جاوید نیا هفته گذشته اعلام كرد:ما منتظریم اتخاذ تصمیم جمعی صورت پذیرد و سریعتر اینستاگرام كه متاسفانه بسیار محتوای خلاف قانون و خلاف اخلاق كشور دارد، تعیین تكلیف شود. همین موضوع واكنش زیادی را به همراه داشت كه در رسانه داخلی همچنان شاهد بازتاب آن هستیم.
در همین ارتباط «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واكنش به این موضوع گفت :تجربه نشان داده كه مباحث مربوط به حوزه سالمسازی شبكههای اجتماعی با فیلترینگ حل نمیشود. وی همچنین در سخنانی اظهار كرد؛ فرض بر این كه حرفهای معاون دادستان درست است و وی اختیار قانونی برای فیلترینگ اینستاگرام دارد، این سؤال پیش میآید بعد از این قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ این را برای مردم روشن كنند. رسانه های اصلاح طلب به سخنان جهرمی توجه زیادی نشان داده اند.
به گزارش گروه نشریات خبری؛ مهم ترین محورهای طرح شده در رسانه های اصلاح طلب در باب فیلترینگ عبارتند از:به جای فیلتر سلیقهای دستورالعملی مشخص شود كه شاخص تمام فضاهای آسیبزا را مشخص كند و همه تكلیف خود را بدانند؛ اختلال در جریان كسب و كارهای اینترنتی؛ لزوم آموزش و فرهنگ سازی در استفاده از پیام رسان ها؛ نبود متولی مشخص در امر فیلترینگ؛ اتفاقات سیاسی دلیل فیلتر در ایران از سوی جریان سیاسی مقابل دولت و فعال شدن دوباره فیلترشكن ها.
محورهای مورد توجه در رسانه ها اصولگرا نیز عبارتند از:فیلترینگ موجب فعال شدن فیلترشكن ها و استفاده نادرست از پیام رسان ها.
رسانه های اصلاح طلب
...............................
**مخالفت آذری جهرمی با فیلترینگ
روزنامه دنیای اقتصاد گزارش داد: «محمدجواد آذریجهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه بازدید از نمایشگاه «شهر هوشمند» در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال كه آیا اینستاگرام فیلتر میشود، گفت كه تجربه نشان داده كه مباحث مربوط به حوزه سالمسازی شبكههای اجتماعی با فیلترینگ حل نمیشود. مسوولان قضایی صحبتهایی میكنند، فصلالخطاب موضوعات قانون است و برخی به لحاظ حقوقی اعتقاد دارند اینكه یك قاضی برای كشور در خارج از حیطه صلاحیت خود حكم كند، قانونی نیست اما در حال حاضر اجماعی در رابطه با این مساله وجود ندارد.
روزنامه ایران در گزارشی اعلام كرد: محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نمایشگاه بینالمللی مشهد درباره فیلترینگ گفت اینكه ما میگوییم با بحث فیلتر مخالفیم، مفهومش این نیست كه بگوییم اتفاقاتی را كه میافتد نادیده میگیریم، اتفاقات هست و قطعاً اشكالات و مخاطرات جدی هم وجود دارد اما این میتواند تبدیل به بستری شود كه در كشور مورد استفاده قرار بگیرد و جوانان از آن برای توسعه كسب و كار خودشان استفاده كنند و روی این بستر كسب و كار بومی شكل بگیرد.
روزنامه مردم سالاری در گزارشی اظهار كرد: محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره احتمال فیلترینگ اینستاگرام، گفت فرض بر این كه حرفهای معاون دادستان درست است و وی اختیار قانونی برای فیلترینگ اینستاگرام دارد، این سؤال پیش میآید بعد از این قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ این را برای مردم روشن كنند و دو قطبی فیلترینگ یا مخالفت با فیلترینگ را درست نكنند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مشهد گفت واقعیت این است كه تجربه نشان داده فیلترینگ جواب نمیدهد. اینكه ما میگوئیم با بحث فیلتر مخالفیم، مفهومش این نیست كه بگوییم اتفاقاتی كه میافتد را نادیده میگیریم، اتفاقات هست و قطعا اشكالات و مخاطرات جدی هم وجود دارد. اما این میتواند تبدیل به بستری شود كه در كشور مورد استفاده قرار بگیرد و جوانان از آن برای توسعه كسب و كار خودشان استفاده كنند و روی این بستر كسب و كار بومی شكل بگیرد.
**واكنش ها به گفت وگوی تلویزیونی یك كارشناس
تارنمای انصاف نیوز در یادداشتی به قلم «سودابه رادفرد» مدیر كل ارتباطات و فناوری اطلاعات البرز نوشت: در رسانهی ملی گفتگویی پخش شد مبنی بر اینكه خانوادهای سیم كارت بدون اینترنت برای دختر نوجوانش تهیه كرده و بعد اتفاقی دو گیگ اینترنت رایگان روی آن فعال شده است. این دو گیگ اینترنت باعث ورود دختر به فضای مجازی و سپس ارتباطی ناخواسته و بارداری ناخواستهتر وی شده و خانوادهای دچار بحران! اغلب این موضوع را یا به تمسخر گرفتند یا ریشخند كردند اما به نظر میرسد اتفاقا اگر از منظر همسویی با رسانهی ملی و كارشناس برنامه وارد شویم و بر فرض و حكم صحه بگذاریم، شاید بتوان مسوولین را بهتر مجاب كرد به نگاه سیستمی و تدبیر بیشتر. اینكه وقتی چنین موضوع به ظاهر بی اهمیتی میتواند چنین پیامد مخربی داشته باشد، باز كردن دست و پای فیلترشكنها چه تاثیری بر خانواده و بویژه جوانان، نوجوانان و كودكان میگذارد؟ آیا از رونق انداختن كسب و كارهای فناورانه محور و فضای مجازی پایه با فیلترینگ دفعهای بر معاش بسیاری تاثیر نمیگذارد؟ آیا بهتر نیست به جای فیلتر سلیقهای و گاه گاه یكبار دستورالعملی مشخص شود كه شاخص تمام فضاهای آسیبزا را مشخص كند و همه تكلیف خود را بدانند؟
تارنمای عصرایران در مطلبی نوشت: «روح الله مومن نسب» كه گفته میشود كارشناس فضای مجازی است در یك برنامه تلویزیونی ماجرای اینترنت رایگانی را تعریف كرد كه منجر به آشنا شدن یك دختر نوجوان با پسری و باردار شدن او می شود. این آقای كارشناس به واسطه این خاطره، نتیجه گرفته است كه اینترنت، تلگرام، اینستاگرام و .... بد است. آدم وقتی پای تلویزیون مینشیند گاهی احساس میكند مورد توهین قرار گرفته است. واقعا اگر میخواهید فیلتر كنید، فیلتر كنید دیگر چرا توهین میكنید؟ اگر فكر میكنید اینترنت بد است، درش را تخته كنید دیگر چرا شعور ما را زیر سوال میبرید؟ در پایان باید به این نكته اشاره كرد كه كسی با مدیریت فضای مجازی مخالف نیست. همانطور كه در تمام جهان روشهایی برای مدیریت شبكههای اجتماعی وجود دارد اما فیلتر...
آفتاب یزد در گزارشی می نویسد: یك كارشناس فضای مجازی با نقل داستانی عامل بارداری دختر نوجوان را اینترنت رایگان دانست! پیدایش شبكه جهانی اینترنت، رسانهها و شبكههای مجازی و اجتماعی گونهای جدید از ارتباطات مردمی و اجتماعی را شكل داد. نوعی از ارتباط كه آشناییها را از سطح واقعی جامعه به فضای مجازی سوق داده است. این فضا آنقدر بر زندگی روزمره همه مردم تاثیر گذاشته كه دیگر نمیشود آن را مجازی نامید بلكه میتوان گفت بخش لاینفك، پر رنگ و پركاربرد همهی استفاده كنندگان شبكههای اجتماعی شده است. این در حالی است كه «روح الله مومن نسب» كارشناس فضای مجازی با حضور در برنامه تلویزیونی «تب تاب»، ماجرای اینترنت رایگانی را تعریف میكند كه منجر به آشنایی یك دختر نوجوان با پسری و باردارشدن او میشود. وی داستان دخترك را به شكلی مطرح میكند كه گویی عامل اصلی این اتفاق دو گیگ اینترنت رایگان بوده است نه روابط اجتماعی شكل گرفته در قالبی نادرست! لازم است مسئولان امر فیلترینگ و صدا و سیما به جای صرف هزینههای گزاف برای تولید اخبار نادرست و غیر واقعی برای اقناع افكار عمومی علیه شبكههای اجتماعی، همان هزینه را صرف فرهنگ سازی درست و برنامه ریزی شده در همه سطوح اجتماعی و ردههای سنی جامعه بكنند.
**بازتاب جهانی فیلترینگ اینستاگرام در ایران
دنیای اقتصاد در گزارشی می نویسد: احتمال فیلتر شدن شبكه اجتماعی اینستاگرام در ایران بازتاب خاصی در رسانههای جهان داشته است. بعد از فیلتر شدن برخی از دیگر برنامههای رسانههای اجتماعی، شورای عالی فضای مجازی ایران تصویب كرده كه چه قدمهایی برای فیلترینگ اینستاگرام در ایران برداشته شود. توییتر، فیسبوك، یوتیوب و تلگرام هم اكنون در ایران فیلتر هستند و به ارائهدهندگان اینترنت هم دستور داده شده تا جلوی دسترسی به این برنامههای را بگیرند.
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی عنوان كرد: احتمال فیلتر شدن شبكه اجتماعی اینستاگرام در ایران بازتاب خاصی در رسانههای جهان داشته است. در همین زمینه رسانه بریتانیایی تلگراف در گزارشی به تشریح فضای كلی در این روند پرداخت كه در ادامه میخوانید. «حسن روحانی»، رییس جمهور ایران حضور پررنگی در اینستاگرام دارد، این مسئله مربوط به دیگر مسئولان ایرانی هم میشود. او در حساب كاربری تایید شده خودش برای یك مخاطب 2میلیون نفری پست منتشر میكند. اما حالا دیگر حساب كاربری روحانی اجازه فعالیت قانونی در كشور را ندارد، چراكه گروهی از مقامات ایران برنامههای خود را برای فیلتر كردن این برنامه موبایل اعلام كردهاند. دلیل اینكار نگرانیهای ایجاد شده در حوزههای داخلی است.
**اختلال در جریان كسب و كارهای اینترنتی
روزنامه ابتكار در گزارشی می نویسد: این روزها تلگرام و اینستاگرام دیگر تنها اپلیكیشنهای پیامرسان به شمار نمیروند، بلكه با فراگیر شدن آنها این اپلیكیشنها به بازار كار ورود پیدا كرده و كسبوكارهای مختلفی را به راه انداخته اند. اختلال در فضای مجازی از جمله بحثهایی است كه كاربران را درگیر میكند. مخصوصا كاربرانی كه از طریق این راه كسبوكاری را شروع كردهاند و تمام و یا بخشی از دارایی خود را در این فضا سرمایهگذاری كردهاند. حالا كه خبر فیلتر شدن اینستاگرام به میان آمده عدهای را دلنگران مشاغل خود كرده و آنها را به تبو تاب انداخته است. در جریان فیلتر شدن باید آگاهانه عمل كرد. باید معقولتر به بسته شدن این فضا نگاه شود و این را در نظر بگیرند كسانی كه در این بخش فعالیت میكنند، در این حوزه سرمایهگذاری كردهاند و بسته شدن این فضا به معنای از دست دادن تمام سرمایه افراد فعال در این حوزه است.
به گزارش روزنامه همشهری، معاون دادستان كل كشور از صدور حكم قضایی فیلترینگ اینستاگرام خبر داد و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واكنشی گفت: «شفاف اعلام كنند اگر اینستاگرام را فیلتر كردند از فردا در زندگی مردم و توانمندیهای داخلی چه تأثیری خواهد گذاشت؟». استقبال گسترده از اینستاگرام فرصت بیبدیلی برای كسبوكارهای خرد و خانگی ایجاد كرده است. از آنجا كه هزینههای راهاندازی كانال فروش مستقیم و دایر كردن فروشگاه و ویترینی برای ارائه خدمات و محصولات یك كسبوكار نوپا و كوچك بسیار پرهزینه است، بسیاری از این افراد و گروهها تصمیم گرفتند با تكیه بر امكانات و ویژگیهای اینستاگرام در عرصه عمومی ظاهر شوند. توجه به نقش اینستاگرام در عرصه توانمندسازی كسبوكارهای خرد نباید باعث نادیده گرفتن اثرات دیگر این شبكه در زندگی روزمره شود. پس از فیلتر شدن تلگرام و مشكلات دسترسی به نرمافزارهای عبور از فیلتر، به طور چشمگیری استقبال از اینستاگرام افزایش یافت و چه بخواهیم و چه نخواهیم بخشی از وقت روزمره تعداد زیادی از كاربران اینترنت صرف گشتوگذار در اینستاگرام میشود و به نوعی یكی از تفریحات ارزانقیمت و در دسترس مردم در این شرایط سخت اقتصادی به شمار میرود و افزایش فشارهای داخلی بر مردم و مختل كردن روند عادی زندگی با اقداماتی مثل محدود كردن دسترسی به اینستاگرام فشار روانی و موج ناامیدی شدیدی به همراه خواهد داشت.
به گزارش عصر ایران، اثربخش ترین شبكه های اجتماعی در ایران، اینستاگرام، تلگرام، توییتر، یوتیوب و فیس بوك هستند. یكی از عوامل بسیار مهم در رونق و توسعه كسب و كار، تبلیغات و بازاریابی و بازاریابی ذر فضای مجازی است. برخی مسؤولان سعی دارند كلیه شبكه های اجتماعی را فیلتر كنند و از دسترس مردم خارج نمایند. با فیلتر شدن شبكه های اجتماعی در ایران؛ بسته شدن اقتصاد و نظام مالی و بانكی در تعامل با جهان با عدم شفاف سازی مالی و پیوستن به معاهده های بین المللی مربوطه و در نهایت: محدودیت در فضای مجازی و بستن مهم ترین ابزار در دیجیتال ماركتینگ به عنوان مهم ترین ابزار ترویج و تبلیغ در بازار عصر حاضر.
**لزوم آموزش و فرهنگ سازی در استفاده از پیام رسان ها
روزنامه اعتماد در گزارشی ابراز داشت: گویا تجربه ناموفق فیلترینگ تلگرام همچنان برای برخی مسوولان در كشور درس عبرت نشده و عدهای در نخستین سالگرد فیلترینگ این پیامرسان به ماجراجوییهای خود در شبكههای اجتماعی ادامه میدهند. با توجه به اتفاقاتی كه طی دو هفته گذشته در كشور رخ داده نمیتوان منكر قدرت فضای مجازی شد. در تاثیرگذاری شبكههای اجتماعی چه از نوع فیلتر شده و چه از نوع همچنان فیلتر نشده همین بس كه بخشهای مختلف خبری بخشی را به محتوای تولید شده توسط این كاربران اختصاص دادهاند. حال با توجه به این میزان تاثیرگذاری آیا همچنان فیلترینگ راهحل است؟ آیا نمیتوان با فرهنگسازی شرایط را برای فعالیت هموطنان در شبكههای اجتماعی فراهم كرد؟
روزنامه همشهری در گفت وگو با 2 كارشناس با موضوع «اثرات منفی فیلترینگ شبكههای اجتماعی و ایجاد نارضایتی بین مردم» می نویسد: «كامبیز نوروزی» حقوقدان عرصه فرهنگی و رسانه در مورد فیلترینگ اینستاگرام طور تحلیل كرد:«تمام مسائل مربوط به فضای مجازی اعم از شبكههای اجتماعی و پیامرسانها مشمول موضوع «حق آزادی بیان» و «حق آزادی دسترسی به اطلاعات» هستند. در كشور ما متأسفانه رویه فیلترینگ سابقه بسیاری دارد. فیلترینگ از سایتها آغاز شد، فیس بوك، توییتر و تلگرام را در برگرفت و الان نوبت رسیده به اینستاگرام. حتی میتوانیم به قبلتر هم بازگردیم كه نواركاست، دستگاه پخش ویدئو، سیستم ماهواره و... ممنوع شد. اینها به مثابه نقض آشكار حق آزادی بیان و حق آزادی دسترسی به اطلاعات است.»
در ادامه «غلامرضا ظریفیان» جامعهشناس موضوع فیلترینگ و محدودسازی را از جمله مباحثی تلقی كرد كه بارها تجربه شده و ناموفق بوده است. وی گفت «هم در جامعه ما و هم در دیگر جوامع از این رویه تجربیات شفاف و روشنی به دست آمده است. طبق نتایج این آزمون و خطاها، وقتی به پرسشهای جدید و نیازهای جدید جوامع پاسخهای قدیمی داده میشود، جامعه دچار آسیب جدی خواهد شد. ممنوعیت و محدودیتها اگر حساب شده و با برنامهریزی نباشد برعكس عمل میكند و رشد فزاینده و فراگیر در گرایش به پدیده منع شده را درپی دارد.»
**نبود متولی مشخص در امر فیلترینگ
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی بیان كرد: چندی است كه مجددا بحث بی حاصل فیلترینگ در جامعه مطرح شده است و عدهای در مقابل وزارت ارتباطات كه از مخالفان جدی فیلترینگ است صف بندی كرده اند. این عده برای آنكه حواس جامعه را از فیلترینگ دور نمایند نشانه گذاری انتقادی خود را به سمت دیگری نشانه رفتهاند و فعالیتهای فرهنگی و تولید محتوا را سیبل انتقادات خود قرار دادهاند تا نگاهها را به سویی دیگر معطوف سازند. این رفتار نه تنها متوجه یك وزارتخانه و دستگاه است، بلكه عادتی است نهادینه شده در ضمیر برخی برای انتقاد و حمله به كسانی كه حاضرند برای مردم پا پیش بگذارند. باید بیاموزیم حركتهای فرهنگی بصورت خاص متولی دارند ولی به صورت عام صاحب متولی نیستند و هركس وظیفه دارد برای آن سرمایهگذاری كند. در كشورهای پیشرفته تمام شركتهای دولتی و خصوصی موظفند بخشی از درآمدهای خود را صرف فعالیتهای فرهنگی كنند. این امر شامل شركتهای بزرگ و كوچك میشود. چه بهتر كه نهادهای متولی اصلی پا پیش بگذارند و به این فعالیتها نقش پر رنگ تری بدهند.
خبرگزاری ایسنا در گزارشی می نویسد: پس از مهلت مجددی كه به هاتگرام و طلاگرام تا پایان آذر داده شده بود كه از تلگرام مستقل شوند، این نسخههای فارسی در حالی به فعالیت خود ادامه میدهند كه هنوز درباره وضعیت ادامه فعالیت آنها اظهار نظری نشده است. با وجود تمام شدن مهلت مجددی كه به نسخههای فارسی تلگرام داده شده بود، همچنان از سوی مسوولان اظهار نظر رسمی نشده است.
**اتفاقات سیاسی دلیل فیلتر در ایران از سوی جریان سیاسی مقابل دولت
تارنمای فرارو در گزارشی عنوان كرد: «مسدود كردن شبكههای اجتماعی و پیامرسانها چاره كار نیست.» این جمله آذریجهرمی نشاندهنده خط فكری دولت روحانی در برابر فیلترینگ است. دولتی كه همواره حامی گردش آزاد اطلاعات و مخالف فیلترینگ بوده است از همین رو همواره بر روی فرهنگسازی و افزایش سطح سواد رسانهای مردم تاكید داشته است. این تارنما در ادامه می نویسد: شبكههای اجتماعی در دهه 90 شمسی نقش تاثیرگذاری در نتایج انتخاباتهای برگزار شده ایفا كردهاند. نتایج انتخاباتهای 5 سال اخیر نشان میدهد كه جریان سیاسی مقابل دولت و اصلاحطلبان همواره مغلوب بودند. هضم واقعیت برای این گروهها بسیار دشوار بودند از این رو به جای بازنگری در اندیشههای خود برای كسب محبوبیت در میان مردم تصمیم به ایجاد فضاسازی برای پاك كردن صورت مساله گرفتند. انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اسفند سال آتی برگزار خواهد شد و طبیعتا در فیلترینگ توییتر و تلگرام، یكی از بازیگران اصلی صحنه انتخابات اینستاگرام خواهد بود.
**فعال شدن دوباره فیلترشكن ها
روزنامه قانون در گزارشی با عنوان «تقویت فیلترشكنها!» می نویسد: حكم نهایی فیلترینگ اینستاگرام توسط مسئولان قضایی صادر شده و اكنون برای اجرا در انتظار تصمیم دادستان كل كشور است. این سخنی بود كه روز گذشته به نقل از یكی از مسئولان قضایی مطرح شد و باردیگر فیلترینگ به موضوع مورد بحث جامعه تبدیل شد. اتفاقی كه طی سالها و دهههای اخیر و هر بار برای یكی از شبكههای اجتماعی پر طرفدار رخ داده است و البته نتیجه مثبتی نیز به دنبال نداشته است. یكی از تبعات بسیار مهم فیلترینگ شبكههای اجتماعی، واكنش معنادار گروههای مختلف شهروندان برای دور زدن فیلترینگ با استفاده از فیلتر شكنهایی است كه در لحظه و ثانیه در حال جدید شدن و ارائه خدمات بهتر هستند. فیلترشكنهایی كه سرورهای آنها در كشورهای دیگر قرار داشته و با وجود خطرات امنیتی و هزینههای مضاعفی كه برای كاربران به همراه دارد، اما باز هم در گوشیهای هوشمند و سیستم های رایانه ای بسیاری از شهروندان و حتی مسئولان مملكتی نیز نصب میشود تا بتواند از سد شكننده فیلتر، به راحتی عبور كند. توجیههای همیشگی درباره فیلتر كردن شبكههای اجتماعی از سوی مسئولان، بروز و انتشار موارد غیر اخلاقی و غیرعرفی در برخی از این شبكههاست.
رسانه های اصولگرا
.........................
**فیلترینگ موجب فعال شدن فیلترشكن ها
تارنمای الف در گزارشی اعلام كرد: چند روزی است مسئله فیلترینگ اینستاگرام در رسانهها مطرح شده است. مسئولی كه از این تصمیم خبر داده است معاون فضای مجازی دادستان كل كشور است. طرح این مسئله با واكنش وزیر ارتباطات همراه شد. در این زمینه باید گفت همگان اذعان دارند فضای فرهنگی اینستاگرام، فضای مناسبی نیست. اما آیا فیلترینگ راهكار مناسبی برای مقابله با این فضای فرهنگی نامناسب است؟ از دو جنبه میتوان به این مسئله نگاه كرد. جنبه اول مرور تجربه فیلترینگ تلگرام است. آیا اهداف فیلترینگ تلگرام محقق شده است؟ عموم كاربران گذشته تلگرام اكنون هم از این پیامرسان استفاده میكنند، برخی از طریق تلگرام طلایی و هاتگرام و برخی هم با فیلترشكن. اما از جنبه دیگری هم میتوان به این مسئله نگاه كرد و آن تاثی فیلترینگ بر احساس آزادی در كشور است. فیلترینگ اینستاگرام باعث گسترش حس عدم آزادی در مردم میشود. با فیلترینگ هرچه بیشتر، حس عدم آزادی در مردم تقویت میشود و گسترش این حس به ناامیدی از نظام و كشور میانجامد. به نظر میرسد سیاست فیلترینگ نیازمند بازنگری اساسی است.
**استفاده نادرست از پیام رسان ها
تارنمای الف در گزارشی بیان می كند: «سیدصادق طباطبایینژاد» در گفتوگویی درباره اظهارات اخیر معاون فرهنگی قوه قضاییه مبنی بر اینكه تمام كارهایی كه در فضای مجازی مانند تلگرام صورت میگیرد، مجرمانه نیست گفت: فضای مجازی یك ابزار است؛ پیامرسانها اعم از داخلی یا خارجی نظیر تلگرام، اینستاگرام، واتسآپ و سروش یك ابزار هستند كه هم میشود از آنها استفاده خوب و مناسب كرد و هم بد؛ مانند چاقو است كه هم میتواند برای جراحی به كار رود و هم برای قتل. در بحث استفاده از تلگرام نیز به همین صورت است؛ زمانی كه ما نتوانیم اسلحه را در جای مناسب استفاده كنیم، طبیعتا آن را ممنوع میكنیم. تلگرام تهدیدهای امنیتی، اجتماعی، اقتصادی ایجاد كرده بود؛ اتفاقاتی كه در دی ماه سال گذشته در كشور افتاد، نمونه آن است. البته مذاكراتی هم با مدیران آن انجام شد؛ هم قبل از آن و هم در حین و بعد از فیلترینگ، مذاكراتی داشتند كه سروهای تلگرام را در اختیار ایران قرار بدهید اما این كار صورت نگرفت.
**دادن تعهد از سوی پیام رسان های خارجی ضامن فعالیت آن ها
به گزارش شبكه راه دانا؛ «جواد جاویدنیا» سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی كل كشور و دبیر كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه می گوید دستگاه قضائی هیچگاه با گسترش فناوری اطلاعات و دسترسی آزاد به اطلاعات مخالف نبوده و نیست. امروزه واقعاً اینترنت و فناوری اطلاعات در عرصههای مختلف از حالت یك ابزار رسانهای صرف خارج شده است و جنبههای اقتصادی قوی پیدا كرده است و در كنار این امر به وسیلهای برای سنجش ضعف و قوت حاكمیت كشورها مطرح شده است. در كجای دنیا به پلتفرمی كه هیچ تعهدی به رعایت قوانین و مقررات كشور و احترام به ارزشهای آن و جلوگیری از اختلال در امنیت و اقتصاد كشورندارد، اجازه فعالیت داده میشود و كدام كشور هرج و مرج و بی قانونی در فضای مجازی را پذیرفته است. تلگرام طلایی و هاتگرام با وجود داخلی بودن هنوز پیام رسان داخلی مستقل محسوب نمیشوند و در حال حاضر به عنوان پوسته فارسی با سرورهای اصلی تلگرام اتصال دارند، لذا مادام كه این اتصال برقرار است ممنوعیت ها هم وجود دارد و فعالیتها غیرمجاز است كه این دو نرم افزار نیز به زودی تعیین تكلیف خواهند شد. در حال حاضر نیز با عنایت به عدم جدایی تلگرام طلایی و هاتگرام از تلگرام به كسب و كارهای اینترنتی توصیه میشود برای مجاز و رسمی تلقی شدن فعالیتشان در اسرع وقت فعالیت خود را به پیام رسانهای داخلی منتقل نمایند.
*گروه نشریات خبری
پژوهش**9160**1732
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۰
تهران-ایرنا- كشمكش ها بر سر موضوع فیلترینگ اینستاگرام بعد از سخنان 'جواد جاویدنیا' سرپرست معاونت امور فضای مجازی دادستان كل كشور همچنان ادامه دارد.