تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۶

تهران - ایرنا - هفدهمین دوره جام ملت های آسیا از 15 دی ماه رسما با انجام دیدار افتتاحیه بین دو تیم امارات و بحرین آغاز می شود تا در نهایت یكی از 24 سرمربی حاضر در این رقابت ها جام قهرمانی را بالای سر ببرد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، در این دوره از مسابقات 24 تیم در 6 گروه 4 تیمی حضور دارند كه تیم های اول و دوم هر گروه به همراه 4 تیم از بهترین تیم های سوم؛ 16 تیم حاضر در مرحله یك هشتم نهایی را تشكیل می دهند.
نكته جالب توجه در این دوره از رقابتها حضور مربیان با ملیت های مختلف از اقصی نقاط دنیا روی نیمكت تیم های قاره كهن است.
تركمنستان، ژاپن، كره شمالی، استرالیا و فلسطین تنها تیم های هستند كه از سرمربی وطنی و بومی بهره می برند و هدایت 19 تیم دیگر حاضر در این رقابت ها بر عهده سرمربیان خارجی كه بیشتر آنان اروپایی اند، می باشد.
گزارش ذیل نگاهی دارد به مربیان تیم های شركت كننده در هفدهمین دوره جام ملت های آسیا در كشور امارات.

** ایران
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران را 8 سال است كه می شناسیم. «كارلوس كی روش» كه 2 بار ایران را به جام های جهانی 2014 و 2018 برد و با یوزهای ایرانی دومین حضور خود در جام ملت های آسیا را تجربه می كند. او مصمم است پس از ناكامی در دوره قبل این مسابقات، قهرمانی را برای مردم ایران به ارمغان بیاورد.
مرد پرتغالی كه سابقه هدایت تیم های ملی فوتبال پرتغال، آفریقای جنوبی و باشگاه های مطرح رئال مادرید اسپانیا و منچستریونایتد انگلیس (مربی) را دارد، با هدف پایان دادن به حسرت 43 سال دست نیافتن ایران به جام قهرمانی آسیا پا به این رقابت ها گذاشته است.

** یمن
نخستین حریف ایران در جام ملت های 2019 آسیا است كه فدراسیون فوتبال این كشور كمتر از 2 ماه پیش هدایت تیم ملی فوتبال خود را به «یان كوزیان» مربی اهل اسلواكی سپرد. او در تیم ملی فوتبال اسلواكی و باشگاه های لهستانی مربیگری كرده است.

** ویتنام
«هانگ سئو پارك» سرمربی اهل كره جنوبی است كه سكان دار هدایت تیم ملی ویتنام هم گروه ایران در این مسابقات است. این تیم و سرمربی 59 ساله و ناشناخته آنها در دومین دیدار خود باید مقابل یوزهای ایرانی به میدان بروند. سئو پارك همزمان هدایت تیم ملی و زیر 23 سال های ویتنام را بر عهده دارد.

** عراق
تیم هم گروه ایران در جام ملت ها و حریفی سخت كه سبب حذف یوزهای ایرانی از جام ملت های 2015 شد. در این دوره از رقابت ها «سركو كاتانچ» هدایت این تیم را بر عهده گرفته است. سرمربی 55 ساله و اسلوونیایی تیم ملی فوتبال عراق كه سابقه مربیگری در تیم های اسلوونی، مقدونیه و امارات را دارد، امیدوار است تا اتفاق جدیدی برای فوتبال عراق در جام ملت های آسیا رقم بزند.

** بحرین
«میروسلاو سوكوپ» سرمربی 53 ساله اهل اسلواكی كه در ابتدا سال 2014 هدایت تیم ملی یمن را بر عهده گرفت و به رغم كسب نتایج خوب در سال 2015 بركنار شد تا سرمربی دیگر كشور عربی یعنی بحرین برای رقابت های پیش رو شود.

** تركمنستان
«یازگولی هوجا ككدی اف» تجربه حضور بر روی نیمكت تیم ملی تركمنستان را به عنوان مربی بین سال ها 2010 تا 2014 در كارنامه دارد و در تیم باشگاهی آلتین آسیر نیز سرمربی بوده است.

** ژاپن
«هاجیمه موریاسو» 50 ساله مربی وطنی ساموریایی ها است كه از سال 2018 سكان هدایت این تیم را بر عهده گرفت. او سابقه مربیگری در تیم باشگاهی هیروشیما و زیر 23 سال های ژاپن را نیز در كارنامه دارد.

** ازبكستان
«هكتور كوپر» سرمربی 63 ساله و آرژانتینی تیم فوتبال ازبكستان در تیم های ملی مصر و گرجستان نیز مربیگری كرده است. كوپر در تیم های مختلف باشگاهی در اروپا نیز سكان هدایت تیم ها را در بر عهده داشته كه شاخص ترین آنها والنسیا و رئال بتیس اسپانیا و اینترمیلان و پارما در ایتالیا است.

** عمان
«پیم وربیك» سرمربی اهل كشور هلند در سال 2016 سرمربی تیم ملی فوتبال عمان شد. او كه سابقه سرمربیگری در تیم های ملی استرالیا و دستیار سرمربی با تیم های امارات و كره جنوبی را نیز تجربه كرده است برای موفقیت در جام ملت ها اهداف خاصی را در نظر گرفته تا شاید همانند جام جهانی 2010 كه با تیم استرالیا درخشید، این موفقیت را با تیم عمان در امارات تكرار كند.

** عربستان
«خوان آنتونیو پیتزی» سرمربی آرژانتین تیم ملی فوتبال عربستان است كه پس از حضور در باشگاه های آرژانتین، اسپانیا و شیلی سرمربیگری این تیم شد تا تجربه جدیدی را در قاره آسیا انجام دهد.

** قطر
«فلیكس سانچز» اسپانیایی كه پیش از این هدایت تیم زیر 23 سال قطر را بر عهده گرفته بود حدود یك سال و 4 ماه پیش به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال این كشور انتخاب شد.

** لبنان
«میودراك رادولویچ» سرمربی اهل مونتنگرو كه در تیم های باشگاهی كشورهای مونتنگرو، قزاقستان و ازبكستان مربیگری كرده است از 2 سال پیش سكان هدایت تیم ملی فوتبال لبنان را بر عهده دارد.

** كره شمالی
جوان ترین مربی جام ملت های آسیا 2019 قطعا «یونگ جون كیم» است كه با 35 سال سن در این رقابت ها حاضر شده است. او سابقه مربیگری ندارد ولی فدراسیون فوتبال این كشور به این جوان جویای نام اعتماد كرده است.

** فیلیپین
«اسون گوران اریكسون» سرمربی 70 ساله نام آشنا و مشهور سوئدی تیم ملی فوتبال فیلیپین است كه سابقه مربیگری در تیم ملی انگلستان، ساحل عاج، مكزیك و عراق و همچنین باشگاه های مطرحی چون بنفیكا، رم، سمپدوریا، لاتزیو و منچسترسیتی را بر عهده داشته است.

** قرقیزستان
«الكساندر كریستینین» سرمربی روسی تیم ملی فوتبال قرقیزستان كه از سال 2014 همزمان هدایت تیم باشگاهی دوردوی بیشكك و تیم ملی فوتبال این كشور را عهده دار است.

** كره جنوبی
«پائولو بنتو» پرتغالی در حالی كمتر از یك سال سرمربی تیم ملی فوتبال كره جنوبی است كه او پس از كسب نتایج مناسب با تیم اسپورتینگ در سپتامبر سال 2010 از سوی فدراسیون فوتبال پرتغال جایگزین كارلوس كی روش در تیم ملی فوتبال این كشور شد. بنتو در تیم های باشگاهی المپیاكوس یونان و باشگاه های چین نیز سابقه مربیگری دارد.

** چین
یكی از پرافتخارترین مربیان حاضر در جام ملت های آسیا 2019 «مارچلو لیپی» ایتالیایی است كه در تیم‌های زیادی از جمله اینترمیلان، یوونتوس و تیم ملی ایتالیا مربیگری كرده‌ است.
او با اینترمیلان نایب قهرمان جام حذفی ایتالیا و با یوونتوس همهٔ عناوین از جمله كالچو، جام باشگاه‌های اروپا، جام حذفی ایتالیا، سوپركاپ اروپا، سوپر كاپ ایتالیا را بدست آورد و با تیم ملی فوتبال ایتالیا نیز قهرمان جام جهانی 2006 در آلمان شد. لیپی همچنین در لیگ قهرمانان آسیا در سال 2013 تیم گوانگ‌ژو اورگراند چین را به مقام قهرمانی رساند.

** استرالیا
«گراهام آرنولد» سرمربی بومی تیم ملی فوتبال استرالیا است كه تیم های باشگاهی كشور استرالیا و ژاپن مربیگری كرده و از بعد از جام جهانی روسیه سكان هدایت زرد پوشان سرزمین كانگوروها را بر عهده دارد.

** اردن
«ویتال بور كلمنس» سرمربی تیم فوتبال اردن است كه از سال 2017 روی نیمكت این تیم عربی نشسته و بازیكنان این تیم امیدوارند با این مربی بلژیكی در جام ملت ها آسیا موفق ظاهر شوند.

** تایلند
یكی از بهترین سرمربی هایی كه به كشور تایلند رفته «میلووان رایه واچ» 64 صربستانی است كه سابقه مربیگری در تیم های غنا، قطر و الجزایر را در كارنامه دارد و در تیم الاهلی قطر نیز مربیگری كرده است.

** امارات متحده عربی
«آلبرتو زاكارونی» مربی با سابقه ایتالیایی سكان دار تیم میزبان جام ملت های آسیا 2019 است. این مربی با تجربه كه سابقه مربیگری در تیم ملی فوتبال ژاپن را نیز داشته در تیم های باشگاهی و مطرح ایتالیایی آ.ث میلان، اینترمیلان و یونتوس هم سرمربی بوده است.

** هند
وقتی «استیون كونستانتین» انگلیسی در سال 2015 سكان هدایت تیم ملی فوتبال هند را بر عهده گرفت، افراد خوشبین نیز انتظار موفقیت او را با تیم هند را نداشتند ولی كونستانتین كه سابقه مربیگری در تیم های رواندا، نپال، مالاوی و سودان را در كارنامه دارد با این تیم آسیایی شرقی تا امروز موفق بوده است.

** فلسطین
«نورالدین ولد علی» سرمربی وطنی تیم ملی فوتبال فلسطین است كه به رغم تجربه و سن كم خود، شاگردانش موفق شدند تیم ملی فوتبال ایران را در دیداری دوستانه با تساوی یك بر یك متوقف كنند.

** سوریه
«برند اشتانگه» آلمانی دیگر مربی كهنه كار و با سابقه حاضر در جام ملت های آسیا 2019 است كه از یك سال پیش هدایت تیم ملی فوتبال سوریه را بر عهده گرفت و او همراه با شاگردانش مصمم هستند تا كمی از غم خرابی های جنگ های فرسایشی كشور خود را با موفقیت در فوتبال آسیا به شادی تبدیل كنند.

**گروه بندی جام ملت های آسیا 2019:
گروه A: امارات، تایلند، هند، بحرین
گروه B: استرالیا، سوریه، فلسطین، اردن
گروه C: كره جنوبی، چین، قرقیزستان، فیلیپین
گروه D: ایران، عراق، ویتنام، یمن
گروه E: عربستان، قطر،لبنان، كره شمالی
گروه F: ژاپن، ازبكستان، عمان، تركمنستان
ورزشی**9029**1597