تهران- ایرنا- با وجود اعمال تحریم های ظالمانه آمریكا علیه صنعت بیمه ایران، یك شركت ایرانی برای ارایه پوشش اتكایی با یك شركت سوری به توافق رسید تا زمینه برای بازسازی این كشور فراهم شود.

به گزارش ایرنا، بیمه اتكایی یا بیمه مجدد، با هدف مصون ماندن شركت های بیمه از ضررهای احتمالی طراحی شده و شركت های بیمه اتكایی، شركت های بیمه دیگر را بیمه می كنند تا منافع مشتریان محفوظ بماند.
این شركت‌ها كه افراد و اموال بسیاری را در سطح گسترده‌ای بیمه می كنند به نوبه خود در مقابل خطرات سنگین یا انبوه تعهداتی قرار می‌گیرند كه جبران خسارت‌های احتمالی آنها خارج از توان مالی این شركت‌هاست و نگهداری این تعهدات توجیه فنی و اقتصادی ندارد.
شركت های بیمه بخشی از تعهدات بیمه‌ای مازاد بر ظرفیت مالی و فنی خود را دوباره نزد شركت یا شركت‌های بیمه دیگر بیمه می‌ كنند تا این ریسك توزیع شود.
تا پیش از تحریم های اوایل دهه 90 شركت های ایرانی صنعت بیمه با همكاران خود در اقصی نقاط جهان قراردادهای اتكایی داشتند یعنی اینكه یا از شركت های دیگر اتكایی می پذیرفتند و یا بخشی از ریسك خود را به خارج از كشور واگذار می كردند؛ با اعمال تحریم ها در سال های 1390 و 1391 این ارتباط اتكایی قطع شد.
در این دوره از تحریم ها نیز با وجود گشایش های ایجاد شده در برجام، برخی شركت ها رایزنی با بیمه های سایر كشورها را كلید زده اند تا بخشی از مخاطرات ریسك های بزرگ به خارج از كشور منتقل شود و یا از خارج قبول اتكایی داشته باشند.
در این رابطه، شركت بیمه اتكائی امین روز دوشنبه اعلام كرد كه با هماهنگی بیمه مركزی، ایجاد روابط با صنعت بیمه سوریه را با هدف كمك به بازسازی این كشور كلید زده است.
دیدار مدیرعامل بیمه اتكایی امین با مدیران صنعت بیمه سوریه به دعوت شركت بیمه اتكایی عرب یونیون (Arabunion) و با هماهنگی بیمه مركزی جمهوری اسلامی ایران در دمشق انجام شد.
در مذاكرات سید مصطفی كیایی مدیرعامل بیمه اتكایی امین با «عزیز ساكر» رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شركت بیمه اتكائی «عرب ری» به عنوان تنها شركت بیمه اتكائی سوریه و مدیر بانك و بیمه اسلامی، عملكرد فنی بیمه اتكائی امین و شركت اتكائی عرب ری بررسی و مقرر شد دو طرف همكاری های خود را در زمینه قراردادهای اتكائی و پیشنهاد مالی بیمه ای اختیاری آغاز كنند.
همچنین در راستای اقدامات عملیاتی برای آغاز همكاری های بیمه ای دو كشور، دومین جلسه بیمه اتكائی امین با مدیر مالی شركت عرب یونیون برگزار و در خصوص شیوه پرداخت حق بیمه و خسارت با همكاری بانك های ایرانی و سوری مذاكرات لازم انجام شد.
مدیرعامل بیمه اتكایی امین همچنین با «ایاذ زهرا» مدیرعامل شركت بیمه سوریه كه 75 درصد بازار بیمه مستقیم سوریه را در اختیار دارد دیدار و گفت و گو كرد؛ در این دیدار مدیرعامل شركت بیمه سوریه به عنوان بزرگترین شركت بیمه این كشور گزارشی از چگونگی عملكرد شركت متبوع خود ارائه داد و در نهایت پیشنهاد همكاری دو شركت بیمه اتكائی امین و شركت بیمه سوریه در قالب قراردادهای اتكائی و اختیاری مطرح شد؛ البته شركت بیمه سوریه اجازه قبولی اتكایی را ندارد.
همچنین در دیدار دیگری كه با «سامر الثمین»، مدیرعامل كمیسیون نظارت بر بیمه های سوریه انجام شد، طرف سوری گزارشی از شیوه نظارت بر شركت های بیمه سوری كه متشكل از 12 شركت مستقیم خصوصی و یك شركت بیمه مستقیم دولتی است، ارایه كرد. در این دیدار همچنین تجارب نهاد نظارت بیمه ای در ایران و سوریه مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرعامل بیمه اتكایی امید همچنین در دیدار با «محمودحسن» دبیر فدراسیون بیمه گران سوریه، درباره روش شكل گیری و فعالیت بیمه های خصوصی سوریه بحث و بررسی كردند.

** نشست بیمه ای ایران، روسیه و سوریه در كیش
پیشنهاد اجلاس سه جانبه اتكائی امین بین شركت های اتكائی ایرانی، سوریه ای و روسی از دیگر دستاوردهای این مذاكرات بود كه از سوی طرف ایرانی مطرح و مورد استقبال طرف های سوری قرار گرفت و مقرر شد این دیدار سه جانبه به میزبانی شركت بیمه اتكائی امین در جزیره كیش برگزار شود تا شرایط برای خدمت رسانی به صنعت بیمه سوریه در بازسازی آن كشور مهیا شود.
به گزارش ایرنا، بررسی عملكرد صنعت بیمه سوریه نشان می دهد، ضریب خسارت بیمه در این كشور زیر 50 درصد است؛ تعداد كشته شدگان حوادث اتومبیل در كشور سوریه در سال 2017 حدود 100 نفر بوده و سرانه حق بیمه 20 دلار است. در این راستا، بررسی عملكرد فنی و مانده عملیات بیمه در این كشور بیانگر آن است كه مراودات بیمه ای با سوریه در عین اینكه منجر به ارتقاء صنعت بیمه این كشور می شود، برای صنعت بیمه ایران نیز سودآور خواهد بود.
اقتصام*2025 ** 2023