عباسعلي دامنگير روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: كم آبي تنوع زيستي گونه هاي جانوري و گياهي را در چند سال گذشته در استان سمنان كاهش داده است.
وي خاطرنشان كرد: دليل 70 درصد انقراض گونه هاي جانوري در سمنان خشكسالي است و اكنون اين پديده شوم زيست يوزپلنگ آسيايي، پلنگ ايراني و گورخر آسيايي در مناطق حفاظت شده استان را با چالش مواجه كرده است.
مديركل حفاظت محيط زيست استان سمنان ادامه داد: براساس آمار اكنون 40 تا 50 يوزپلنگ آسيايي و 2 هزار گورخر آسيايي در استان سمنان وجود دارد كه اين گونه هاي جانوري در 20 سال پيش 2 برابر تعداد كنوني بود.
دامنگير اضافه كرد: با همكاري اداره كل راه و ترابري استان سمنان گام اول ايمن سازي جاده اطراف روستاي عباس آباد شهرستان ميامي با اعتبار 15 ميليارد ريالي به منظور ايجاد مسير امن براي عبور يوزپلنگ آسيايي انجام شده است.
مديركل حفاظت محيط زيست استان سمنان گفت: ساخت آبشخور، لايروبي چشمه ها و تامين علوفه از جمله راهكارهاي رفع مقطعي خشكسالي در مناطق حفاظت شده است سمنان است.
به گزارش ايرنا، كاهش بارش باران و خشكسالي كاهش زاد و ولد دليل كاهش گونه هاي ارزشمند جانوري و گياهي در مناطق حفاظت استان سمنان است كه در چند سال گذشته طبيعت دوستان در قالب نذر در طبيعت و با تامين علوفه و آب براي رفع اين چالش اقدام هايي انجام دادند.
25 درصد وسعت استان سمنان مناطق تحت حفاظت محيط زيست است كه با 131 محيط بان از آن مراقبت مي شود، 16 درصد از مناطق حفاظت شده كشور در استان سمنان قرار دارد و اين استان ميزبان 30 درصد از تنوع گياهي و جانوري شناسايي شده در كشور است.
استان سمنان سه منطقه حفاظت شده در محدوده جنگل ابر، خارتوران و پرور و پنج منطقه شكار ممنوع دارد، يك ششم از كل مناطق حفاظت شده كشور در استان سمنان واقع است.
7339/6103
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۶
سمنان- ايرنا- مديركل حفاظت محيط زيست استان سمنان گفت: خشكسالي و ضعف منابع آبي در اثر كاهش بارش ها عامل اصلي نابودي گونه هاي جانوري و گياهي در مناطق حفاظت شده و شكار ممنوع استان است.