تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز در گزارشی كه در آستانه هفدهمین دوره جام ملت های آسیا منتشر كرده، از سه تیم ملی ایران، ژاپن و كره جنوبی به عنوان نامزدهای اصلی قهرمانی در بزرگترین تورنمنت فوتبالی قاره كهن یاد كرده است.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز روز دوشنبه در گزارشی نوشت: هفدهمین دوره رقابت های جام ملت های آسیا، بزرگ ترین دوره برگزاری این تورنمنت در تاریخ 62 ساله آن خواهد بود اما حتی با افزایش تعداد تیم های شركت كننده به 24 تیم، سخت است بتوان تیم های دیگری را به جز ایران، ژاپن و كره جنوبی در جمع نامزدهای فتح عنوان قهرمانی قرار داد.
استرالیا و عربستان سعودی امیدوارند تا به مثلث نامزدهای قهرمانی جام ملت ها ملحق شوند؛ در واقع عربستان سعودی یكی از تیم هایی محسوب می شود كه در دوره هایی متناوب موفق به فتح عنوان قهرمانی شده است و در سوی مقابل ساكروس ها در پی دفاع از عنوانی هستند كه چهار سال پیش در خاك خود، موفق به فتح آن شدند.
قهرمانی استرالیایی ها در پایان تورنمنتی بی اندازه موفق و در برابر دیدگان بی شمار چشم مشتاق به وقوع پیوست و وظیفه امارات متحده عربی را به عنوان میزبان این دوره از رقابت ها، به ماموریتی دشوار تبدیل كرده است.
اماراتی ها كه برای دومین بار پس از سال 1996 یعنی زمانی كه به فینال این بازی ها راه یافتند، میزبانی این رقابت ها را بر عهده گرفته اند؛ آنها با تجربه برگزاری جام باشگاه های جهان كه به تازگی با قهرمانی مجدد رئال مادرید به پایان رسید، شور و اشتیاق خود را به فوتبال نشان دادند؛ اشتیاقی كه به طور مشخص با موفقیت تیم های داخلی چه در عرصه ملی و چه در حوزه باشگاهی دوچندان خواهد شد.
در واقع، راهیابی العین به فینال جام باشگاه های جهان و تقابل با رئال مادرید، جمعیت مشتاق زیادی را به ورزشگاه های ابوظبی كشاند و تیم ملی این كشور را كه تحت هدایت «آلبرتو زاكرونی» ایتالیایی دستاوردهای چندان چشمگیری را به دست نیاورده است، با روحیه ای مضاعف به استقبال معتبرترین تورنمنت قاره كهن خواهد فرستاد.
علاوه بر این، اگر بگوییم كه كاروان كهكشانی ها، ستاره های بیشتری را نسبت به جام ملت های آسیا به امارات متحده عربی كشانده است، دور از انصاف نیست.
البته این به معنای فقدان استعدادهای ناب فوتبالی در معتبرترین رقابت ملی قاره آسیا نیست؛ رقابتی كه در پرجمعیت ترین قاره جهان برگزار شده و معادل رقابت های یورو و كوپا آمریكا است.
علاوه بر این، پرجمعیت ترین كشورهای جهان یعنی هند و چین در این دوره حضور دارند اما انتظار نمی رود هیچكدام از آنها خود را به مراحل پایانی این رقابت ها برسانند.
در واقع، در صورتی كه تعداد تیم ها از 16 به 24 تیم افزایش پیدا نمی كرد، هندی ها هیچ گاه فرصت حضور در این رویداد بزرگ آسیایی را پیدا نمی كردند؛ این در حالی است كه چینی ها تحت هدایت «مارچلو لیپی» سرمربی كهنه كار ایتالیایی كاملا دچار ركود شده اند.
در قاره ای به وسعت آسیا، كمتر می توان رویدادی ورزشی را بدون پیش زمینه ای تنیده با تنش سیاسی پیدا كرد و جام ملت های 2019 آسیا نیز از این قاعده مستثنی نیست.
عربستان سعودی كه آخرین و سومین عنوان قهرمانی خود را همزمان با آخرین میزبانی امارات متحده عربی فتح كرد، در ژوئن 2017 و با وارد آوردن اتهامات تامین مالی تروریسم، روابط دیپلماتیك خود را با رقیب این دوره خود در گروه (E) یعنی قطر قطع كرد؛ اتهاماتی كه البته از سوی دوحه تكذیب شده است.
بدنبال عربستان، امارات متحده عربی نیز سال گذشته روابط اقتصادی و دیپلماتیك خود را با قطر قطع كرد اما میزبان جام جهانی 2022 با چشم پوشی از تمام موضوعات و حواشی پیرامون خود، امیدوار است تا تیم ملی این كشور با تزریق اندكی امید یا دست كم بدون آبروریزی، چهار سال باقی مانده تا بیست و دومین دوره جام جهانی را سپری كند.
علاوه بر این، كشورهایی از منطقه غرب آسیا، با دردسرها و تنش های بیشتر نیز نمایندگان خود را به این تورنمنت خواهند فرستاد؛ كشورهایی همچون سوریه، فلسطین، عراق و یمن كه امیدوارانه در انتظارند تا پس از سختی ها و مصائب فراوان سال های اخیر، كمی شادی را در بین ملت رنج دیده شان تقسیم كنند.
عراقی ها در جریان ماجراجویی كه برای آنها بیشتر به خیال می نمود، در سال 2007 چنین كاری را برای مردم شان انجام دادند و حالا پس از 11 سال، شیرهای بین النهرین باید در گروه (D) با رقیب دیرینه و همسایه دیوار به دیوار خود یعنی ایران پیكار كنند.
ایران هم كه مشابه سال های گذشته همچنان با مشكلات آماده سازی پیش از این تورنمنت دست و پنجه نرم می كند، همواره قدرتی غیر قابل اغماض در آسیا محسوب می شده است؛ قدرتی كه با توجه به تجاوز سال های انتظارشان برای فتح جام ملت ها از 40 سال و ولع سیری ناپذیر حاكم بر جو این تیم، در این دوره به هیچ عنوان نباید دست كم گرفته شوند.
شاگردان «كارلوس كی روش» در آخرین حضور خود در این رقابت ها در مرحله یك چهارم و در جریان یك بازی هیجان انگیز و دراماتیك در كانبرا (پایتخت استرالیا)، در ضربات پنالتی بازی را به عراق واگذار كرده و از گردونه رقابت ها كنار رفتند.
در صورتی كه جدال روز 16 ژانویه (26 دی ماه سال جاری) این دو تیم در دبی، حتی كمی شبیه به نبرد دراماتیك سال 2007 آنها باشد و چند پیكار با روایتی مشابه در جریان این تورنمنت رقم بخورد؛ آنگاه هوادارانی كه خود را به امارات متحده عربی می رسانند؛ به ضیافتی بی نظیر دعوت می شوند...
ورزشی**3991**9129