شیراز- ایرنا- دبیر جمعیت زنان نواندیش منطقه فارس با بیان اینكه اگر زنان در عرصه‌های سیاسی ‌اجتماعی و اركان قدرت باشند، قادر خواهند بود سلامت قدرت را حفظ كنند، گفت: در چنین شرایطی است كه سیاست و قدرت، صلح ‌جویانه و منطقی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، جمیله كریمی شامگاه چهارشنبه ۱۲دی ماه در نخستین جلسه شورای همگرایی زنان احزاب اصلاح طلب فارس با بیان اینكه بانوان فعال در عرصه سیاسی و احزاب به گفتمانی اعتقاد دارند كه در آن حضور زنان در عرصه خصوصی و عمومی تواما پذیرفته شده است، افزود: شرایط رشد خرد عملی یا عقل اجتماعی باید برای زنان فراهم شود و این امر رخ نخواهد داد مگر در سایه تعاملات اجتماعی.
وی بیان كرد: بانوان مطالباتی دارند كه هم خودشان به مثابه جامعه زنان می‌توانند آن را به خوبی تشخیص دهند و هم می‌توانند راهكار بهتری برای محقق شدن مطالباتشان بیابند.
دبیر جمعیت زنان نواندیش منطقه فارس تسری ویژگی‌های مادرانه زنان از عرصه خصوصی به عرصه عمومی را از دلایل مهم ورود آنان به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی دانست و گفت: به بیان دیگر با آمیختن عقلانیت عاطفی و اخلاقی كه در زنان برجسته‌ تر است با قدرت و سیاست می‌توان لبه تیز سیاست را منعطف كرد.
وی اضافه كرد: ورود زنان به عرصه عمومی باعث می‌شود تعامل و گفت‌و‌گو جایگزین تقابل های تخریب‌گرایانه در جامعه شود.
كریمی ادامه داد: روح صلح جویانه در زنان به دلیل برخورداری از خصلت مادرانه می‌تواند دوستی و صلح را جایگزین خشونت در جامعه كند و عقلانیت اخلاقی باعث گسترش عدل و برابری در جامعه شود و عقلانیت عاطفی نیز یأس و ناامیدی را نیز از جامعه براند.
عضو كمیسیون زنان حزب اتحاد ملت ایران اسلامی عشق و امید را دارای ذاتی همگانی عنوان كرد و گفت: این مفاهیم زمانی ارزشمند تلقی می‌شود كه در جامعه بروز و ظهور یابد و زنان می‌توانند این مهم را عمومیت بخشند.
كریمی افزود: احزاب باید برای جذب بیشتر زنان در اركان خود بیشتر تلاش كنند؛ چراكه زمانی می‌توان در عرصه اجرایی مدعی حضور زنان بود كه فضا را برای حضور آنان در احزاب مهیا كنیم.

**زنان فعال سیاسی استان دچار واگرایی هستند
دبیر جمعیت زنان نواندیش منطقه فارس با بیان اینكه زنان فعال سیاسی استان دچار واگرایی هستند، ابراز داشت: زنان عضو احزاب به فعالیت‌های جزیره‌ای مشغول‌اند و از همین رو است كه صدایی واحد از آنان بر نمی خیزد و زنان در كنار هم نیستند.
وی ادامه داد: زنان می توانند با رعایت انضباط تشكیلاتی به همگرایی و انسجام حداكثری زنان در استان كمك كنند.
كریمی لازمه دست یابی به این هدف را برخورداری از روحیه مدارا، احترام متقابل و گرایش به رویكرد گفت‌و‌گو با پذیرش اختلاف سلیقه‌ها عنوان كرد.
وی عنوان كرد: در برنامه ششم توسعه بحث مدیریت زنان، تحكیم خانواده و توانمندی زنان مطرح شده است؛ اما اشاره‌ای به توسعه سیاسی برای زنان نشده است آنچه در جوامع پیشرفته باعث شده سهم بانوان در قدرت افزایش یابد.
كریمی افزود: اگر همگرایی لازم در میان زنان احزاب مختلف وجود داشت، توسعه سیاسی زنان در برنامه ششم توسعه جای می‌گرفت؛ گرچه احزاب تلاش كردند این مساله را محقق كنند؛ این موضوع به صورت قانون در نیامده است.
دبیر جمعیت زنان نواندیش منطقه فارس اضافه كرد: سهمیه ‌بندی جنسیتی در اركان قدرت باید به صورتی عادلانه شكل‌ گیرد و به نسبتی قابل قبول برسد.
وی با بیان اینكه گزینه‌های تصدی مقام وزارت نباید تك جنسیتی باشد، افزود: این در حالی است كه اگر تلاش احزاب زنانه نبود، در شورای فعلی شهر تهران یك سوم سهم زنان تحقق نمی‌یافت؛ بنابراین این نگرش به معنای جداسازی بانوان نیست.
كریمی ابراز داشت: زنان به راحتی می‌توانند در عرصه عمومی تاثیرگذار باشند و كسی مانع آن ها نیست؛ به شرطی كه خود كم‌ كاری نكنند و توانمند شوند بدین معنا كه با آسیب‌شناسی جمعی و فردی، نقاط ضعف‌ را برطرف كنند.
وی با اشاره به عدم تحقق سهم ۳۰درصدی زنان در قدرت افزود: الزام قانونی زمانی مفید است كه بر اجرای آن نظارتی باشد؛ در حالی كه بر این خواسته برحق زنان تاكنون نظارتی نبوده است و از همین رو است كه در استان فارس تنها یك مدیركل زن در استانداری وجود دارد.
كریمی بیان كرد: چنانچه در هر دستگاه دولتی، زنان توانمند شناسایی شوند، می توان از بروز مسائل خویشاوندی و عدم شایستگی‌ ها جلوگیری‌ كرد؛ همچنین وجود یك معاون زن در هر دستگاه نوید برخورداری از ۳۰ مدیر زن را تا ۵ سال آینده خواهد داد.
در ادامه این نشست دبیر انجمن حمایت از حقوق بشر زنان گفت: در جهان تشكل‌ها و احزاب زنانه بسیار با قدرت فعالیت می‌كنند و نفی احزاب زنانه مانع فعالیت تشكیلاتی می‌شود.
سولماز دهقانی عنوان كرد: باید بیشتر برای فعالیت‌های حزبی و تشكیلاتی وقت گذاشت؛ چراكه زنان در جامعه‌ای مردسالارانه و با سقف كوتاه شیشه‌ای‌ زندگی می كنند كه موانع بسیاری در آن وجود دارد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینكه استقبال زنان از حوزه فعالیت‌های تشكیلاتی كم بوده است، افزود: از بانوان احزاب نیز انتظار می‌رود كه تعامل بیشتری داشته باشند.
وی عنوان كرد: حمایت در خلا شناختی ایجاد نمی‌شود و تعامل در سایه همگرایی میسر خواهد شد.
در این نشست بانوان فعال در احزاب به بیان موضوعاتی همچون ضرورت همبستگی زنان، جایگاه آنان در نظام اداری، ضرورت برخورداری از توانایی چانه زنی‌های سیاسی، تقویت اعتماد به نفس،‌مطالبه‌گری و ضرورت شناخت و ارائه راهكار برای چالش‌ها و معضلات زنان تاكید كردند.
7375 /1876