بيرجند - ايرنا - مديركل دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: نياز مخاطب امروز توليد محتواي مطلوب مجازي است و رسانه هاي مكتوب كه فرمت (قالب و شكل) خود را تغيير ندهند با مشكل مواجه خواهند شد.

به گزارش ايرنا حميد ضيايي پرور روز پنجشنبه در حاشيه گشايش نمايشگاه آسيب هاي اجتماعي در آيينه مطبوعات در جمع خبرنگاران افزود: امروز رويكرد فضاي مجازي، بسياري از مطبوعات كاغذي دنيا را به سمت استفاده از نسخه ديجيتالي هدايت كرده است.
وي گفت: در آمريكا توليد محتواي رسانه اي مطبوعات قبل از انتشار به شركت هاي خاص فروخته مي شود كه هم براي رسانه درآمد دارد و هم شركت هاي مخاطب به بهترين نحو از آن محتوا بهره مي گيرند.
مديركل دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: در اين طرح موسسات رسانه اي به مراكز توليد هدفمند محتوا در فضاي مجازي تبديل مي شوند و براساس نياز مخاطب فرمت ها به روز رساني مي شود.
وي افزود: بدون شك اگر رسانه هاي كاغذي اصرار بر فرمت چاپي به تنهايي داشته باشند ديگر نخواهند توانست در دنياي رسانه اي حضور داشته باشند.
ضيايي پرور با بيان اينكه رسانه هاي محلي در دنيا نسبت به رسانه هاي جهاني بيشتر تقويت مي شوند گفت: ايجاد شبكه هاي مجازي به معناي حذف رسانه هاي كاغذي محلي نيست بلكه به عنوان مكمل در جذب مخاطب نقش موثري خواهد داشت.
وي تصريح كرد: امروز تكثر رسانه هاي كشور نسبت به جهان از فراواني بيشتري برخوردار است زيرا ايران به تنهايي به اندازه كل اتحاديه اروپا رسانه دارد اما تداوم آنها بسته به نياز مخاطب و به روز بودن آنها است.
وي با بيان اينكه تاكنون 500 هزار رسانه ديجيتالي در سامانه شامد (شناسه الكترونيكي محتواي ديجيتال) ثبت شده است افزود: اين رسانه ها شامل صفحات شبكه هاي اجتماعي، اپليكيشن ها، شبكه هاي كاربرمحور، پيام رسان ها، فروشگاه ها و ساير فرمت هاي ديجيتالي است كه اقدام به توليد محتوا مي كنند.
مديركل دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: طبق بررسي هاي انجام شده كانال آخرين خبر كه متعلق به روزنامه خراسان است با هشت ميليون مخاطب از بيشترين مخاطب كشور برخوردار است البته ابزار علمي براي راستي آزمايي اين آمار وجود ندارد.
وي با بيان اينكه خراسان جنوبي جزو معدود استان هاي كشور با 6 رسانه مكتوب روزانه است گفت: انتشار مطبوعات اين استان از نرم كشوري بالاتر اما بدون شك نيازمند فعاليت بيشتر در فضاي مجازي و ديجيتالي است.
ضيايي پرور ادامه داد: به طور متوسط روزانه 800 هزار نسخه مطبوعاتي از پنج هزار رسانه فعال كشور انتشار مي يابد البته تعداد رسانه هاي داراي مجوز 10 هزار است كه هم اكنون نيمي از آنها فعال هستند.
وي تصريح كرد: به طور كلي تيراژ مطبوعاتي نسبت به 10 سال گذشته در كشور 50 درصد كاهش را نشان مي دهد كه مسايل اقتصادي، بحران كاغذ، رشد فضاي مجازي و رويكرد مردم به فضاي ديجيتال از مهمترين آنها است.
وي در ارتباط با مشكل كاغذ گفت: كاهش توليد و مشكلات ارزي كشور بيشترين مشكل را در تامين كاغذ رسانه ها ايجاد كرده است اما در حال حاضر 2 كميته كاغذ در وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت فرهنگ ارشاد اسلامي تشكيل شده تا مشكلات مربوط به اين حوزه حل شود.
ضيايي پرور افزود: طبق ابلاغيه اي كه اخيرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به تمام ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان ها ارسال كرده است مديران كل موظفند در مدت كوتاهي نياز كاغذ استان را به مركز مخابره كنند تا اقدامات مورد نياز در مركز صورت گيرد.
به گزارش ايرنا نمايشگاه آسيب هاي اجتماعي در آينه مطبوعات در نگارخانه شهر بيرجند گشايش يافت و تا پنج روز ادامه خواهد داشت.
380 اثر از چهار روزنامه خراسان جنوبي، آواي خراسان جنوبي، امروز خراسان جنوبي و روزنامه زعفران در اين نمايشگاه در معرض ديد عموم قرار گرفته است.
آيين اختتاميه پنجمين جشنواره مطبوعات و خبرگزاري هاي خراسان جنوبي نيز عصر امروز (پنجشنبه) برگزار مي شود.
3215*3028