به گزارش ايرنا، شركت كنندگان در اين ميزگرد با اشاره به اهميت نقش كتاب و كتابخواني در ارتقاي سطح فرهنگ عمومي مردم و نسل جوان ، همكاري تمام نهادهاي تبليغي، آموزشي و رسانه هاي گروهي را خواستار شدند.
همچنين بر تبيين اهميت موضوع در جلسات آموزش خانواده در مدارس، برگزاري نشست هاي كتابخوان، معرفي و تشويق فعالان اين عرصه، برگزاري جلسه با حضور مولفان منطقه و گسترش فرهنگ مطالعه از طريق فعاليت هاي تبليغاتي در شهر تاكيد شد.
** فقط 12 درصد مهريزي ها عضو كتابخانه هستند
رئيس اداره كتابخانه هاي عمومي مهريز گفت: هم اكنون 12 كتابخانه عمومي با 148 هزار جلد كتاب در اين شهر فعاليت دارد كه زير بناي آنها چهار هزار و 662 متر و 6 هزار و 500 نفر عضو فعال زير پوشش هستند.
سعيد قريشي افزود: بر اساس آمار موجود، تنها 12 درصد مردم مهريز عضو كتابخانه هاي عمومي منطقه هستند كه در مجموع به رغم فعاليت هاي خوبي كه براي فرهنگ سازي مطالعه انجام شده هنوز مناسب نيست.
وي خاطر نشان كرد: روزانه به طور متوسط توسط كتابخانه هاي زير پوشش 160 جلد كتاب به امانت در اختيار اعضا و علاقه مندان قرار مي گيرد كه در بين كتابخانه هاي استان در رتبه ششم قرار داريم.
اين مسئول با اشاره به اينكه 22 كتابدار همكاري دارند افزود: امانت كتاب توسط شهروندان در مجموع مناسب نيست و قطعا بايد براي ارتقاي آن فعاليت هاي فرهنگي و تبليغي بيشتري انجام شود.
قريشي به فعاليت هاي اين اداره شامل برگزاري نشست هاي كتابخوان، معرفي كتاب، فعاليت هاي رسانه اي، تكميل و تجهيز فضاهاي موجود، راه اندازي بخش كودك و نوجوان، جلسه هاي هم انديشي با مسئولان و افراد موثر فرهنگي و جشن كتاب اشاره كرد.
رئيس اداره كتابخانه هاي عمومي مهريز به اهميت شروع فرهنگ مطالعه با همكاري معلمان در مدارس، در بين اولياي دنش آموزان و خانواده ها، عضويت روحانيون و فرهنگيان و همكاري دستگاه هاي اجرايي تاكيد كرد.
قريشي با اشاره به اينكه مهريز از لحاظ امكانات و فضاي مطالعه در بين تمام شهرستان ها در مكان سوم بعد از يزد و اردكان قرار دارد از تمام فرهنگيان، خانواده ها، دانش آموزان و افراد موثر و الگوساز براي استفاده بيشتر از فضاهاي موجود همكاري خواستار شد.
*ايجاد فضاي مطالعه در پارك ها ضروري است
شهردار سابق و عضو كنوني شوراي اسلامي شهر مهريز گفت: براي گسترش فرهنگ مطالعه راه هاي زيادي وجود دارد كه از جمله آنها كه مورد حمايت اين شوراست، ايجاد فضاهاي مناسب در بوستان ها و پارك ها براي كتابخواني است.
عليرضا ابويي افزود: استفاده از خيران براي خريد و اهداي كتاب مورد نياز و به روز بودن كتابخانه ها، ايجاد ايستگاه مطالعه در توقفگاه اتوبوس هاي درون شهري، معرفي خيراني كه در ساخت كتابخانه همكاري دارند و فعاليت هاي فرهنگي و رسانه اي بسيار نياز است.
وي خاطر نشان كرد: منابع مطالعاتي كه مورد نياز دانشجويان و دانش آموزان است از ديگر موارد مهمي است كه اگر در كتابخانه ها پيش بيني شود قطعا موجب انگيزه براي جذب افراد است.
**فضاي كتابخانه كانون پرورش فكري محدود است
رئيس كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان مهريز گفت: فضاي كتابخانه اين مجموعه در شهر نسبت به تعداد دانش آموزان و جمعيت منطقه محدود است كه خود عاملي در كندي جذب افراد شده است .
رضوان مهرعلي افزود: هم اكنون 14 هزار و 750 جلد كتاب در اين كانون مخصوص كودكان و نوجوانان وجود دارد كه سالانه در اختيار اعضا و علاقه مندان گذاشته مي شود.
وي افزود: 2 هزار و 200 نفر عضو اين كانون هستند كه از اين تعداد فقط 200 نفرشان فعال و بقيه فقط در برخي از ايام سال به خصوص فصل تابستان بيشتر از منابع موجود و ساير فعاليت هاي فرهنگي و هنري استفاده مي كنند.
اين مسئول اظهار داشت: براي گسترش فرهنگ مطالعه، خانواده ها نقش اصلي را دارند و همچنين در مدارس بايد فعاليت هاي بيشتري توسط معلمان در خصوص فرهنگ مطالعه انجام شود.
مهرعلي به اهميت استفاده از كتاب هاي جديد و به روز بودن، توجه به نياز مخاطبان و گروه مراجعه كننده و همكاري بيشتر و بهتر بين ادارات و نهادهاي فرهنگي و آموزشي را براي گسترش فرهنگ مطالعه ضروري ذكر كرد.
**رسانه ها براي فرهنگ سازي مطالعه همكاري كنند
كارشناس امور كتابداري و كتابخانه گفت: براي هر امري به خصوص فعاليت هاي فرهنگي و ادبي به فرهنگ سازي و ايجاد انگيزه نياز است و در اين راه مهم قطعا رسانه هاي گروهي و نهادهاي فرهنگي و آموزشي نقش آفرين هستند.
ايمان مطهري نيا افزود: تاكنون در اين شهرستان كه از حيث تعداد كتابخانه، كتابدار، كتاب و اعضا در بين مناطق ديگر، جايگاه خوبي دارد ولي هنوز مي توان بخاطر اهميت موضوع با همكاري ساير مردم و دستگاه ها بيشتر اقدام كرد.
وي خاطر نشان كرد: تهيه گزارش، معرفي كتاب در جرايد، نخبگان، مولفان، كتابخوانان موفق و فعال و از اينگونه فعاليت هاي فرهنگي نقش موثري در گسترش فرهنگ مطالعه در منطقه دارد.
اين كارشناس همچنين به فعاليت هاي خوب انجام شده از قبيل برگزاري نشست هاي كتابخوان به صورت عمومي و تخصصي، ايجاد فضاهاي مناسب، برگزاري مسابقات و جشن ها و معرفي كتاب در مكان هاي مختلف اشاره و بر تداوم آنها تاكيد كرد.
**ترويج فرهنگ مطالعه به همكاري و عزم جدي نياز دارد
كارشناس امور فرهنگي فرمانداري مهريز گفت: از برنامه هاي مهم و مورد تاكيد دولت، گسترش فرهنگ كتاب و كتابخواني است و در اين راه در مهريز كارهاي خوبي با همكاري بخش هاي مختلف انجام گرفته است.
زهراالسادات حسيني منش افزود: بخاطر اهميت مطالعه كه موجب ارتقاي سطح فرهنگ عمومي مردم و خانواده ها مي شود قطعا بايد همكاري بين رسانه هاي گروهي و مراكز فرهنگي و آموزشي بيشتر شود.
وي به اهميت معرفي كتاب هاي جديد، تشويق والدين به مطالعه، رونمايي از كتاب مولفان شهرستان و حضور آنها براي سخنراني و برپايي نمايشگاه هاي كتاب را مورد تاكيد قرار داد.
**فرهنگ مطالعه از خانواده ها شروع شود
رئيس شوراي هماهنگي روابط عمومي ها و كارشناس فرهنگي گفت: براي ترويج فرهنگ مطالعه اولين گام اين است كه خود خانواده ها در منزل نسبت به كتابخواني توجه خاص قائل شوند تا اين امر مهم در بين فرزندان و نسل جديد نهادينه گردد.
عباس حكايتي افزود: وقتي خود والدين زماني را براي مطالعه اختصاص نمي دهند قطعا نمي توان انتظار داشت تا ديگران و به خصوص فرزندان به اين موضوع مهم عنايت داشته باشند.
وي، برگزاري نشست هاي كتابخوان، ايجاد فضاهاي مناسب مطالعه در مكان هاي عمومي، فعاليت هاي فرهنگي و اطلاع رساني، معرفي كتاب و همكاري مدارس و فرهنگيان را براي تحقق اهداف در اين بخش ضروري ذكر كرد.
مركز شهرستان 55 هزار نفري مهريز در 30 كيلومتري جنوب شهر يزد قرار دارد.
ايرنا، تنها خبرگزاري رسمي جمهوري اسلامي ايران است كه بهعنوان ششمين خبرگزاري جهاني در 19 مرداد 1313 خورشيدي با عنوان « آژانس پارس» و باهدف توليد و بازتاب اخبار و رويدادهاي مهم ايران، منطقه و جهان شكل گرفت.يجا
اين رسانه ملي در هشتم دي 1360 با تصويب مجلس شوراي اسلامي به خبرگزاري جمهوري اسلامي تغيير نام داد و هماكنون 84 سال از فعاليت آن ميگذرد و قديميترين خبرگزاري ايران است.
ايرنا داراي شبكهاي گسترده از دفاتر و خبرنگاران در داخل و خارج از كشور است بهگونهاي كه علاوه بر 54 دفتر در مراكز استانها و شهرهاي مهم، شبكه گسترده از خبرنگاران محلي در نقاط مختلف دارد.
ايرنا همچنين در حال حاضر با بهرهگيري از 22 دفتر خارجي، تحولات و رويدادهاي جهان را از نزديك پوشش ميدهد و علاوه بر آن، اخبار تحولات ايران را علاوه بر فارسي به 8 زبان زنده و مهم دنيا در اختيار مخاطبان ميگذارد.
ايرنا همچنين صاحبامتيازي روزنامههاي ايران، ايران ورزشي، روزنامه عربي زبان الوفاق، انگليسيزبان ايران ديلي و روزنامه ويژه نابينايان - «ايران سپيد»- را در اختيار دارد و دانشكده خبر بهعنوان يكي از مهمترين مراكز تربيت خبرنگاران و متصديان حوزه اطلاعرساني كشور نيز وابسته به آن است.
7536/ 6197
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۱
يزد - ايرنا - ميزگرد «بررسي وضعيت كتابخواني در مهريز » با حضور جمعي از مسئولان و كارشناسان اين بخش در اين شهر برگزار و بر اهميت فرهنگ سازي از طريق خانواده ها و همچنين معلمان در مدارس تاكيد شد.