تبريز - ايرنا - مديرعامل سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري تبريز گفت: زيرساخت هاي شهر هوشمند مانند مراكز داده شهرداري، اداره ها و سازمان ها و شبكه هاي ارتباطي از سوي اين سازمان در تبريز آماده شده است.

به گزارش ايرنا، احمد فيضي روز چهارشنبه در نخستين همايش « تبريز هوشمند»، از برنامه ريزي براي گسترش شبكه فيبر نوري در اين شهر خبر داد و افزود: ايجاد پنجره واحد شهري، فراهم ساختن نقشه جامع تبريز براي گردشگران و ايجاد سامانه خدمات شهروندي از جمله اقدام هاي اين سازمان در راستاي شهر هوشمند است.
وي از برگزاري همايش بين المللي شهر هوشمند در ارديبهشت سال 98 در تبريز خبر داد و اظهار داشت: در اين همايش تبريز به عنوان شهري ملي و تاريخي به دنيا معرفي و آخرين اقدام هاي شهر هوشمند در آن بررسي مي شود.
مديرعامل سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري تبريز يادآوري كرد: شهر هوشمند براي برنامه ريزان شهري به علت افزايش سالانه جمعيت شهرها در اثر پديده مهاجرت، اقتصاد شهري، توسعه پايدار و زيست محيطي از اهميت به سزايي برخوردار است.
فيضي با اشاره به نقش شهرداري در شهر هوشمند، ادامه داد: شهرداري تبريز پيگير اين موضوع بوده ولي تنها شهرداري متولي آن نيست و بايد تمام ذي نفعان شهر در اين زمينه مشاركت كنند.
وي گفت: دولت و حاكميت در حوزه شهرهاي هوشمند بايد بستر لازم را براي فعاليت و مشاركت بخش خصوصي فراهم كند و مديران شهري نيز از آن حمايت كنند.
مديرعامل سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري تبريز، افزايش كيفيت زندگي را از جمله چشم اندازهاي شهرهاي هوشمند اعلام كرد و اظهار داشت: اين شهرها انسان محور و شهروند محور بوده و به سوي كارآمدي، عدالت محوري و رفاه هر چه بيشتر مردم حركت مي كند.
فيضي با اشاره به سير رشد شهرهاي هوشمند در دنيا، افزود: تا سال 2018 بيش از 22 درصد كلانشهرها به سمت شهرهاي هوشمند حركت كرده و تبريز نيز بايد سريع تر به اين جايگاه دست يابد.
وي يادآوري كرد: هر شهري بر اساس اولويت هاي خود به سمت شهر هوشمند رفته و اولويت هاي تبريز نيز در اين مسير حمل و نقل، ترافيك، پسماند و جمع آوري زباله است با حركت در اين جهت مي توان بسياري از هزينه هاي صرف شده در اين حوزه ها را كاهش داد.
رئيس كميسيون معماري و شهرسازي شوراي اسلامي تبريز نيز در اين همايش با تاكيد بر تاسيس رصدخانه شهري براي هوشمندسازي شهر گفت: با استفاده از اين امكان مي توان تغييرات شهر را در مناطق مختلف مورد بررسي قرار داد و پيش بيني هاي لازم را انجام داد.
فريدون بابايي اقدم افزود: در اين مجموعه لايه هاي مختلف اطلاعات جمع بندي شده و در مواقع مختلف مي تواند مورد بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اينكه پايش اطلاعات از اقدام هاي مهم در رصدخانه هاي شهري است، اظهار اميدواري كرد: در بودجه سال آينده شهرداري تبريز موضوع تاسيس رصدخانه مورد توجه قرار گيرد.
رئيس كميسيون معماري و شهرسازي شوراي اسلامي تبريز يادآوري كرد: نبود اطلاعات و عدم پيش بيني هاي لازم باعث شده در يك دهه گذشته شاهد از بين رفتن بسياري از اراضي و تبديل آن ها به بافت مسكوني و تجاري در تبريز باشيم.
بابايي اقدم ادامه داد: با هوشمند كردن شهرها مي توان اقدام هاي بزرگي در شهرها انجام داد به طوري كه هوشمند سازي شهرها مزاياي بسياري به همراه دارد.
وي با اشاره به نقش فناوري نوين در مقوله توسعه پايدار شهري يادآوري كرد: نه گفتن به فقر، برابري جنسيتي، آب سالم و بهداشتي، شغل مناسب، استفاده بهينه از انرژي، مصرف مسئولانه و سيستم مشاركتي از مهمترين موضوعات توسعه شهري است.
8023/3071