تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۰

تهران - ايرنا - حمله يك مرد 50 ساله آلماني با استفاده از خودرو به جمعيت خارجي ها، در حالي نژادپرستي در آلمان را تكرار كرد كه قدرت گرفتن احزاب دست راستي بيگانه ستيز، آينده سياسي «آنگلا مركل» صدراعظم آلمان را با ترديد مواجه كرده است.

به گزارش ايرنا، آلمان در تازه ترين حمله نژادپرستانه در اين كشور سه شنبه شب شاهد حمله ديگري بود كه چهار زخمي بر جاي گذاشت.
مقامات پليس آلمان اعلام كردند فردي را كه در شهر برتروپ در شمال غربي اين كشور با خودرو به جمعيت حاضر حمله كرده بود، دستگير كرده است.
پليس اين حمله را عمدي ارزيابي كرده است . به گفته مقامات پليس فرد مهاجم حين دستگيري اظهارات نژاد پرستانه را مطرح كرده و جمعيتي كه هدف اين حمله قرار گرفته بودند، مهاجران سوري و افغان بوده اند.

**بيگانه ستيزي و نژادپرستي در آلمان
تارنماي «اينترنيشنز» در گزارش مبسوطي به تشريح بيگانه ستيزي و نژادپرستي در آلمان پرداخته و نوشت: آلمان به دليل گذشته فاشيستي خود با اين نوع از تبعيض در جامعه اين كشور مواجه است و اين مساله توجه بسياري از رسانه هاي بين المللي راجلب كرده است.
يكي از بيرحمانه ترين اشكال نژادپرستي در آلمان كه به بروز جرائم ناشي از تنفر نژادي منجر مي شود با حملات خشونت باري كه گاه و بيگاه در اين كشور رخ مي دهد، همراه است.
اين حملات را اغلب گروه هاي تند راست افراطي عليه افرادي انجام مي دهند كه «خارجي» به نظر مي رسند و شامل پناهجويان، مهاجران، مسلمانان، آفريقايي يا آسيايي تبارها مي شود.
بين دهه هاي 1980 و 1990 ميلادي، نژادپرستي در آلمان به اوج خود رسيد. حمله با آتش زدن خانه هاي مسكوني عمدتا منازل پناهجويان را هدف قرار مي داد كه به قتل تعدادي از اتباع خارجي در اين كشور منجر شد.
از آن زمان به بعد موارد بيشتري از نژادپرستي خشونت بار توسط تندروهاي راست افراطي رخ داده است. واكنش افكار عمومي عمدا با شوك و احساس ناراحتي بوده كه اين امر به طرح مباحثي درباره بيگانه ستيزي و نژادپرستي در آلمان منجر شده است.
با وجود اين كه شهروندان عادي آلمان حسن نيت خود را در اين زمينه نشان داده اند، نژادپرستي در آلمان همچنان زنده است.
در مناطق فقيرنشين آلمان و به ويژه با توجه به رقم بالاي بيكاري، آزار و اذيت افرادي كه خارجي قلمداد مي شوند، راحت تر است. اين اتفاقات عمدتا در مناطقي رخ مي دهد كه برخي از نونازي ها در معدودي از پارلمان هاي منطقه اي انتخاب شده اند.
بر اساس برآورد اداره امنيت داخلي آلمان، تقريبا 25 هزار تندروي راست افراطي در اين كشور زندگي مي كنند. آنها اغلب تلاش مي كنند نوجوانان وجوانان را جذب كنند.
بر اساس گزارش اينترنيشنز، نژادپرستي در آلمان مورد حمايت دو تا سه درصد جمعيت اين كشور است.

** تبعيض مذهبي
يهودستيزي و اسلام هراسي محور تبليغات نژادپرستي در آلمان را تشكيل مي دهد. موضوع يهودستيزي با توجه به سابقه هولوكاست در آلمان كه عمدتا با توهين هاي لفظي و خرابكاري در كنيست هاي و آرامگاه هاي يهوديان بروز مي كند، موضوعي بسيار جدي در اين كشور است. آلمان بر اساس گزارش پايگاه اينترنيشنز حدود 100 هزار يهودي دارد كه به دليل اقدامات راست گرايان افراطي، كنيست ها و كساني كه از آنها بازديد مي كنند همواره بايد تحت نظر باشند. بر اساس قوانين آلمان از اين اماكن حفاظت و از يهوديان حمايت مي شود.
اما اسلام هراسي با وجود اين حقيقت در آلمان رواج دارد كه بعد از حملات تروريستي 11 سپتامبر اين كشور شاهد حمله تروريستي مهمي نبوده است. با اين حال مسلمانان در آلمان بعد از حمله 11 سپتامبر تحت نظر شديد قرار دارند.
بسياري در آلمان، اسلام را با بنيادگرايي و خشونت تحت انگيزه هاي مذهبي در ارتباط مي دانند و تلاش هاي انجمن هاي اسلامي در اين كشور براي ايجاد مساجد در برخي از شهرهاي آلمان گاه از سوي برخي از ساكنان محلي با مقاومت مواجه شده است.
در شهر «كلن» آلمان پوپوليست هاي دست راستي طرح هايي را براي استفاده از موضوع افراط گرايي راست افراطي و البته با كاستن از شدت آن و تلاش براي بحث در اين زمينه در چارچوب عملي كرده اند.

**وضعيت خارجي ها در آلمان
تارنماي اينترنيشنز در تشريح وضعيت اتباع خارجي در آلمان نوشت: به طور كلي تبعيض نژادي و مذهبي از نظر فيزيكي چندان خارجي ها را در معرض خطر قرار نمي دهد. همكاران و همسايگان آلماني يك تبعه خارجي به طور معمول رفتار مودبانه اي با او دارند.
البته نبايد فراموش كرد كه تا اندازه اي رفتار سرد موضوعي متعارف در تعامل آلماني ها به ويژه با ديگراني است كه شناخت خوبي از آنها ندارند. اما ابراز احساسات پوپوليست هاي راست گرا و نژادپرستي كلامي از جمله استفاده از طعنه يا برخي شوخي ها امري غيرعادي نيست و يا حتي ممكن است خارجي ها در برخي از اماكن مانند باشگاه ها مورد آزار واذيت لفظي قرار بگيرند.

**مركل خواستار مبارزه با گرايشات نژادپرستانه است
تارنماي سي ان ان درباره تعداد حملات انجام شده به پناهجويان و مهاجران نوشت: فقط در سال2016 ، بيش از 420 حمله فيزيكي به پناهجويان و پناهندگان انجام شد. در اين سال همچنين تقريبا 750 اقدام آتش زدن و تخريب امواال رخ داد. وزارت كشور آلمان گزارش داده كه در حملات اين سال 560 پناهجو و پناهنده زخمي شدند كه 43 كودك در ميان آنها ديده مي شد.
«آنگلا مركل» صدر اعظم آلمان كه به دليل سياست به اصطلاح درهاي بازش فشار هجوم پناهجويان را شاهد بوده است و از اين رو در افزايش خشونت و نژادپرستي به ويژه عليه مسلمانان مقصر شناخته مي شود از كشورهاي اتحاديه اروپا خواسته با گرايشات نژادپرستانه مقابله كنند و رويكرد مشتركي را براي مقابله با چالش هاي ناشي از هجوم مهاجران بكار بندند.
مركل همچنين درباره تحمل نژادپرستي هشدار داده است. وي مي گويد «احساس تنفر» وحملات عليه خارجي ها جايي در آلمان ندارد.
پيشتر حملات به اتباع سوري و عراقي در آلمان به بروز اعتراضاتي خياباني در اين كشورمنجر شده است. منتقدان، هشدار مي دهند كه مقامات سالها در جدي گرفتن تهديد راست افراطي ناموفق عمل كرده اند.
مركل با اعمال سختگيري بيشتري در سياست هاي مهاجرتي اش در چند وقت گذشته اعلام كرده كه قصد دارد براي يك دوره ديگر درانتخابات شركت كند اما تحليلگران سياسي مي گويند سياست جنجال برانگيز مهاجرتي او زمينه را براي قدرت گرفتن حزب دست راستي آلترناتيو براي آلمان كه به قوي ترين حزب اپوزيسيون در انتخابات سراسري سال 2017 تبديل شد، فراهم كرده است.
بر اساس گزارش وال استريت ژورنال به طور كلي ديدگاه هاي بيگانه ستيزانه در آلمان افزايش يافته به طور كه 36 درثد مي گويند خارجي ها بر اين كشور چيره شده اند. بر اساس نظرسنجي ماه نوامبر دانشگاه لايپزينگ آلمان از 2 هزار و 416 آلماني، 24 درصد مخالفت خود را با خارجي ها بيان كرده اند كه اين رقم نسبت به آمار 20 درصد سال 2016 افزايش يافته است.
اروپام**9158 ** 1546