«منصور پوریان» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره كاهش عرضه گوشت تنظیم بازاری در فروشگاه های زنجیره ای طی روزهای اخیر گفت: واردات مسیر عادی خود را طی می كند و هیچ كمبودی در تامین و عرضه گوشت وارداتی نداریم.
وی علت تاخیر در توزیع گوشت های وارداتی در سطح فروشگاه های زنجیره ای را شرایط نامساعد آب و هوایی دانست و اظهار داشت: در روزهای اخیر به دلیل بارش های برف و باران در محورهای مواصلاتی كشور، حمل و نقل محصول با اندكی مشكل مواجه شده است كه همین امر می تواند در به تعویق افتادن عرضه این محصولات در سطح فروشگاه های زنجیره ای موثر باشد.
رئیس تامین شورای دام كشور تصریح كرد: اكنون علاوه بر عرضه نامحدود روزانه گوشت گوساله یخ زده و گوشت گرم گوسفندی به میزان روزانه 100 تا 150 تن، از این هفته تا هفته آینده روزانه 100 تا 120 تن لاشه از محل واردات دام زنده گوسفندی رومانیایی و گوشت گرم گوساله با قیمت های تنظیم بازاری عرضه می شود.
وی عملكرد شركت پشتیبانی امور دام كشور را در عرضه گوشت وارداتی موفق عنوان كرد و گفت: به نظر می رسد این افزایش حجم واردات می تواند در تنظیم بازار گوشت قرمز در بازار مصرف و همچنین كاهش نرخ آلایش از جمله دست دل و جگر و كله و پاچه تاثیر بسزایی داشته باشد.
پوریان تصریح كرد: براساس آمارها قرار است هر كیلوگرم لاشه دام زنده وارداتی از رومانی با قیمت های 34 هزار و 800 تومان عرضه شود.
گزارش های رسیده به ایرنا نشان می دهد در روزهای اخیر فرآیند توزیع گوشت تنظیم بازاری اعم از یخ زده گوساله و نیز گوشت گرم گوسفندی وارداتی كه در دو نوبت صبح و بعدازظهر عرضه می شد، به طور منظم انجام نمی شود و برخی روزها گوشت گرم گوسفندی در سبد توزیع فروشگاه ها قرار ندارد.
مسئول یكی از این فروشگاه های زنجیره ای به خبرنگار ایرنا گفت: در هفته های گذشته سهمیه این فروشگاه روزانه 300 بسته گوشت در روز بود كه اكنون این تعداد به حدود یك چهارم كاهش یافته است و این میزان پاسخگوی نیاز شهروندان نیست.
پیگیری های خبرنگار ایرنا نیز نشان می دهد با وجود اینكه پیش از این توسط مسئولان اعلام شده بود كه عرضه گوشت تنظیم بازاری برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده دلالان با ارایه كارت ملی امكان پذیر است، اما در حال حاضر اغلب فروشگاه های زنجیره ای برای فروش گوشت از مشتری كارت ملی دریافت نمی كنند اما محدودیت هایی را از لحاظ حجم و تعداد خرید اعمال می كنند.
به گفته برخی از شهروندان اغلب مراجعه كنندگان برای دریافت گوشت های تنظیم بازاری رستورانداران و دلالان هستند.
مشاهدات میدانی نشان می دهد كه در سطح بازار قیمت هر كیلوگرم شقه ران گوسفندی به قیمت هایی بیش از 80 هزار تومان عرضه می شود و قیمت گوشت گوساله نیز 69 هزار تومان است.
طبق آمارها نیاز مصرفی گوشت قرمز كشور نزدیك یك میلیون تن است كه 840 هزار تن آن از محل تولیدات داخلی و بیش از 100 هزار تن آن از محل واردات گوشت گرم گوسفندی، گوشت منجمد گوساله و حتی دام زنده تامین می شود.
واردات گوشت قرمز برای تنظیم بازار این محصول توسط شركت پشتیبانی امور دام كشور افزایش یافته تا مردم بتوانند محصولات پروتئینی مورد نیاز خود را با قیمت های مناسب تری خریداری كنند اما قیمت هر كیلوگرم گوشت گوسفندی و گوساله در بازار مصرف به 70 تا 80 هزار تومان رسیده است.
به گفته حمید ورناصری مدیرعامل شركت پشتیبانی امور دام كشور روزانه نزدیك 150 تن گوشت گوسفندی گرم به بازار عرضه می شود كه قیمت هر كیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی گرم (تازه) در میادین میوه و تره بار و تعاونی های مصرف 37 هزار و 500 تومان، گوشت تفكیكی بین 48 تا 49 هزار تومان و گوشت گوساله منجمد 29 هزار تومان است.
اقتصام**9186*2025
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۵
تهران- ایرنا- رئیس شورای تامین دام كشور اعلام كرد: شركت پشتیبانی امور دام كشور برای تنظیم بازار گوشت قرمز اقدام به افزایش حجم واردات گوشت گرم گوسفندی، گوشت یخ زده گوساله، دام زنده وارداتی گوسفندی رومانیایی و گوشت گرم گوساله كرده است.