به گزارش ايرنا، بهروز اكرمي شامگاه سه شنبه در نشست با رييس سازمان امور اجتماعي كشور اظهار داشت: در استان هرمزگان وجود بافت فرسوده و حاشيه نشيني حتي در جزاير قشم و كيش پررنگ است .
وي افزود: دفترهاي تسهيل گري به منظور ساماندهي محله هاي آسيب پذير و حاشيه اي در استان راه اندازي شدند كه تاكنون فعاليت خوبي را در اين خصوص انجام داده اند.
اكرمي بيان داشت: طي يك دوره اعتبارهاي خوبي توسط سازمان امور اجتماعي كشور در حوزه تسهيل گري تخصيص داده شده كه اميدوارم اين روند به منظور مقابله با آسيب هاي اجتماعي در هرمزگان ادامه يابد.
وي با اشاره به ظرفيت هاي ويژه هرمزگان و بيان اينكه نقاط قوت اين استان بر نقاط ضعف آن برتري دارد، گفت: اقدامات خوب و مناسبي در حوزه سواحل استان آغاز شده كه ادامه و استمرار آن نيازمند توجه ويژه است.
اكرمي خاطرنشان كرد: در اين استان مردم از هر قوم، با آداب و رسوم مختلف زندگي مي كنند كه اين ويژگي هرمزگان را تبديل به ايران كوچك كرده است.
مساله ساماندهي بافت فرسوده در هرمزگان به ويژه در شهر بندرعباس يكي از مهمترين مباحت استان هرمزگان است .
به گفته مسوولان يكي از مهم ترين مشكلات در اين سكونتگاه ها، گسل هايي است كه در اين مناطق وجود دارد و ممكن است با زلزله هاي ساده براي خانه هاي اين مناطق مشكلاتي ايجاد شود.
سال گذشته دراجراي برنامه جامع اقدام مشترك بازآفريني محلات، بافت هاي فرسوده و سكونت گاه هاي غير رسمي ، بندرعباس به عنوان پايلوت اين طرح از سوي وزارت راه و شهرسازي انتخاب شد.
در اطلاعات منتشره اداره كل راه و شهرسازي هرمزگان در زمينه اطلاعات بافت هاي ناكارآمد شهري اين استان آمده است: هم اكنون نزديك به 366 هزار نفر از جمعيت شش شهر اين استان در بافت هاي فرسوده ، سكونت گاه هاي غير رسمي و محدوده هاي تاريخي ساكن هستند.
دراين اطلاعات (اداره كل راه و شهرسازي هرمزگان) از بندرعباس، ميناب، رودان، حاجي آباد، بندرلنگه، بندركنگ، بندرخمير و قشم به ترتيب به عنوان شهرستانهايي نام برده شده كه داراي بيشترين سكونت گاه هاي غير رسمي و بافت هاي فرسوده هستند.
استان هرمزگان داراي 2 هزار و 391 هكتار بافت فرسوده شهري است كه شهر بندرعباس از اين نظر بيشترين سهم را دارد و سكونتگاه هاي غير رسمي آن 43 درصد است.
وسعت بافت هاي فرسوده شهري كشور حدود 140 هزار هكتار اعلام شده كه قرار است در اجراي برنامه جامع اقدام مشترك بازآفريني محله ها 100 هزار واحد مسكوني در سطح 66 هزار هكتار از آنها در برنامه ششم توسعه بازسازي شود كه تحقق آن 123 هزارميليارد تومان يعني سالانه 5 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري نياز دارد.
اجراي طرح بازآفريني شهري در هرمزگان به منظور نوسازي و بازسازي بافت هاي فرسوده از سال گذشته بنا به دستور رئيس جمهوري و وزير راه و شهرسازي از شهر بندرعباس و محله چاهستاني ها آغاز شده است.
7198/6048
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۲
بندرعباس- ايرنا- معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري هرمزگان تاكيد كرد: با توجه به آسيب پذير بودن بافت هاي فرسوده و حاشيه نشين، نيازمند توجه ويژه ملي و استاني براي رفع اين معضل هستيم.