غیرمترقبه شدند.

به گزارش تارنمای فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران، آمار سال 2018 میلادی در حالی منتشر می شود كه در سال 2017 تعداد جانباختگان حوزه رسانه 82 نفر بود. در فهرست امسال نام 6 زن به چشم می خورد.
فهرست سال 2018 نشان دهنده بحران جاری امنیت در عرصه روزنامه نگاری است كه قتل 'جمال خاشقچی' روزنامه نگار سعودی روزنامه آمریكایی واشنگتن پست در كنسولگری عربستان در استانبول تركیه این امر را برجسته می سازد. از دیگر عوامل تهدیدكننده روزنامه نگاران می توان به بمبگذاری های افغانستان و جنایات سازمان یافته مكزیك نام برد.
آنچه كه در فهرست امسال جلب توجه می كند قتل نگران كننده 5 روزنامه نگار و فعال رسانه ای روزنامه آمریكایی كاپیتال گَزت شهر مینیاپلیس به دست فردی است كه شكایت وی از این روزنامه به جایی نرسیده بود.
بنابر این گزارش مناقشات نظامی و اقدامات تروریستی عامل اصلی كشتار روزنامه نگاران در كشورهایی مانند افغانستان، یمن و سوریه است. با این وجود، به دلیل شكست های گروه های مسلح در عراق، خشونت علیه روزنامه نگاران مشغول به فعالیت در این كشور به شدت كاهش یافت.
از سوی دیگر، عدم تحمل فزاینده در مورد گزارشگری مستقل، عوامگرایی، فساد و جرم جنایت گسترده و همچنین قانون شكنی دامنگیر كشورهای آرام و باثباتی مانند هند، پاكستان و فیلیپین شده است.
این فدراسیون كه دفتر آن در بروكسل بلژیك قرار داشته و بیش از 600 هزار روزنامه نگار از 146 كشور عضو دارد در گزارش امروز خود آسیا پاسیفیك را با 32 روزنامه نگار مقتول خطرناكترین منطقه برای فعالیت رسانه ای اعلام كرد و قاره های آمریكا با 27 روزنامه نگار مقتول، منطقه خاورمیانه و جهان عرب با 20 جانباخته و آفریقا و اروپا با به ترتیب 11 و 4 كشته رده های بعدی را در این فهرست به خود اختصاص دادند.
اروپام**3092**2040