موضوع تضعيف و شكستن ائتلاف هاي درون كابينه نتانياهو و در نتيجه بروز اختلافات شديد ميان احزاب دست راستي و چپ در رژيم صهيونيستي موجب شده تا ابهامات زيادي نزد ناظران سياسي درباره آينده انتخابات در اين رژيم ايجاد شود.
به همين علت نتانياهو و همفكرانش در حزب ليكود مي كوشند تا ضمن متهم كردن رقباي خود براي جذب آرا، ديدگاه هاي موجود را براي باقي ماندن در قدرت به نفع خود تغيير دهند.
در همين راستا نتانياهو به تازگي هشدار داد كه احزاب چپ مي خواهند نتيجه انتخابات را به نفع خود رقم بزنند.
وي اعلام كرده بود كه احزاب چپ و رسانه ها سعي در فشار آوردن بر دادستان كل به منظور تغيير روند پرونده ها را عليه او دارند.
آوي گاباي رهبر حزب 'اتحاد صهيونيستي' اسرائيل و رهبر يكي از احزاب مخالف ليكود هفته گذشته در فاصله تقريبي 3 ماه مانده به انتخابات اعلام كرد كه با حزب 'هاتنوعا' قطع همكاري خواهد كرد.
هاتنوعا و حزب كارگر در دسامبر 2014( آذر ماه 93) با هم ادغام شده و براي حضور در انتخابات سراسري 2015 اسرائيل حزب 'اتحاد صهيونيستي' يك حزب چپ ميانه رو را تشكيل دادند.
گاباي رهبر حزب كارگر در حضور تسيپي ليوني موسس حزب 'هاتنوعا' در نوامبر 2012 (آبان- آذر 91)، در يك كنفراس خبري اعلام كرد كه به 'وفاداري' او اطمينان ندارد.
وي همچنين گفت كه كار حزب 'اتحاد صهيونيستي' تمام است و حزب با همان نام حزب كارگر به كار خود ادامه مي دهد.
ليوني وزير امور خارجه اسبق رژيم صهيونيستي، پيشتر از احزاب ميانه رو و چپ گرا خواسته بود تا يك بلوك متحد عليه نتانياهو در انتخابات پيش رو ايجاد كنند.
ليوني يك دهه گذشته در كنار نتانياهو از گزينه هاي اصلي براي نخست وزيري در سرزمين هاي اشغالي بود.
به نوشته روزنامه تايمز آو اسرائيل، شايعاتي در مورد پيوستن ليوني به حزب تازه تاسيس 'امنيت اسرائيل' وجود دارد كه توسط بني گانتس رئيس سابق ستاد مشترك ارتش شكل گرفته است. گانتس در واكنش به اين شايعات اعلام كرد كه در مورد همكاري با ليوني نگران است زيرا وي گرايشات بسيار چپ گرا دارد.
ناظران سياسي معتقدند، اين گونه اظهارات و تغيير و تحولات در احزاب رژيم صهيونيستي با نزديك شدن به انتخابات پارلماني در فروردين ماه 98 نشان از جنگ قدرت در ميان چهره هاي برجسته و مقامات دارد.
حزب ليكود به رهبري نتانياهو كه با وجود تحركات احزاب ميانه رو و چپ گرا و ورود آنها به كنست احساس خطر كرده است، درخواست كاهش حد نصاب راي براي ورود احزاب به پارلمان را ارائه داد. حد نصاب آرا براي ورود احزاب به پارلمان رژيم صهيونيستي طبق قانون موجود كسب 3.25 درصد آرا است.
از سويي ديگر، تشكيل حزب 'راست جديد' توسط نفتالي بنت وزير آموزش و آيلت شاكد وزير دادگستري رژيم صهيونيستي نگراني هاي ليكود را براي تشكيل ائتلاف پس از پيروزي احتمالي در انتخابات آينده افزايش داده است. اين دو وزير صهيونيستي جزو ائتلاف حاكم در پارلمان رژيم صهيونيستي در كنار حزب ليكود بودند، اما اكنون از شخصيت هاي اصلي مخالف نتانياهو هستند.
همچنين يائير لاپيد رهبر حزب يش آتيد به اورنا باربيواي اولين ژنرال زن صهيونيستي قول وزارت در يكي از وزارتخانه هاي مهم اسرائيل را داده است.
روزنامه صهيونيستي جروزالم پست در سال 2013 لاپيد را يكي از يهوديان با نفوذ در جهان معرفي كرده بود و طبق نظرسنجي ها حزب وي اكنون مي تواند از نظر كسب كرسي در پارلمان رژيم صهيونيستي رتبه سوم را به دست آورد.
يكي از تغييرات ديگر در درون احزاب، خروج چندين عضو از حزب راستگراي كولانو مي باشد. اين حزب به رهبري موشه كهلون وزير دارايي رژيم صهيونيستي، اكنون جزو ائتلاف حاكم در پارلمان رژيم صهيونيستي با 10 كرسي است.
براساس گزارش روزنامه تايمز آو اسرائيل، از جمله چهره هاي شاخصي كه حزب كولانو را ترك كردند يوآو گالانت وزير مسكن اين رژيم است.
وي هفته گذشته تاييد وزاري كابينه صهيونيستي را براي كسب وزير مهاجرت دريافت كرد و همين موضوع باعث ورود وي به حزب ليكود نتانياهو شد.
طبق آخرين نظرسنجي از شبكه 7 تلويزيون رژيم صهيونيستي در مورد نتايج انتخابات پارلماني آينده در سرزمين هاي اشغالي ليكود با بدست آوردن 28 كرسي در صدر قرار خواهد گرفت.
بنابراين گزارش حزب بني گانتس (امنيت اسرائيل) در جايگاه دوم با كسب 13 كرسي قرار خواهد گرفت و حزب يش عتيد به رهبري لاپيد با كسب 12 كرسي در جايگاه سوم قرار ميگيرد.
همچنين فهرست مشترك عربي 9 كرسي و حزب راست جديد به رهبري نفتالي بنت و آيلت شاكد 8 كرسي به دست ميآورد. حزب كار به رهبري گاباي هم براساس نتايج اين نظرسنجي تنها 7 كرسي بدست ميآورد.
شاكد وزير دادگستري رژيم صهيونيستي نيز در اظهار نظري عجيب نتانياهو را پيروز انتخابات 2019 دانسته است.
رهبر حزب كارگر نيز با بي توجهي به نتيجه نظرسنجي ها در مورد موفقيت دوباره ليكود در انتخابات پيش رو، خود را يكي از گزينه هاي اصلي براي نخست وزيري دانست.
بنابراين به نظر مي رسد به رغم اين كه اين گونه نظر سنجي ها حكايت از ادامه فعاليت ليكود در راس رژيم صهيونيستي دارد، اما همانگونه كه گفته شد، اثبات برخي خودكامگي ها و نيز فساد خانواده نتانياهو موجب شده كه سرنوشت وي و حزب متبوعش در راس قدرت اين رژيم همچنان در هاله اي از ابهام قرار گيرد و به همين علت بيشتر تحليل گران از اظهار نظر صريح درباره آينده قدرت در سرزمين اشغالي همچنان خودداري كرده و آن را به روزهاي آتي موكول كرده اند.
خاورم**3234**1144
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۸
تهران – ايرنا – ايجاد تحولات در بدنه حزب هاي داخلي رژيم صهيونيستي موجب شده تا بنيامين نتانياهو نخست وزير و رهبر حزب ليكود در اين رژيم به دليل تاييد محكوميتش در پرونده هاي فساد موقعيت خود در انتخابات آينده در خطر ببيند.