رشت - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گرشگري استان گيلان اعلام كرد: خانه كودكي امير هوشنگ ابتهاج متخلص به سايه شاعر معاصر كشورمان در رشت ثبت ملي مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، شهرود امير انتخابي شامگاه پنجشنبه در پي انتشار اخباري مبني بر احتمال تخريب خانه ياد شده و انتشار مصاحبه اي از سوي يلدا ابتهاج فرزند اين شاعر معاصر در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، با گذاردن عكسي از اين خانه در صفحه اينستاگرامش نوشت: خانه ابتهاج - شاعر معاصر گيلاني - ثبت ملي خواهد شد ؛ فعلا فقط همين!
شب گذشته در حالي كه گيلانيان دوازدهم دي ماه روز رشت را به جشن نشسته بودند اخبار ناخوشي مبني بر احتمال تخريب خانه كودكي سايه كه پيشتر بنا بود خريداري و به موزه تبديل شود فضاي مجازي را در نورديد و ايرنا گيلان براي جويا شدن از صحت و سقم اين موضوع با يلدا ابتهاج فرزند اين شاعر بزرگ در آلمان ارتباط گرفت و نظر وي را جوياشد.
وي با اطلاع از انتشار اخبار ناخوش در فضاي مجازي و برخي خبرگزاري ها گفت: باور نمي كنم؛ خوشبينم؛ اخبار خوشي در راه است و بايد منتظر ماند.
گويا خوشبيني فرزند اين شاعر بي ثمر نبود و پست اينستاگرامي مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان بار ديگر مردمان اين سرزمين را به حفظ پيشينه مفاخر فرهنگي مان دلگرم ساخت.
يلدا ابتهاج صبح امروز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اسناد خانه كودكي امير هوشنگ ابتهاج در اداره هاي مرتبط با امور ثبتي گيلان موجود است و شرح پدر از اين خانه ملاك است.
وي با ابراز نگراني از شنيدن خبر احتمال تخريب خانه يادشده در فضاي مجازي اظهار داشت : گردش ثبتي ثابت مي كند كه ملك تعيين شده مربوط به مادر سايه بوده و قيد شده كه بعد از او، به وارثان با نام هاي اميرهوشنگ ابتهاج و خواهرانش منتقل شود.
وي ادامه داد: اگر چه در جريان پيگيري ها ، تماس با ايران و اخبار رسيده؛ نشست ها و گفت و گو ها به اين نتيجه رسيدم كه اخبار خوشي در راه است اما نمي توانم ناآرامي خويش را از تصور تخريب خانه پنهان كنم چرا كه مي بايست خود را در برابر نسل آينده پاسخگو بدانيم .
يلدا ابتهاج تاكيد كرد: سايه مدعي هيچ چيز نيست اما مردم علاقه مند به فرهنگ و مفاخر خويش هستند و خريد خانه كودكي سايه و تبديل آن به موزه، مطالبه مردميست و نبايد مورد بي مهري قرار بگيرد.
وي گفت: دو خانه از سايه يكي خانه مادري در رشت كه سايه در آن بدنيا آمده و اولين شعرهايش را در آن سروده و ديگري خانه ارغوان در تهران به يادگار مانده است.
اسفندماه سال گذشته، يلدا ابتهاج فرزند استاد اميرهوشنگ ابتهاج متخلص به ه.ا.سايه در واكنش به انتشار خبر تصويب دو فوريت الزام شهرداري رشت به خريد خانه مادري ايشان در اين شهر و تبديل آن به بنياد شعر و ادب سايه، از شوراي اسلامي شهر رشت قدرداني كرده و گفته بود: اگر طالب گنجيد، به ويرانه بگرديد.
اسفند ماه سال گذشته در 90 سالگي استاد امير هوشنگ ابتهاج، دو فوريت الزام شهرداري رشت به خريد خانه مادري ايشان و تبديل آن به بنياد شعر و ادب سايه با راي قاطع اعضاي شوراي شهر تصويب شده بود.
ابتداي محله استادسراي رشت خانه مادري اميرهوشنگ ابتهاج و همچنين محل تولد پسر خاله او گلچين گيلاني است؛ امير هوشنگ ابتهاج متخلص به ه.ا.سايه شاعر و غزلسراي معاصر، زاده ششم اسفندماه 1306 در رشت است و سرايش هاي پرنياني اش از گيلان، آرام و ملايم ترجمان جهان مي شود تا هم امروز كه براي فرزندان ادب انديش اين آب و خاك تبديل به اسطوره اي سترگ در شعر معاصر اين سرزمين شده است.
1881/2007