تهران- ایرنا- مدیركل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: هرچند همواره توصیه به مصرف شیرهای كم چرب می شود اما اخیرا برخی مقالات و مستندات معتبر بین المللی نشان داده اند كه ویژگی های تغذیه ای شیرهای پرچرب بهتر است و مزیت های خاص خود را دارند.

وحید مفید روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شیرهای كم چرب به دلیل داشتن پروتئین، فسفر و ویتامین D به شیرهای پرچرب ترجیح داده شده اند اما در یك بررسی جامع در جمعیت آماری مطلوب نشان داده شده كه مصرف شیرهای پرچرب نه تنها مخاطره و ضرری برای سلامت بدن ندارد بلكه موجب افزایش كلسترول خوب (HDL) نیز در بدن می شود.
وی اضافه كرد: اكنون توصیه به مصرف لبنیات پرچرب می شود اما این به آن معنا نیست كه محصولات خیلی پرچرب مانند ماست خامه ای با هفت درصد چربی مصرف شود.
وی ادامه داد: منظور از مصرف شیرپرچرب، شیر كامل گاو با 3.2 درصد چربی و در مجموع لبنیاتی است كه میزان چربی آنها معادل چربی كامل گاو باشد، البته شیر كامل گاو در اروپا، 4 تا 4.2 درصد چربی دارد.
مدیركل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تاكید كرد: لبنیات با چربی 3.2 درصد خطری برای سلامت ندارد.
مفید تصریح كرد: زمانی میزان تولید شیرهای كم چرب از میزان مجموع كل شیرها، 20 تا 30 درصد بود اما با تبلیغات و توصیه های وزارت بهداشت نسبت میزان تولید لبنیات كم چرب در كارخانه ها 30 تا 40 درصد افزوده شد و میزان تولید لبنیات پرچرب 60 تا 70 درصد كل بازار لبنیات است.
اجتمام *9185 * 3063