تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸

ساری- ایرنا- یك فوق تخصص گوارش و كبد با اعلام این كه برای كبد چرب هنوز راه درمان خاصی یافت نشده است، گفت: ادعای برخی در باره درمان این بیماری از طریق طب سنتی و یا داروهایی كه در شبكه های تلویزیونی فارسی زبان ادعا می شود، صحت ندارد و فاقد ریشه علمی است و تاكنون تجربه نشده است.

دكتر پیمان گوران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ساری افزود: داروهایی با عناوین تجاری و یا سنتی به عنوان داروهای درمان كبد چرب عرضه می شود كه پزشكان متخصصان آنها را تایید نمی كنند و به بیماران توصیه می كنند كه از آنها مصرف نكنند .
وی ادامه داد: متاسفانه برخی با عنوان درمان كبد چرب از طریق طب سنتی وارد عمل شده اند كه پزشكی روز هم درمان مختص به این بیماری پیدا نكرده است و درمان هایی كه صورت می گیرد برای كاستن از خطر ابتلا به بیماری های دوم همچون دیابت و یا فشار خون است .
این فوق تخصص كبد توضیح داد: كبد چرب زمینه ساز یكسری بیماری های غیر واگیر همچون دیابت و فشار خون می شود و آنچه كه در باره درمان كبد چرب ادعا می شود در واقع كنترل آن است تا بیماری های وابسته ایجاد نشود.
وی تنها راه درمان كبد چرب را رعایت خورد و خوراك و تعدیل رژیم غذایی توسط خود بیمار دانست و گفت: كاهش وزن و كم كردن غذاهای پركالری بهترین راه درمانی است كه از نظر علمی و پزشكی هم تجربه شده و هم مورد تایید است و مهم تر از همه این كه عوارض بعدی ندارد.
فوق تخصص گوارش اظهار داشت: برخی از بیماران دچار كبد چرب به هوای این كه زودتر و سریع تر بیماریشان را درمان كنند، به تبلیغات نادرست فضای مجازی، رسانه ای و اطلاعات بی پایه و اساس متوسل می شوندف در حالی كه تجربه پزشكی ثابت كرده است این شیوه های نه تنها در درمان بیماری كبد چرب تاثیری ندارند، بلكه برخی مواقع سبب می شود تا بیمار موضوع را جدی نگیرد و زمان درمان پذیری بیماری را از دست بدهد.
دكتر گوران تبدیل كبد چرب به ' سیروز ' و سرطان را از تبعات بی توجهی به كبد چرب و درمان درست آن از طریق تعدیل رژیم غذایی و تحرك و ورزش كردن دانست و از بیماران كبد چرب خواست كه در درمانشان صبور باشند و حتما به توصیه های پزشكی در این مراحل اعتماد كنند.
وی توصیه كرد: افراد دارای كبد چرب باید در رژیم غذاییشان از غذاهای فیبردار همچون سبزیجات و میوه ها بیشتر استفاده كنند و از مصرف گوشت قرمز، زرده تخم مرع و چربی حیوانی بپرهیزند .
** رتبه اولی مازندرانی در ابتلا به كبد چرب
وی با اشاره به اینكه 30 درصد از جمعیت كشور به بیماری كبد چرب مبتلا هستند ، گفت : با توجه به اینكه چاقی و اضافه وزن به عنوان عامل اصلی ابتلا افراد به این بیماری به شمار می رود مازندرانی ها به عنوان چاق ترین مردم كشور در زمینه ابتلا به كبد چرب رتبه اولی به شمار می روند .
براساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مازندران 70 درصد جمعیت این استان اضافه وزن دارند و چاق هستند .
دكتر گوران گفت: كبد چرب همچون دیگر بیماری های غیر واگیر مانند دیابت و فشار خون تنها مختص سالمندان و میانسالان نیست، بلكه ابتلای جوانان و نوجوانان به این بیماری نیز در حال شیوع است .
وی تغییر سبك زندگی سنتی و نبود رژیم غذایی متناسب با آن را علت مهم شیوع بیماری كبد چرب دانست و توضیح داد: در زندگی سنتی مردم در هر سن و سالی تحرك زیاد داشتند، غذاهای سالم می خوردندن و استرس كمتری را متحمل می شدند در حالی كه در حال حاضر فست فودها جای غذاهای سالم را گرفتند، تحرك در همه اقشار و سنین كم و زندگی ها پر از استرس شده است.
** دیر صدایی زنگ خطر بیماری كبد
این فوق تخصص گوارش با اعلام این كه كبد چرب یك بیماری بدون علامت است، گفت: تشخیص دیر هنگام آن باعث حادتر شدن وضعیت بیمار و یا گاهی بی اثرماندن راههای درمانی می شود .
وی توضیح داد: وقتی بیماری كبد چرب حاد شود سبب از بین رفتن سلول های كبد و نابودی و از كار افتادن این عضو و در نهایت سرطان كبد می شود در حالی كه از زمانی كه علائم كوچكی از این بیماری در كبد فرد وجود داشته باشد تنها با یك سونوگرافی قابل تشخیص است.
دكتر گوران علت 20 درصد نارسایی های كبدی را كبد چرب دانست و تاكید كرد: می توان با تشخیص بموقع و پیاده كردن راههای درمانی موثر از حاد شدن و به مرحله نارسایی رسیدن بیماری كبد چرب جلوگیری كرد .
این فوق تخصص گوارش درد شكم در قسمت راست بدن ، ضعف و بی حالی را از علائم اولیه بیماری كبد چرب دانست و توصیه كرد افرادی كه این علائم را دارند با انجام سونوگرافی نسبت به وضعیت سلامتی خود اطمینان پیدا كنند.
كبد، بزرگ ترین عضو بدن است كه در بالای شكم سمت راست قرار دارد. این عضو سم زدایی ، تبدیل داروها و زردی بدن و فاكتورهای انعقاد خون را انجام می دهد .
كبد چرب یا استئاتوز واژه كلی برای اشاره به جمع شدن چربی در كبد است و هر چند وجود چربی در كبد، طبیعی است، اما اگر این میزان چربی بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد وزن كل كبد شود، فرد به بیماری كبد چرب دچار شده است.
كبد چرب به سه دسته كلی كبد چرب غیرالكلی، كبد چرب الكلی و كبد چرب حاد بارداری تقسیم می‌شود.
این بیماری خاموش، در مراحل اولیه نشانه‌ای ندارد اما زمانی كه پیشرفت كند، می‌تواند علایمی همچون خستگی، كاهش وزن یا كاهش اشتها، ضعف، حالت تهوع، گیجی، مشكل در تصمیم گیری و یا تمركز به همراه داشته باشد و یا نشانه هایی مانند احساس درد در مركز و یا سمت راست قسمت بالایی شكم یا بزرگ شدن كبد را در فرد مبتلا ایجاد كند.
2096/1654