سنندج - ایرنا - رئیس گروه توسعه گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كردستان با اشاره به اینكه 11 اقامتگاه بوم گردی در استان راه اندازی شده است، گفت: برای احداث این تعداد اقامتگاه 15 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

آوات مكاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای احداث اقامتگاه های بوم گردی جدید در كردستان 50 نفر متقاضی هستند ضمن اینكه تا پایان امسال احتمالا سه اقامتگاه دیگر راه اندازی می شود.
وی با بیان اینكه امسال در مجموع 200 میلیارد ریال برای اجرای طرح های گردشگری در استان اعتبار داریم، اضافه كرد: تاكنون 100 میلیارد ریال از این اعتبار تخصیص یافته و به طرح های گردشگری پرداخت شده است.
مكاری با اشاره به اینكه این طرح ها در قالب بوم گردی، توسعه فعالیت های گردشگری در روستاهای، ایجاد رستواران و دیگر موارد است، افزوزد: هدف از این 11 اقامتگاه بوم گردی در استان، 9 واحد در سنندج، یك واحد در مریوان و یك واحد دیگر نیز در دیواندره احداث و راه اندازی شده است.
رئیس گروه توسعه گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كردستان با اشاره به اینكه مجموعه رستوران و اقامتگاه بوم گردی «نشینگه ی بنار» مریوان دارای 6 اقامتگاه است، یادآور شد: این مجموعه حدود 2 هكتار مساحت و ظرفیت پذیرش 100 نفر را دارد.
مكاری با بیان اینكه 10 اقامتگاه بوم گردی دیگر اغلب خانه روستایی و بازسازی شده است، افزود: برگزاری تور طبیعت گردی، پخت غذای سنتی، نمایش بازی های محلی، رسوم فراموش شده و انجام طب بومی از جمله خدماتی است كه در این اقامتگاه ها به مسافران ارائه می شود.
وی بر اهمیت و اثرگذاری اقامتگاه های بوم گردی به عنوان عاملی برای توسعه هر منطقه تاكید كرد و گفت: تلاش ما حمایت از سرمایه گذاران در روستاها برای ایجاد این اقامتگاه ها است.
مكاری تاكید كرد: مسافران و گردشگران می توانند از طریق سایت اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و كانال های این اداره كل با محل اقامتگاه های بوم گردی در استان آشنا و نسبت به اسكان در این اماكن اقدام كنند.
به گزارش ایرنا، 43 روستای كردستان براساس شاخص های توریسم به عنوان روستاهای هدف گردشگری انتخاب شده اند و بیش از 10 مورد از این روستاها اكنون در كانون توجه توریسم قرار دارند و دارای ظرفیت های گردشگری هستند.
استان كردستان دارای یك هزار و 520 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان كهنسال، میراث منقول، قنات و مكان های طبیعی است، 872 اثر از این تعداد شامل 773 اثر غیر منقول شامل (آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، 20 مورد میراث طبیعی، 56 مورد میراث معنوی و 23 مورد میراث منقول در فهرست آثار باستانی كشور به ثبت رسیده است.
7355/9102