به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ شهدای هشت سال دفاع مقدس از جان خود گذشتند تا مبادا ذرهای از خاك این مرز و بوم كهن به دست بیگانگان بیفتد. آنها دلیر مردان سرافراز و سرو قامتان سرسبزی بودند كه زندگی خویش را فدای كشورشان كردند تا خون سرخشان حافظی باشد بهار سرسبز را برای این ملت به ارمغان بیاورد.
شهدایی كه بنابه فرموده امام خمینی(ره) «شمع محفل دوستانند» و «سعادت را آنها بردند كه آن چیزی را كه خدا به آنها داده بود تقدیم كردند» تا «از هر قطره خون شهید ما كه به زمین می ریزد، انسان های مصمم تر و مبارزی بوجود» آیند. زیرا «شهادت یك هدیه ای است از جانب خدای تبارك و تعالی برای آن كسانی كه لایق هستند و دنبال هر شهادتی باید تصمیم ها قویتر بشود».
یكی از نمونه های فداكاری رزمندگان اسلام در جنگ تحمیلی در 15 دی 1359 خورشیدی به منصه ظهور رسید؛ روزی كه نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پشتیبانی زرهی ارتش جمهوری اسلامی تك گسترده ای را علیه متجاوزان بعثی در منطقه عملیاتی هویزه اجرا كردند كه توانستند به پیروزی برسند اما یك روز بعد ارتش بعثی با اجرای پاتكی سنگین موفق شد نیروهای سپاه را محاصره كند و مناطقی را بازپس بگیرد؛ عملیاتی كه در این میان قوای پاسدار به فرماندهی، فرمانده وقت سپاه هویزه سیدمحمدحسین علم الهدی علیه تیپ زرهی ارتش بعث مقاومت كردند اما به علت فقدان پشتیبانی و كمبود مهمات، مدافعان و شخص علم الهدی شربت شهادت نوشیدند.
در این برهه حساس كه دشمنان ایران اسلامی تمام توان خود را گذاشته اند كه این كشور را تضعیف كنند، شهدا به ویژه شهدای هویزه می توانند سرمشقی بریا مقاومت و ایستادگی مردم باشند. از این رو باید از این شهدا درس هایی بگیریم؛ درس هایی كه جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند آن است:
**فداكاری و خودسازی برای دانشجویان و دانش آموزان و جوانان
شهدای هویزه از جمله شهید سیدحسین علم الهدی دانشجوی رشته تاریخ دانشگاه مشهد و تعدادی دیگر از شهدا از دانشجویان و دانش آموزانی و دیگر اقشار جامعه بودند كه در هویزه جانانه در برابر رژیم بعثی مقاومت كردند. شهدایی كه فداكار بودند و مروری در زندگی آنها چگونگی خودسازی و اعتقاد آنها برای ما مبرهن می شود.
امروز از ابزارهای نفوذ فرهنگ های بیگانه، تغییر نگرش در افراد جامعه است و قشر دانش پژوه(دانش آموزان و دانشجویان) به جهت خصوصیات روان شناختی، اثر پذیرترین گروه های جامعه هستند. از این رو شهدای هویزه بهترین نمونه هایی هستند كه شناخت چگونگی زندگی و شهادت آنها می تواند برای این قشرها درس فداكاری و خودسازی بدهد تا هیچگاه تحت تاثیر نفوذ فرهنگ های بیگانه قرار نگیرند. ما پتانسیل هایی در كشور داریم كه نمونه بارز آن همین شهدا هستند.
**ایثار و شهادت و ارزش های دینی
ایثار كردن و قبول شهادت از برترین ارزش های معنوی فرهنگ اسلامی است كه در تثبیت استقلال كشور و هویت دینی و ملی نقشی بی بدیل دارد. ایثار مقام انسانی فوق العاده باشكوهی است كه اسلام آن را ستوده و آن را در آیات و روایات متعددی بیان كرده است. الَّذین آمنُوا وهاجروا و جاهدوا فی سبیلِ اللهِ بِاَموالهِمِ و اَنفُسهِم اعظَم درجةً عند اللهِ و اولئك هم الفائزونَ (توبه/2 و 3 )
ایثار گاهی با بذل مال یا كار و تلاش بیشتر انجام می گیرد و در بعضی موارد ایثار با نثارجان در راه خدا صورت می گیرد كه شهادت نام دارد و شهدای كشور عزیزمان مهمترین نمونه های آن بودند. شهدایی كه در هویزه و مكان های دیگر جان خود را نثار ایران و اسلام كردند.
از این رو تبیین و شناساندن فرهنگ ایثار و شهادت این شهدا از مكانیزم های دفاعی اسلام برای تسلیح جامعه در برابر هجوم فرهنگ های غیرخودی است. بنابراین روز پاسداشت مقام این شهدا فرصتی پیش می آورد تا با درك معنا و مفهوم شهادت در اسلام، ارزش ها و دانش های دینی و اسلامی به نسل های امروز و آینده انتقال دهیم.
**پاس داشتن آرمانهای این شهیدان
اینكه این شهدا چه آرمان هایی داشتند و پاس داشتن این آرمان ها تا چه اندازه برای امروز جامعه راهگشا خواهد بود، مهمترین مساله ای است كه باید در این روز به آن توجه داشته باشیم. این شهدا پیشگامان عرصه مجاهدت، ایثار و مردانگی بودند كه راه مبارزه با باطل و ایستادگی در كنار حق و تحكیم پیوند با امام خویش را فراروی ما گشودند. آرمان هایی داشتند كه در پیوند تنگاتنگ با آرمان های امام و انقلاب بود و جامعه امروز ما باید این آرمان ها را سرلوحه خود قرار دهد. برای نمونه یكی از این آرمان ها وحدت بود، وحدتی كه این شهدا داشتند سبب شد تا بتوانند آنگونه دلیرمردانه در مقابل دشمن ایستادگی كنند؛ وحدتی كه جامعه امروز در تمام حوزه ها سخت نیازمند آن است.آنها شهادت را پذیرفتند تا ملت ایران در اوج امنیت، اقتدار سیاسی و اقتدار نظامی قرار بگیرد و كاروان پرشتاب علمی خود را به پیش ببرد.
**پیام مقاومت و ایستادگی
مهمترین نقطه عطف حماسه هویزه در تاریخ جنگ، پیام مقاومت و ایستادگی است، پیامی كه این شهدای عزیز با بذل جان خود به ما منتقل كرده اند. از این رو امروز ما باید در مقابل زیاده خواهان و دشمنان مقاومت و ایستادگی كنیم و آنان را در رسیدن اهدافشان ناكام بگذاریم. پیامی كه آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در 1375 خورشیدی و جریان بازدید از یادمان هویزه طی سخنانی به خوبی به آن اشاره فرمودند. ایشان بیان كردند: «عزیزان من! برادران و خواهرانی كه از منطقه دشت آزادگان، از سوسنگرد، از بستان و از مناطق دیگر عشایر مختلف عرب در اینجا هستید و یا كسانی كه از نقاط دیگر آمده اید! این صحنه های زیبا از جوانان رزمنده یك درس است. یك درس بزرگ برای امروز ملت ایران و برای همیشه تاریخ. در انقلاب هم ما با دست خالی به میدان آمدیم اما با دلی سرشار از ایمان و عشق، با دستگاه تا بن دندان مسلح دشمن، جنگیدیم و بر او پیروز شدیم».
مردم ایران اسلامی در جهان امروز و با توجه به شرایطی اقتصادی كه برای آنها پیش آمده است باید با پیام مقاومت و ایستادگی كه از شهدای هویزه برای آنها رسیده با وحدت كلمه و همدلی در برابر دشمن ایستادگی كنند.
**حماسه ای تاریخی
شهدای هویزه به عنوان كنشگرانی فعال در عرصه اجتماعی بودند كه توانستند با عملكرد خود نقش تاثیری گذاری در یك حادثه تاریخی داشته باشند. اگر مطالعه تاریخ را شالوده شناسی حیات كنونی بدانیم مطالعه زندگی شهدا می تواند راهگشایی برای حیات امروز ما باشد. افرادی كه نماد دیانت و شرافت ایران زمین بودند و هستند. بنابراین مطالعه در ابعاد زندگی مبارزات این شهدا می تواند راهگشای نسلی باشد كه می خواهد آینده كشور را بسازد، نسل های آینده ای كه حافظان این آب و خاك هستند.
در پایان باید گفت كه این عزیزان به عنوان شهدای تراز انقلاب اسلامی منشأ ابتكارات و اقدامات بودند كه هر كدام از این كارها در دوره و زمانه خود كه روزهای نخست انقلاب را سپری می كردیم بسیار پیشتازانه بود. یكی از آنها مبدع اردوهای جهادی به سبك امروزی بود دیگری معلم قرآن و نهج البلاغه بود. بنابراین هركدام از این شهدا می تواند مدل موفقیت و الگوی عملی امروز جامعه و دانشگاه های كشور باشند.
پژوهشم9370**9131
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰
تهران- ایرنا- عزیزترین فرزندان این آب و خاك كه در دفاع از هویزه به شهادت رسیدند، پیشگامان عرصه مجاهدت، ایثار و مردانگی بودند كه راه مبارزه با باطل و ایستادگی در كنار حق و تحكیم پیوند با امام(ره) خویش را فراروی جامعه گشودند. از این رو آنها نماد دیانت و شرافت ایران زمین هستند.