به گزارش گروه دانشگاه ایرنا، غلامرضا غفاری امروز دوشنبه در آیین رونمایی از سردیس زنده یاد سید محمد امین قانعی راد جامعه شناس فقید عنوان كرد: قانعی راد جامعه شناس ممتاز ایران است كه كمتر كسی به پای وی می رسد.
غفاری با بیان اینكه ، كمتر جامعه شناسی به اندازه زنده یاد قانعی راد برای اجتماع علمی وقت خود را صرف می كرد، افزود: وی تلاش جدی نسبت به ورود كارگزاران و نخبگان به عرصه اجتماع و جامعه شناسی داشت.
معاون فرهنگی وزیر علوم با تقسیم بندی حوزه جامعه شناسی به سه بخش اظهار داشت: برخی جامعه شناسان صرفا كار نظری كرده، برخی وارد حوزه سیاستی می شوند و عده ای وارد جامعه شناسی مردم مدار می شوند. دكتر قانعی راد با نگاه نقادانه و با بینش و بصیرت نظری و عالمانه در هر سه عرصه ورود یافت كه از وی آثاری ممتازی برجای مانده است.
غفاری ادامه داد: اگر در عرصه علوم اجتماعی شاهد رونق هستیم، بخشی از آن حاصل شاگردان خوب و ممتازی است كه از محضر ایشان علم آموخته اند و بخشی نیز به آثار علمی وی بازمی گردد.
وی با تاكید بر اینكه زنده یاد قانعی راد بینش و دانش نظری خود را به خدمت جامعه شناسی آورد، گفت: علوم اجتماعی امروز نیازمند چهره هایی جون قانعی راد است.
** نام قانعی راد شایسته ماندگاری است
سید حسین سراج زاده رئیس انجمن علمی جامعه شناسی در ادامه آیین رونمایی از سردیس مرحوم قانعی راد، گفت: توجه به بزرگان علم، فرهنگ و سیاست كه از محبوبیت در اجتماع علمی و مردمی برخوردار هستند از ضروریات بوده و مراسم امروز در همین راستا ارزیابی می شود.
سراج زاده گفت: زنده یاد قانعی راد شایستگی ماندگاری نام را داشت و نام وی همواره با آثار ماندگار خواهد بود.
وی افزود: مرحوم قانعی راد به دلیل فعالیت های جامعه شناسانه و دغدغه های جدی در عرصه جامعه شناسی به مثابه یك الگوی نقش برای جامعه شناسی بود. احاطه نظری و علمی خوبی داشت، استاد ممتاز و توانمند بود و همچنین به مسئولیت های اجتماعی علم اهمیت می داد.
رئیس انجمن علمی جامعه شناسی با بیان اینكه قانعی راد جامعه شناسی را با دغدغه های مبتنی بر تعهد اجتماعی برای اصلاح جامعه آغاز كرده بود، ادامه داد: وی كار علمی را خارج از چارچوب آكادمیك تعریف می كرد و در رشد و ارتقای جامعه شناسی ایران نقش موثری داشت.
سراج زاده اظهار داشت: وی اثرگذاری اجتماعی را با توجه به رویكرد سیاسی و مردمی تجزیه و تحلیل می كرد. ارتباط با نهادهای اجرایی و سیاستگذار، وارد كردن بصیرت، ارتباطات وسیع با جامعه مدنی و نهادهای سیاست گذار از دیگر ویژگی های مرحوم قانعی راد بود.
وی در ادامه بر فضائل شخصی مرحوم قانعی راد تاكید كرد و گفت: گفت وگو از ویژگی های بارز ایشان بود در حالی این روزها شاهد گفت وگوهای تلخ با زبان نامناسب هستیم. قانعی راد ادب و گفت وگو را فراموش نمی كرد.
سراج زاده با تاكید بر لزوم به كارگیری انجمن های علمی در مسائل شهری گفت: بر مبنای خیر جمعی باید به انجمن های علمی رجوع كرد چرا كه مسائل شهری بدون همكاری مردم قابل حل نیست و انجمن های علمی می توانند كانال ارتباط با حوزه عمومی باشند زیرا دانش و بینش علمیم را می توانند وارد تصمیم گیری ها كنند.
در مراسم رونمایی از سردیس زنده یاد قانعی راد، خیابان سهیل در شیراز جنوبی ملاصدرا نیز به نام این جامعه شناس فقید نامگذاری شد.
**9283**1601**
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۸
تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: زنده یاد قانعی راد ممتازترین فرد عرصه دانشگاهی و جامعه شناسی كشور به شمار می رود ، او علاوه بر داشتن یك زندگی حرفه ای، بیشتر از هرچیز دغدغه مسائل اجتماعی را داشت.