كوالالامپور- ايرنا- ويتنام يك قانون جديد امنيت سايبري را به موقع اجرا گذاشته است كه براساس آن اتباع اين كشور از اظهارات ضد دولتي در شبكه هاي اجتماعي ممنوع شده و صاحبان شركت ها، شبكه هاي فناوري و اجتماعي نيز به درخواست هانوي بايد اينگونه اطلاعات را از صفحات خود حذف كنند.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از رسانه هاي آسيايي، دولت كمونيست ويتنام به رغم انتقادهاي گروهها و احزاب سياسي مختلف در داخل و واكنش هاي بين المللي اعلام كرد كه اين قانون را به موقع اجرا گذاشته است.
طبق قانون جديدامنيت سايبري ويتنام با انتقادهاي گسترده از سوي كشورهاي غربي از جمله آمريكا و اعضاي اتحاديه اروپا روبه رو شده است.
به گزارش استريت تايمز، اين كشورها اعلام كردند ويتنام در پيروي و تقليد از چين اقدام به اجراي قانون سركوب و سانسور در فضاي مجازي كرده است.
براساس اين قانون، شركت هاي بين المللي اينترنتي فعال در ويتنام موظف شده اند تا محتوايي را كه از نظر هانوي 'سمي' به نظر مي رسد از صفحات اينترنتي و شبكه هاي اجتماعي حذف كنند و اطلاعات مرتبط با كاربر منتقد را در صورت درخواست دولت ارائه دهند.
علاوه براين قانون جديد شركت هايي مانند فيس بوك و گوگل را ملزم كرده كه درصورت تمايل به تداوم اوپراتوري در ويتنام بايد دفاتر نمايندگي خود در اين كشور افتتاح كنند.
رسانه هاي ويتنامي به نقل از وزارت قدرتمند امنيت ملي اين كشور (MPS) پيش نويس اين قانون جديد را منتشر كردند كه براساس آن غول هاي فناوري دنيا طبق شرايط ويژه اي مي توانند از سال 2019 دراين كشور فعاليت و ارائه خدمات اينترنتي داشته باشند.
علاوه براين ، شرايط ارائه شده صرفا براي يك دوره 12 ماهه است كه بايد به طور مرتب در ادوار بعدي تمديد شود.
طبق گزارش بانكوك پست نيز اين قانون با هدف جلوگيري از حملات سايبري و همچنين مقابله با اقدامات خصمانه عليه دولت در فضاي مجازي مورد استفاده قرار گرفته است.
فيس بوك در واكنش به اعلام اجراي اين قانون اعلام كرد كه در قبال حفظ اطلاعات شخصي كاربران مسئول است و كاربران اين شبكه مي توانند بدون سانسور مطالب خود را مطرح كنند .
اين شبكه در پاسخ به دولت ويتنام با صدور اطلاعيه اي اعلام كرد فيس بوك فقط آن دسته از اظهارات كاربران را كه نقض كننده استانداردهاي اين شركت باشد ، حذف مي كند.
اين درحالي است كه براساس گزارش هاي رسانه هاي ويتنام، گوگل در حال اقدام براي افتتاح دفتري در هانوي است و احتمالا شرايط خود را براساس قوانين ويتنام تعديل خواهد كرد. اين شركت تاكنون واكنشي در مورد اين قانون نداشته است.
ديده بان حقوق بشر در آسيا نيز در واكنش به اين قانون، از هانوي خواسته است تا در اين قانون تجديد نظر كند.
انجمن روزنامه نگاران ويتنام نيز دستورالعمل ويژه اي را براي اعضاي خود و خبرنگاران اين كشور در استفاده از شبكه هاي اجتماعي اعلام كرده تا قانون جديد امنيت سايبري دولت اجرا شود.اين در حالي است كه ويتنام در پي كسب شهرت در بازارهاي بين المللي فين تك است.
فين‌تك يا فناوري مالي به معناي كاربرد نوآورانه فناوري در ارائه خدمات مالي است. فين‌تك معادل Financial technology يا FinTech صنعتي در فضاي اقتصادي است و شامل فعاليت شركت هايي است كه با كاربرد فناوري تلاش مي‌كنند خدمات مالي را سهل تر و كارآمدتر كنند. نفوذ فين تك اكنون در روند فزاينده اي در بازارهاي مختلف جهاني درحال توسعه است.
موسسه پرايس واتر هاوس كوپرز با انتشار گزارشي در مورد آينده فين تك در جهان گزارش داد: شركت هاي استارتاپي فين تك در 4 سال اخير بيش از 40 ميليارد دلار سرمايه را جذب كرده اند.
ويتنام يكي از كشورهاي جنوب شرق آسياست كه دراين صنعت بسيار فعال است و براساس گزارش هاي رسانه اي در سال 2017 حجم سرمايه در گردش در اين بازارهاي فين تك اين كشور جنوب شرق آسيا افزون بر 4 ميليارد برآورد شده كه پيش بيني مي شود اين رقم تا سال آينده ميلادي 2020 به بيش از 7 ميليارد دلار افزايش يابد.
آساق**1599**1337