ابوالفضل مكرمي فر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين سازه كه در بررسيهاي اوليه پوسته گنبدي شكلي از يك خانه، آب انبار يا حوض انبار است در جريان حفاري شبكه فاضلاب در منطقه ثامن شهرداري مشهد نمايان شد.
وي به بازديدهاي اوليه كارشناسان و يگان حفاظت ميراث فرهنگي از اين سازه اشاره و بيان كرد: بررسيهاي دقيق تر سازه مدفون با نقشه برداري و مستندسازي به صورت دقيق و علمي امروز انجام مي شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي به طاق و سقف قوسي شكل اين بنا اشاره و بيان كرد: ارائه هرگونه اطلاعات بيشتر در مورد آن نيازمند بررسي دقيقتر و مستندات است.
وي ادامه داد: هم اكنون اجراي پروژه فاضلاب در اين محدوده متوقف شده و هماهنگي براي انجام نقشه برداري كارشناسي صورت گرفته است.
هزار و 500 اثر تاريخي خراسان رضوي در فهرست آثار ملي ثبت رسيده است. كهنترين دست افزارهاي مكشوفه در اين استان متعلق به 800 هزار سال پيش است. قدمت اغلب محوطه ها در خراسان رضوي نيز از حدود شش هزار سال پيش آغاز مي شود و تا دوران اسلامي را دربرمي گيرد.
7496/1858
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹
مشهد- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي گفت: هويت تاريخي سازه اي كه ديروز دهم دي در منطقه ثامن مشهد كشف شد از سوي كارشناسان در حال بررسي است.