به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی «محمد صادق معتمدیان» عصر شنبه در دیدار با خانم «كامله صدیقی» در محل وزارت صنعت و تجارت افغانستان، در خصوص همكاری های دوجانبه و تثبیت و گسترش مرزهای رسمی با این كشور گفت و گو كرد.
وی با اشاره به ظرفیت های خراسان جنوبی در حوزه های تجاری، معادن غنی و ظرفیت های ترانزیتی و زیرساخت های موجود در مناطق مشترك مرزی بر لزوم بهره گیری از این ظرفیت ها تاكید كرد.
استاندار خراسان جنوبی از آمادگی مقامات استان و فعالان بخش خصوصی برای فراهم كردن بستر لازم برای توسعه تجارت فیمابین خبر داد و گفت: ایجاد شركت های مشترك فرآوری و صادرات، واردات برخی كالاهای افغانستان به ایران یا ترانزیت با هدف صادرات به كشورهای ثالث می تواند نقش مهمی در توسعه روابط دوجانبه داشته باشد.
كامله صدیقی نیز بر خواست طرف كشور افغانستان برای توازن تجارت و توسعه آن تاكید و آمادگی طرف افغان برای همكاری نزدیك در جهت تحقق برنامه های پیش بینی و تفاهم شده را اعلام كرد.
سید یحیی اخلاقی رییس ترانزیت و تسهیلات تجاری وزارت صنعت و تجارت افغانستان هم در این دیدار به مشكلات موجود از جمله حمل بار مازاد توسط خودروهای باربری، ترانزیت و درخواست اعطای تسهیلات در این بخش و پذیرش اسناد مراجع افغان از جمله گواهی های صادره نظیر گواهی بیمه، رانندگی و نظایر آن اشاره كرد.
استاندار خراسان جنوبی در این دیدار با دعوت از هیات منتخب از وزارت صنعت و تجارت افغانستان و دیگر مراجع برای سفر به ایران و بررسی مشكلات و یافتن راه های رفع موانع و توسعه همكاری با استان خراسان جنوبی، به منظور بازدید از ظرفیت های مرزی، بازارچه ها و منطقه ویژه اقتصادی دعوت كرد.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت جمهوری اسلامی افغانستان نیز ضمن استقبال از این دعوت، دستورات لازم در خصوص طرح های عملیاتی برای توسعه روابط كه قابلیت اجرا و عینیت كمی داشته باشد، را صادر كرد.
در این دیدار سید سعید حسینی معاون سفیر و محمدرضا كریم زاده رایزن بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران و میرسعید سعیدی رییس عمومی تجارت بین المللی وزارت صنعت و تجارت جمهوری اسلامی افغانستان نیز حضور داشتند.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه سفر یك روزه به كابل، با سرپرست و معاون مالی وزارت مالیه جمهوری اسلامی افغانستان دیدار و گفت و گو كرد.
معتمدیان در تشریح اهمیت این دیدار گفت: این دیدار با هدف بررسی مشكلات و موانع پیش روی فعالیت بازارچه های مرزی استان و همچنین گسترش همكاری های متقابل تجاری برگزار شد.
وی با اشاره به ظرفیت های استان در حوزه های تجاری، ظرفیت های ترانزیتی و زیرساخت های موجود در مناطق مشترك مرزی؛ محدودیت اعمال شده برای صادرات چهار قلم كالا از طریق مرز ماهیرود (میل 78) را به عنوان چالش پیش رو مطرح و بر لزوم وجود ثبات در قوانین و جلوگیری از بروز وقفه های از این دست كه بر تجارت فیمابین تاثیر منفی دارد، تاكید كرد.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی، همفكری و همكاری دو طرف برای رفع موانع و مشكلات را خاطرنشان كرد و افزود: پیشنهاد می شود به منظور تقویت همكاری های دو كشور و با در نظر گرفتن دغدغه مسئولین افغان؛ هیاتی متشكل از بخش گمرك و وزارت مالیه و سایر دستگاه های ذیربط ضمن سفر به استان خراسان جنوبی و بررسی میدانی مشكلات پیش روی گمرك و بازارچه های مرزی كه طرف ایرانی برای تامین زیرساخت های پیشرفته آن سرمایه گذاری نموده را احصا كرده و نتایج برای جمع بندی و تصمیم گیری مقامات دو طرف ارایه شود.
وی همچنین از آمادگی استانداری خراسان جنوبی برای انتقال درب بازارچه به منطقه ویژه و تامین ضروریات پرسنل افغان گمرك فراه مستقر در مرز خبر داد.
در این دیدار همدرد سرپرست وزارت و معاون مالی وزارت مالیه جمهوری اسلامی افغانستان، ضمن اعلام دستور بررسی ویژه برای رفع محدودیت چهار قلم كالای منع شده در مرز فراه، از پیشنهاد نماینده عالی دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حضور تیم تجاری در مرز خراسان جنوبی استقبال كرد.
وی تعیین برنامه سفر هیات و بازدید از استان خراسان جنوبی و تهیه گزارش جامع در خصوص بازارچه ها و گمرك و سایر موارد مطروحه برای طرح در شورای عالی اقتصادی جمهوری اسلامی افغانستان را در دستور كار قرار داد.
معاون سفیر و رایزن بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران استاندار خراسان جنوبی را در این دیدار همراهی كردند.
رشاد پوپل رییس عمومی گمركات و سید محمود سادات از وزارت مالیه جمهوری اسلامی افغانستان نیز در این دیدار حضور داشتند.
خراسان جنوبی با افغانستان و 6 استان كشور هم مرز است.
3028
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۴
بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی در دیدار با سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، بر توسعه روابط دوجانبه و افزایش سطح مبادلات تجاری به ویژه از مسیر خراسان جنوبی تاكید كرد.