بغداد – ايرنا – با رسيدن پيش نويس لايحه اخراج نيروهاي بيگانه از اراضي عراق به كميسيون امنيت و دفاع پارلمان، اقدام براي پايان بخشيدن به حضور نظاميان آمريكا وارد فاز قانونگذاري شد.

به گزارش ايرنا، يك نماينده پارلمان از فراكسيون الفتح (از بزرگترين فراكسيون هاي پارلمان عراق) روز شنبه به خبرگزاري «المعلومه» عراق گفت كه پيش نويس لايحه قانوني ملزم كردن دولت به اخراج نيروهاي بيگانه از جمله نظاميان آمريكا از خاك عراق، پس از بررسي كميسيون حقوقي، به كميسيون امنيت و دفاع پارلمان رسيده است.
«محمد البلداوي» خاطرنشان كرده است كه رسيدن اين پيش نويس به كميسيون امنيت و دفاع پارلمان عملا به معني آن است كه در آينده نزديك اين لايحه براي راي گيري در صحن علني پارلمان مطرح مي شود.
وي تاكيد كرده است كه اغلب جناح هاي سياسي عراق در حال حاضر و همزمان با عقب نشيني نيروهاي آمريكا از خاك سوريه، مايل به پايان بخشيدن به حضور نظاميان آمريكا موجود در خاك عراق هستند.
همزمان فراكسيون الفتح به عنوان يكي از مهمترين فراكسيون حامي دولت عراق، صبح امروز اعلام كرد كه به نفع خروج نيروهاي آمريكايي از خاك عراق در پارلمان راي مثبت مي دهد.
اين فراكسيون با 48 كرسي از مجموع 329 كرسي پارلمان اعلام كرده است كه به نفع لايحه قانوني اخراج نيروهاي بيگانه از جمله نيروهاي آمريكا از خاك عراق در جلسه پارلمان راي مي دهد.
«منصور البعيجي» در بيانيه اي گفت كه عقب نشيني نيروهاي آمريكا از سوريه و ورود آنها به داخل خاك عراق، تحول بسيار خطرناكي است و نمي توان در برابر آن سكوت كرد و بر همين اساس پارلمان عراق در سريع ترين زمان ممكن در باره خروج نظاميان آمريكا از خاك اين كشور اعلام نظر مي كند.
از طرفي «شيخ قيس الخزعلي» دبيركل گروه مقاومت اسلامي عصائب اهل الحق در همايشي به مناسبت هفتمين سال اخراج نيروهاي آمريكا از خاك عراق در 31 دسامبر 2011 (10 ديماه 90) اعلام كرد كه پارلمان بايد براي تبيين وضعيت حضور نظاميان آمريكا در عراق، تصميم گيري كند.
شيخ الخزعلي و «هادي عامري» رهبر فراكسيون الفتح صبح امروز در اين همايش، از عدم روشن بودن تعداد، نوع و امكان حضور نظاميان آمريكا در خاك عراق به شدت انتقاد كرده و برهمين اساس خواهان پايان دادن سريع به حضور نظاميان آمريكا در خاك كشورشان شدند.
پيشتر پارلمان عراق در 31 دسامبر 2011 طي يك مصوبه قانوني به اشغال 9 ساله عراق توسط اشغالگران آمريكايي پايان داده بود اما آمريكايي ها بار ديگر در سال 2014 و اين بار به بهانه مبارزه با داعش به عراق بازگشتند.
درخواست ها براي خروج نيروهاي نظامي آمريكا از عراق بويژه پس از سفر مخفيانه دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا به پايگاه نظامي عين الاسد در شمال عراق و اظهارات مداخله جويانه وي، بيش از پيش افزايش يافته است.
ترامپ در اين سفر سه ساعته گفته بود كه قصد خارج كردن نيروهايش از عراق را ندارد چرا كه از آن براي عمليات احتمالي در سوريه، مبارزه با داعش و نيز مراقبت از ايران استفاده خواهد شد.
شخصيت ها و كارشناسان عراقي در پاسخ تاكيد كرده اند كه مطابق قانون اساسي عراق، هيچ كشور يا نيرويي حق استفاده از خاك عراق براي تهديد يا حمله به ديگر كشورها از جمله همسايگان را ندارد.
خاورم *4*353*380*