تهران- ايرنا- نخستين كارگاه تاريخ شفاهي ورزش ايران با هدف ارتقاء سواد تاريخ شفاهي پژوهشگران و محققان در حوزه ورزش، در روزهاي 18 و 19 دي ‌ماه جاري به ميزباني آكادمي ملي المپيك برگزار مي‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا؛ كميته ملي المپيك قصد دارد تا اين كارگاه آموزشي را در سه مرحله مقدماتي، متوسطه و پيشرفته برگزار كند كه مرحله مقدماتي آن هفته آينده برپا مي شود.
تدوين تاريخ ورزش در ايران با تكيه بر تاريخ شفاهي، تدوين تاريخ كميته المپيك و پارالمپيك، عبرت آموزي و تبديل دانش ضمني و پنهان جامعه ورزش به دانش آشكار جزو اهداف اصلي اين طرح به شمار مي رود.
همچنين روايت مستندسازي ابعاد پنهان و ناگفته تاريخ ورزش ايران، ارائه تصويري زنده از تاريخ ورزش ايران مبتني بر تجربه مستقيم و غيرمستقيم فرد مصاحبه شونده، فراهم كردن زمينه آزادسازي اطلاعات و تبادل تجربيات با ساير خاطرات و اسناد، گردآوري اسناد و مدارك و آثار مرتبط با طرح ها و بازتوليد فرهنگ پهلواني و اخلاقي ورزشي و تسهيم دانش ورزشي بين پيشكسوتان و نسل جوان در زمره اهداف فرعي اين دوره مي باشد.
«سيدرضا صالحي‌اميري» رئيس كميته ملي المپيك، «حبيب‌الله اسماعيلي» مدير موزه، كتابخانه و مركز اسناد امام خميني (ره)، «مرتضي نورايي» عضو هيأت علمي گروه تاريخ دانشگاه اصفهان، «غلامرضا عزيزي» رئيس پژوهشكده اسناد و «محسن كاظمي» پژوهشگر تاريخ شفاهي به عنوان استادان اين كارگاره هستند.
اهداف و ضرورت‌ها، آشنايي با مفاهيم تاريخ و تاريخ شفاهي، روش تحقيق در تاريخ شفاهي و مراحل اجرايي پروژه تاريخ شفاهي؛ موضوعات مورد بحث در اين كارگاه آموزشي 2 روزه است.
همچنين به شركت‌كنندگان در اين كارگاه آموزشي گواهي‌نامه معتبر اعطاء مي‌شود.
تاريخ شفاهي يكي از شيوه هاي پژوهش در ساختار معرفت تاريخ است كه به شرح و شناسايي وقايع، رويداد و حوادث تاريخي بر اساس ديدگاه ها، شنيده ها و عملكرد شاهدان و ناظران و فعالان آن ماجرا به صورت گفت وگويي فعال و هدفمند براي بازنمايي و بازسازي موضوع خاص دنبال مي كند.
راه اندازي طرح تاريخ شفاهي ورزش ايران به عنوان بخش مغفول مانده، يكي از برنامه هاي راهبردي كميته المپيك است.
ورزشي**9250**1597